Lili

08/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.1.2024 Precious ja Lili muuttivat omaan kotiinsa Minttu-kissan kaveriksi.

***

Herttainen Lili-kissa on herkkä ja vielä melko arka neiti. Hän seuraa tapahtumia ystävänsä Preciousin tuella, jonka kanssa Lili etsiikin nyt yhteistä loppuelämän kotia.

13.11.2023

Lili leikkii ja puuhaa itsenäisesti, kaverinsa Preciousin ja ihmisten kanssa, mutta pelästyy vielä herkästi nopeita liikkeitä ja odottamattomia tapahtumia. Hän juttelee mielellään kauniilla äänellään ja kertoo milloin saa silittää ja koska tahtoo parvekkeelle. Lilistä on kuoriutumassa oikea pieni puskutraktori. Hän pitää huolen, että saa saman verran huomiota ja herkkuja kuin Precious, jonka mallista oppimalla Lili on rohkaistunut hurjasti alun ujosta ja pelokkaasti pikkukissasta. Ajan kanssa tästä neidistä kasvaa vielä rohkeampi ja Lili onkin jo osoittanut olevansa vähintään yhtä hurmaava kuin kaverinsa Preciouskin.

23.10.2023

Lili on vielä kovin ujo söpöliini, joka tarkkailee tilanteita mieluummin sivummalta turvasta kuin keskellä toimintaa. Preciousin esimerkkiä seuraamalla Lili on kuitenkin pikkuhiljaa reipastunut. Ihmisten läsnäolo on Lilille vielä pelottavaa, ja hän tarvitseekin kodin, jossa ymmärretään aran kissan sielunelämää ja annetaan Lilille aikaa ja tilaa harjoitella kotikissana oloa. Lilin unelmissa on turvallinen aikuiskoti, jossa hän saisi viettää rauhallista ja tasaista kissanelämää.

Lili saapui yhdistykselle kissalaumasta, jossa on Scottish fold -geeniperimää. Tällä rodulla esiintyvä luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Yleisesti ottaen normaalit korvat omaavilla kissoilla ei myöskään ole osteokondrodysplasiaa, mutta joissain harvinaisissa tapauksissa myös näin voi käydä, joten tämän vuoksi kissan terveydentilaa tulee uudessa kodissa seurata ja huomioida osteokondrodysplasian pieni mahdollisuus.

Lilillä ja Preciousilla oli yhdistykselle saapuessaan kissojen sieni-infektio, joka hoidettiin asianmukaisesti ja kaksikko on nyt saanut negatiiviset sienitestitulokset. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Lili alistui kiltisti kohtaloonsa, mutta harjoiteltavaa vielä riittää. Tulevan kodin tulisikin olla valmis sitoutumaan käsittelyn treenaamiseen.