Lilbi (Nyk. Mopo)

Lisätty sivulle: 2012-07-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Lilbi (Nyk. Mopo)
26.10.2012 LILBI SAI KODIN HELSINGISTÄ KAHDEN KISSAN KAVERINA

****

KUULUMISIA omasta kodista:

03.11.2012 Mopo kastroitiin torstaina ja kaikki meni hyvin. Mutta kylläpä pojassa oli virtaa, meni pitkin seiniä ja aloin huolestua että mitä siihen herätteeseen oli laitettu, sen verran hurjaa oli meno. Onneksi kaverillani on kaksi poikapentua ja kyselin häneltä Mopon käyttäytymisestä. Sanoi, että samanlaista oli heillä meno, paitsi että hurrikaaneja oli kaksi :o

Yön aikana Mopo oli tappanut huopapallon läjäksi villatukkoja ja lelut oli pitkin kämppää huiskin haiskin. Jäin päiväksi kotiin vahtimaan ettei nuoleksi tikkejä liikaa eikä hajota paikkoja totaalisesti. Mutta, päivä olikin ihan erilainen kuin yö. Poika oli hellyydenkipeä ja väkisin tahtoi syliin jossa sitten nukkui lähes 5h putkeen väliin heräten kehräämään!

Ville ja Mopo ovat tänään aamulla painineet ja juosseet peräkanaa, eikä Joonas murissut Mopon ohi luikahtaessaan. Toivottavasti tämä tarkoittaa, että lauma alkaa sopeutua toisiinsa.

30.10.2012 Mopo on sopeutunut mielestäni hyvin. Se on hurjan seurallinen (osallistuu kaikkeen mitä tekee ja matkii isompien kissojen tekemisiä). Se on myös päättänyt nukkua meidän vieressä yöt ja sehän sopii (vaikka onkin levoton nukkuja).

Nyt yritetään opettaa sille omaa nimeä ja omaa kutsuhuutoa. Vaikkakin sen saa aina paikalle lepertelemällä muille kissoille :) Niin, ja Mopo on ensimmäisenä ruokakupilla ja häätää mielellään isompansa raapimapuun ylimmästä pesästä. Joonas on ihan helisemässä pikkuisen kanssa kun se (Joonas siis) ei osaa pitää puoliaan, raukka parka. Sitten kiukutellaan äidille :P

28.10.2012 Aloitetaan automatkasta, sillä Lilbi oli hämmästyttävän reipas. Se ei parkunut, ei läähättänyt tai oksennellut! Ei niin minkäänlaisia paniikkioireita joita ollaan totuttu kissoilla näkemään. Mutta ulalla se oli, nimittäin koko ensimmäisen illan se pelkäsi minia ja Jaria ja vietti kaiken ajan työhuoneen kirjahyllyn alla jonne saimme juuri ja juuri käden mahtumaan paijataksemme. Yö oli todella rauhallinen (paitsi Jätti-Joonas, joka piti perinteisen tahtoo-parvekkeelle-shownsa).

Seuraavana aamuna kävimme vuorotellen työhuoneessa lepertelemässä pikkuiselle ja lopulta herra uskaltautui. Voi sitä puskemisen määrää ja hurinaa. Aamukahville mennessäni jätin Lilbin yksikseen työhuoneeseen, mutta sieltä kuului sellainen MIIP, että avasin oven ja päästin haistelemaanmolohuoneen ilmaa eli Ville-kissaa joka oli uteliaana odottelemassa. Lilbi sähähti vähän kuin varoiksi ja Ville pysyi tyynenä. Sitten Joonas tuli murisemaan etäältä ja häipyi kaapin päälle.

Mukana oleva kuva on esittelyn jälkeisestä paikkojen tutkimuksesta. Todella reippaasti poika kävi kaikki paikat läpi Ville varjona seuraten. Meitä Lilbi vielä kuitenkin arasteli ja juoksi piiloon nojatuolin tai sängyn alle. Pelko kuitenkin unohtui heti kun houkutteli leluilla :)

Koska aamupäivä oli täynnä jännitystä suljimme Lilbin iltapäiväksi omiin oloihinsa rauhottumaan ja kävimme vuorotellen lepertelemässä ja paijaamassa. Se edelleen arasteli meitä mutta leikittämällä se otti vastaan myös halittelujakin.

Illalla avasimme taas yhteyden muuhun asuntoon, mutta pikkuinen pysytteli omissa oloissaan välillä käyden tutkimusmatkoilla Villen valvonnassa. Joonas ei tullut alas hyllyn päältä kuin syömään (se on tosi erakko normaalistikin, mutta nyt oli havaittavissa pientä liiottelua).

Todellinen hulina alkoi sitten yöllä. Lilbi tappoi leluja vimmalla ja juoksetti Villeä. Täällä oli kunnon ralliajot. Lilbin lempparilelu on sellainen pallo jonka sisällä on kulkunen (ja jonka päälle olen virkannut pehmikkeen villalangasta). Sen se toi meidän sänkyyn (jossa me siis nukuimme) ja peuhasi täysi vauhti päällä. Me oltiin vaan niin onskuina, kun pikkuinen ei pelännyt meitä että annettiin sen leikkiä. Katsotaan kostautuuko tällainen ;) Jossain vaiheessa yötä havahduttiin siihen, että Lilbi nukkui mun jalkojen päällä ja Ville mun ja Jarin välissä (jossa nukkuu normaalistikin). Eli uskoisin Villen ja Lilbin ystävystyvän ihan mukavasti.

Ostettiin pennulle pentujen naksuja, mutta sille tuntuu maistuvan isojen poikien ruoka paremmin.

Me ajateltiin vaihtaa Lilbin nimi. Pikku Jäbä olisi ollut ihan hyvä, muttei Jarin mielestä. Koska poika on reipas, rohkea ja vauhdikas nimeksi taitaa tulla Mopo.

Laitan kuulumisia taas. Nyt Mopo tuossa puskee aamutossua.

****

UROSPENTU, noin 5kk (syyskuussa 2012), kotihoidossa Vantaalla

12.9.2012 Lilbin kaikki sisarukset ovat jo päässeet omiin koteihin, mutta missä on suloisen ja reippaan Lilbin oma koti?

Lilbistä on kuoriutunut varsinainen pörinäpoika, joka tulee iltaisin hoitotädin mahan päälle loikoilemaan ja kehräämään. Pörinäpoika on valloittanut myös hoitokodin kahden nuorimman kissaneidin ja koiruuden sydämet. Lilbi on rohkea ja sosiaalinen pikkukisu, joka ei säikähdä edes yli-innokkaan koiran lähentymisyrityksiä. Pikku Jäbän sosiaalisuuden huomioonottaen olisi hienoa,
mikäli uudessa kodissa olisi jo leikkikaveri.

9.8.2012 Lilbi alias Pikku Jäbä on veljeään Nesaa hieman pienempi ja varautuneempi, mutta ihana pikku riiviö. Lilbillä on toisinaan hyvin vauhdikkaat leikit, mutta tykkää myös rentoutua kiipeilytelineen riippumatossa. Vaikkakin Pikku Jäbä on veljeään hieman varautuneempi, ei poju kuitenkaan kulman takana lymyile, vaan tekee kyllä omatoimisia tutkimusretkiä (vaikka vastaan tulisikin hurrrrjan isoja nelijalkaisia otuksia :D ). Lilbi tykkää enemmän tutkimusretkistä kuin sylittelystä, mutta tulee toisinaan viereen makoilemaan, kun hoitotäti istuu lattialla. Pikku Jäbälle olisi kiva olla kissakamu, mutta ei se kuitenkaan välttämättömyys ole.

4.7.2012 Malla-mamma saapui kesäkuussa kotihoitoon kolmen pentunsa ja kahden ottolapsensa kanssa eikä sen jälkeen ole hoitolasta vauhtia puuttunut! Luovutusiässä ovat ensin Mallan omat pennut Lilbi, Nala ja Nesa, ja pari viikkoa kolmikon jälkeen seuraavat pienemmät ottolapset Kleo ja Nefe.

Lilbi on kooltaan vain hieman veljeään Nesaa pienempi, luonteeltaan kuitenkin
varautuneempi. Lilbi pitää enemmän hyökkäilyleikeistä kuin maharapsuista, mutta
tulee kuitenkin toisinaan viereen makoilemaan. Lilbin toimista ei vauhtia puutu
:D

Poppoosta löytyy lisää kuulumisia keskustelufoorumilta TÄÄLLÄ.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 120€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.