Liliana

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

14.3.2023  Liliana muutti omaan kotiin Vantaalle

 

***

Liliana, tuttavallisemmin ”Lily”, on 7-vuotias kaunis ja kiltti pieni kissaneiti, josta huomaa että ihmiset ovat aina kohdelleet sitä hyvin. Se etsii rauhallista kotia ainoana kissana, jossa se saisi riittävästi lämpöä ja läheisyyttä

 

6.3.2023

Lily saapui Rekku Rescuelle vanhemmalta omistajalta, joka ei enää pystynyt hoitaa kissaa parhaansa mukaan. Sijaiskotiin saapuessaan Lily hämmensi sijaisperheensä kävelemällä reippaasti suoraan kuljetuskopista ulos tervehtimään ihmisiä ja tutkimaan paikkoja. Aiemmassa kodissa se oli tottunut vaihtuviin ihmisiin ja esimerkiksi mökkireissuihin, joten se on hyvin sopeutuvainen kissa. Se ei kuitenkaan tarkoita että Lily nauttisi levottomasta ympäristöstä.

Paras mahdollinen koti olisi 1-2 aikuisen rauhallinen talous, jossa on hyvin aikaa kissalle. Lily rakastaa leikkiä, joten olisi hyvä jos tulevalla kodilla olisi mahdollista leikittää jopa tunnin päivässä, energiaa siihen kyllä olisi. Tärkeintä olisi kuitenkin että perheellä olisi aikaa huomioida Lilyä, joka ei viihdy lainkaan seinäruusuna.

Lily pitää rapsutuksista ja huomiosta, mutta ei ole varsinainen sylikissa. Silitykset ovat Lilyn mielestä ihania, mutta syliin nostaminen ei tule kuuloonkaan. Lily viettää mielellään aikaa ihmisten läheisyydessä, tyypillinen ilta sijaiskodissa on hetken leikkituokio jonka jälkeen katsellaan telkkaria yhdessä sohvalla Lilyn kehrätessä vieressä. Lily osallistuu kaikkiin kodin projekteihin, vessareissulla se on taattu seuralainen, edes imuroidessa se ei malta olla osallistumatta yhteiseen tekemiseen. Toisaalta se osaa rauhoittua myös omiin oloihinsa (jos mitään tosi mielenkiintoista ei juuri tapahdu), ja esimerkiksi yöt ovat menneet sijaiskodissa todella rauhallisesti.

Vaikka Lily on reipas ja kiltti, se saattaa säikähtää kovia ääniä ja kytätä esimerkiksi rappukäytävästä kuuluvaa puhetta, minkä takia lapsiperhe ei ole ensisijainen valinta. Ennen Rekuille tuloa Lily kokeili elää toisen kissan kanssa, mikä ei toiminut kovin hyvin, joten se etsii kotia ainoana lemmikkinä.

Ruokahalu on ollut sijaiskodissa hyvä, ja Lily reippaasti muistuttaakin maukumalla jos ruoka-aika on venynyt. Lily juo hyvin vettä, märkäruoka maistuu ja kuivaruokaa on sijaiskodissa annettu vähän märkiksen lisäksi. Vessalaatikon käyttö on ollut täysin moitteetonta ensimmäisestä päivästä lähtien.

Lily on kaikkiaan aivan ihana kissa, joka on hurmannut paitsi sijaiskodin ihmiset myös koko tuttavapiirin, sillä se tekee rohkeasti tuttavuutta vieraiden kanssa tarkkailtuaan hetken tilannetta. Lilyn vauhdikkaita leikkejä on hauska seurata, parhaita ovat vaanimis/jahtaamisleikit, eli huisku- ja narulelut ovat olleet kovassa suosiossa. Lilystä saa ihanan ja reippaan perheenjäsenen, jonka läsnäolon varmasti huomaa.