Limppu

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.2.2021 Limppu jatkaa köllöttelyä ikiomassa kodissaan.

***

Seurallinen ja leikkisä Limppu nauttii läheisyydestä ja rennoista köllöttelyhetkistä oman ihmisensä kanssa. Palveluskunnalta Limppu toivoo runsaita maharapsuja, kärsivällistä käsittelyyn totuttamista sekä huolellista terveydenhuoltoa.

3.12.2021

Emme ota Limpusta tällä hetkellä vastaan enempää kyselyjä.

7.11.2021

Limppu on 9-vuotias, luonteeltaan sopivan utelias, ystävällinen ja leikkisä herkkisherra. Se nauttii läheisyydestä ja tulee mielellään sängylle sekä sohvalle kainaloon tai polvien päälle nojailemaan. Limppu myös rakastaa mahasilityksiä – mutta ei ole sylikissa ja sietää nostamista vain muutaman taktisen sekunnin ajan. Limppua ei ole aiemmassa elämässään totutettu minkäänlaiseen käsittelyyn, joten tulevalla kodilla tulee olla kissakokemusta, empatiaa ja kärsivällisyyttä. Kotihoidossa Limppu on kuitenkin jo alkanut ymmärtää, ettei kaikkeen käsittelyyn tarvitse reagoida niin kovin dramaattisesti.

Rekuille tullessaan Limppu painoi yli 10 kg ja oli muodoltaan lähes pyöreä. Muutaman kuukauden aikana sen painoa on saatu putoamaan hieman, mutta ihannepainoon on vielä matkaa. Lisäksi Limpulla oli korvissa paha ja tahmainen hiivatulehdus. Korvat on saatu viimein kuntoon, mutta laadukkaaseen ruokintaan sitoutuminen jatkossa on ensiarvoisen tärkeää niin painonpudotuksen, ikääntyvän kissan yleisterveyden kuin korvatulehduksen ennaltaehkäisemisenkin vuoksi.

Limpulla on esiintynyt muutamia pieniä, luomen kaltaisia, ihomuutoksia. Patologin tutkimuksessa nämä todettiin hyvälaatuisiksi kasvaimiksi, jotka eivät uusiudu kirurgisen poiston jälkeen. Ihomuutokset eivät siis ole vaarallisia, mutta jos sellainen on hankalassa paikassa ja vaivaa kissaa, kannattaa se käydä poistattamassa eläinlääkärillä. Limpulla on myös silmissä pieniä värimuutoksia, mitkä liittyvät tähän eivätkä ole eläinlääkärin mukaan haitallisia.

Kotihoitojakson aikana Limppu on päässyt yli elämänmuutoksien aluksi aiheuttamasta hämmennyksestä ja stressistä. Laihtuminen, laadukas ruoka ja korvatulehduksen hoito on piristänyt sitä ja siitä on kuoriutunut puhelias kainaloinen, joka saa toisinaan jopa iltahepuleita. Uudessa kodissa on hyvä panostaa Limpun aktivointiin, jotta painonhallinta helpottuu ja seniori-ikää kolkutteleva herra pysyy virkeänä.

Limppu on lähtökohtaisesti siisti kissa ja osaa käyttäytyä salonkikelpoisesti. Kotihoitopaikassa se ei muun muassa ole osoittanut kiinnostusta huonekasveja kohtaan, ja vaikka sitä ruokahalulla onkin siunattu, sitä ei juuri kiinnosta muun kuin kissanruoan jauhaminen. Ylipainon vuoksi Limpulla on ajankohtaisesti vielä vaikeuksia peseytyä, mikä aiheuttaa välillä hankaluuksia myös hiekkalaatikolla käymisen jälkeen. Painon lasku tulee parantamaan Limpun kykyä pestä itseään.

Limpun suhtautumisesta toisiin kissoihin, koiriin tai lapsiin ei ole tietoa. Selvää kuitenkin on, että lapsiperheeseen se ei sovi, eikä ensimmäiseksi kissaksi. Limppu on seuramies ja tykkää pötkötellä illanvieton aikana kyläilijöiden keskellä jokaista vuorotellen tervehtien – kunhan saa tehdä sen omilla ehdoillaan. Niinpä kissaherra nauttisi kodista, missä palvelusväki viettää kotona runsaasti aikaa. Esimerkiksi etätyöläiselle Limppu olisi oiva seuralainen. Limpun ruokavalion ylläpitäminen saattaa onnistua helpommin, jos herra on kodin ainoa lemmikki.

Limppu on mutkaton ja hauska persoona, joka soveltuu kotiin, missä osataan ottaa huomioon sen kokemattomuus käsittelyn suhteen, edetä sen kanssa lempeästi sekä tarjota sille päivittäisiä leikki- ja hellimishetkiä (ja erityisesti niitä mahapaijauksia! Terveisin Limppu).