Lily

24.04.2014

Alkuperä: Suomi

Lily löysi oman kotinsa ainoana kissana. 

22.12.2021 Kuulumisia kodista:

“Meillä on yhteiselo Lilyn kanssa alkanut oikein hyvin! Kotiintulon yhteydessä Lily vietti ekat kaksi tuntia lymyillen sängyn alla, kunnes rohkaistui esille ja sen jälkeen paluuta sängyn alle ei ole enää ollut. Ekana iltana Lilyn masua sai jo rapsuttaa ja käydessäni nukkumaan Lily aloitti yönsä käymällä maaten pääni viereen. Näin Lily on tehnyt jatkossakin, nukkumalla ensin vieressä tai jalkojen päällä mutta siirtyen lopulta milloin minnekin jatkamaan uniaan (ikkunalaudalle, nojatuolille, koppaan, pahvilaatikkoon, jopa lattialle unohtuneeseen paperikassiin).

Jos aamulla nukun pitkään, tulee Lily herättämään kehräyksillään ja vaatimaan vähän paijausta masulleen. Lilyn kehräys on melko vastustamatonta. Muutenkin aluksi kovin hiljaisesta kisusta on tullut oikein seurallinen pieni juttelija. Luulen, että Lily viihtyy, kun se saa olla ainoana kissana. Lilyn ruokahalu on myös kahdessa viikossa kasvanut,
kun on saanut rauhassa asettua. Lily on alusta asti kyllä syönyt aika vähän ja harkitusti, onneksi kotihoitajalta saadut raksut maistuvat ja tonnikala!

Välillä Lily toivoo kaikenlaista tekemistä. Leluista laserin jahtaaminen on ylivoimaisesti hauskinta puuhaa. Kynsien leikkaamisen jälkeen pysyy tahdissa mukana vielä paremmin. Lily nauttii myös harjaamisesta, kun onneksi oikea harja löytyi. Pään lisäksi saa harjata jo kaikkialta, joskus jopa masua.”

***

Lily on hellyyttävä 7-vuotias persialainen naaraskissa, joka rakastaa ihmisen huomiota ja rapsutuksia. Lily etsii joko omaa kotia perheensä ainoana kissana, tai yhteistä kotia Mustikka-kaverinsa kanssa.

29.11.2021

Kotihoitajan luona Lilystä on kuoriutunut ihmisen läheisyydestä ja huomiosta pitävä kissaneiti, joka erityisesti nauttii rapsutuksista. Lily tulee sängyssä mielellään ihmisen pään viereen nukkumaan, mutta jos selän kääntää Lilylle, suuntaa hän mieluummin nukkumaan omaan petiinsä.

Pitkän karvan vuoksi Lilyä täytyy harjata päivittäin, ja Lily nauttiikin kehräten päänalueen harjaamisesta. Muualla kropassa harjaus ei ole niin suuresti Lilyn mieleen, mutta rauhallisin ottein ja vähän karkausta estäen Lilyn saa kuitenkin kokonaan harjattua. Myös pesulle Lily pitäisi saada säännöllisesti, eikä vesi ole ollenkaan tämän kissaneidin mieleen, joten pesulla käyminen vaatii uudelta kodilta vielä totuttelua. Lilyn kynnet saa leikattua kunhan ensin rapsutuksilla tainnuttaa pikku Lilyn hurmoksiin, muuten leikkaaminen on hippaa yhden kynnen taktiikalla.

Ruoan suhteen Lily on hieman kriittinen – tonnikala-täydennysrehu on maailman parasta herkkua, mutta oikea ruoka on Lilyn mielestä turhan hienoa. Lily tykkää syödä raksuja pehmennettyinä sekä joitain tiettyjä märkäruokia. Herkkutikuista Lily tykkää paljon, mutta niitä Lilyn on hieman hankala syödä, kun hampaita ei suussa ole kuin ihan muutama. Lilyn on hankala saada ruokaa/herkkuja suuhun esim. lattialta, joten ne Lily syö mielellään kädestä. Ruokakupissa täytyy olla matalat reunat, mutta kuitenkin sen verran korkeat, että Lily saa ruoan suuhun ruokakupin laitaa vasten. Lautaselta Lilyn olisi hankala syödä.

Lilyltä on poistettu paljon hampaita hammassyöpymän vuoksi, jonka takia Lilyn hampaista täytyy pitää erittäin hyvää huolta. Lilyä täytyy jatkossa käyttää säännöllisesti hammaslääkärissä ja hänellä on jo tiedossa, että muutama hammas täytyy jossain vaiheessa tulevaisuudessa poistattaa.

Lily tulee toimeen muiden kissojen kanssa, mutta mieluiten viihtyy yksinään. Lilyn kanssa jo aiemmin asunutta Mustikkaa Lily ei varsinaisesti rakasta, mutta kunhan uudessa kodissa on tilaa molemmille kissoille olla myös omissa oloissaan, sujuu yhteiselo heiltä hyvin. Lily myöskin pelkää paljon koiria, joten Lilyä ei anneta koirakotiin.