Liinu-Maria “Virumaa”

Lisätty sivulle: 2010-04-06

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Liinu-Maria
16.5.2010 LIINU-MARIA SAI KODIN TURUSTA KAHDEN KISSAN KAVERINA

****

KUULUMISIA omasta kodista:

7.8.2011 Hei! Vihdoinkin saan kirjoitettua tänne kodinsaaneiden sivuille Liinu-Marian kuulumisia ja lähetettyä uusia kuvia.

Meillä on mennyt oikein hyvin, Liinu on ollut terve ja alkuaikojen suhinoiden ja sihinöiden jälkeen solahtanut laumaan.Reviirikiistoja ei ole ollut ja kaverit ovat hyväksyneet hänet. Jopa hitaasti syttyvä ja helposti alistuva Filippa on kaveria Liinun kanssa,pesevät toisiaan ja pötköttelevät yhdessä.Poju on kohelluskaveri, yhdessä juostaan matot rullalle ja lennätetään sohvatyynyt ja pöytäliinat pois menon tieltä!

Valjaisiin ei neitiä saa,monista yrityksistä huolimatta,lahjontaakin on koetettu. Onneksi on parveke,missä voi oleskella ja se on varsin mieluisa paikka. Liinu-Maria on auringon tyttö,aina kun on sopivasti paahdetta,tyttö on selällään tai muuten masu lämmönlähdettä kohti.Kun toiset siirtyvät vähän sivummalle varjoon, Liinu jatkaa silmät ummessa köllöttelyä.Ja tänä kesänä lämpö on hellinyt kaikkia! Joskus on ollut vaikeuksia saada joukkoa sisälle yöksi. Olisi kivempaa jahdata ties mitä parvekkeella ja kantaa löydökset sisään!

Liinu-Maria on varsin temperamenttinen tytteli. Keväällä rokotuksessa hän päätti, että tästähän en pidä ja melkein puri, mutta saatiin homma kuitenkin ilman vaurioita hoidettua. Liinulla on melkoisen pieni ääni, mutta riittävä ilmoittamaan parvekkeella,että verkossa on ytiäinen ja sen nappaan,kunhan ensin kiipeän tarpeeksi ylös! Kuuluu vain räminää,kun neiti kiipeää verkossa ja selittää mennessän tavoitettaan. Alas osaa tulla itse.

Täällä siis kaikki sujuu ihan hyvin,Liinu-Maria tuntuu olevan tyytyväinen oloonsa. Mitään ei ole rikkoutunut menossa ja ruoka maistuu, kunhan muistaa tarjota sitä, mistä hän pitää.Kaverinsa Liinu pesee, Poju joskus asettuu pestäväksi ja Liinu panee toimeksi.Emännän posket ja hiukset saavat joskus pusuja. Filipan kanssa useimmiten marssivat kylki kyljessä ruokakippoja kohti,kun ensin ovat lepäilleet yhdessä.

Kuvissa musta on Filippa ja ruskeakasvoinen ragdoll Poju. Mukavaa loppukesää kaikille!

14.7.2010 Lopultakin kirjoitan kuulumisiamme! Liinu-Maria on nyt ollut melkein kaksi kuukautta uudessa kodissaan, jonka on ottanut omakseen. Hän on sopeutunut loistavasti kuten toiset häneen. Alkupäivien korkean paikan nukkumalaatikko pesukoneen päällä on enää satunnaisessa käytössä.

Parin ensimmäisen viikon aikana Liinu-Maria oli hiukan arka oleilemaan yksin
parvekkeella,meni sinne vain toisten tai palveluskunnan mukana,mutta nyt hän
löytänyt sieltä paikan auringossa. Tyttö tuntuu olevan auringon rakastaja: kun
toiset vetäytyvät syrjemälle, niin Liinu-Maria onnellisena jatkaa massun
lämmittelyä.Tosin hän vetäytyy varjoisampaan paikkaan,kun tulee liian kuuma.

Halipula iskee aika-ajoin ja onkin varsin perusteellista laatua! Halittavan kasvot saavat karheita suukkoja,pää tungetaan kainaloon ja pikku kynnet pitävät polvesta kiinni napakasti. Puskemisseremonia voi viedä pitkäänkin ja ihan turhaa koettaa siirtää häntä sivummalle,koskapa homma alkaa alusta uudelleen entistä suuremalla innolla.

Valjaisiin ei häntä ole vielä saanut puettua,kynsien leikkuu vaatii oveluutta ja
tekniikkaa (leikkaaja jää useimmiten toiseksi), mutta harjaaminen sujuu jo
kiitettävästi.

Lääkärissä on käyty,korvasta löytyi punkkeja ja silmä hieman rähmi. Reissu meni
hienosti,mitään poikkitelaista ei kuulunut,mutta kotimatkalla kommenttia tuli senkin edestä. Ressukka oli aivan uuvuksissa kokemuksensa jälkeen ,uni maittoi illan riehuntaan saakka. Nyt on vointi hyvä ja ongelma ohi.

Tytöllä on kova leikkivaihde päällä päivittäin ja hänellä on riehumiskaverina 2,5 vuotias ragdollpoika.Kokoerosta huolimatta leikit sujuvat ja lattiat tömisevät,kun kaksikko jahtaa toisiaan.Leikkitunneli on kovassa käytössä,eivät ole saanet sitä vielä hajalle,vaikka välillä kuullostaa siltä,että yhteinen yritys olisi saada se revittyä! Vanha rouva ei leikkiin osallistu,mutta seuraa tarkasti nuorison menoa.

Liinu-Mariasta huomaa, että on ollut kotikissa,kun kotiruoan tuoksu vetää
keittiöön.Hän on myös loistava nirsoaja ja osaa erottaa jääkaapin ja pakastimen
ovien avausäänen.Pakastin saa hänet vauhdilla liikeelle,tiedossa on jauhelihaa ja kanaa. Keittiön pöytä on hyvä tähystyspaikka,ettei vaan mene mitään sivu suun – eri asia on, kelpaako tarjonta!

Kaunis ja suloinen Liinu-Maria on kotiunut,löytänyt kaverit ja hänellä on
kaksijalkaisten ihailijakerho. Rapsutukset vastaanotetaan ja halimisia jaetaan
kaikille,jotka vastaanottavat niitä. Hän tuntuu olevan oloonsa tyytyväinen kuten
hänestä onnellinen palveluskunta.

Mukavaa kesää Sinulle ja kaikille!

24.5.2010 Pikakuulumisia meiltä ja Liinu-Marialta! Hän on alkanut sopeutumaan melko hyvin lyhyessä ajassa,nytkin ruokailee täällä keittiössä.Suhinaa ja rähähdyksiä on luonnollisesti kuulunut,varsinkin kun Poju seuraa varjona perässä.Leikkikaverin hakua enimmäkseen.

Liinu-Maria on hylännyt pesukoneen päällä olevan nukkumapaikkansa ja siirtynyt
pikkuhuoneeseen.Hän kuitenkin kulkee tutkimassa paikkoja aina silloin tällöin ja on käynyt sylissäkin. Nirsoaminen on jo hallinnassa,leikkii itsekseen,joten eiköhän elo ala sujua!

Kirjoitan kuulumisia sivuille ja lähetän kuvia,kunhan saan otettua kivoja. Kiitos vielä kun sain hänet!

****

6.4.2010

Hei, Olen Liinu-Maria, tavallistakin tavallisempi kissatyttö, eikä minua ole sen takia huomattukaan. Olen saanut rapsutuksen ehkä silloin tällöin, mutta kauniimmat kissat ovat päässeet sivuille kotia etsimään. Olen tullut Virumaan tarhalle lokakuussa 2009 yhdessä 7 pennun kanssa. Pennut löysivät koteihin, mutta minä jäin odottamaan.

Kaksinimisen nimen sain, kun tarhan työntekijä keksi minulle nimen, mutta unohti sen ja antoi toisenkin nimen. Kun entinen nimeni kävi papereista ilmi, sainkin sitten tämän hienon nimen.

Luonteeltani olen oikein mukavan kissaneiti. Tykkään pitää huolta toisista kissoista ja tulen hyvin toimeen kaikkien kanssa. En pureskele tai raavi ihmisten sormia vaan tulen mieluusti syliin nukkumaan, josko minulle olisi vielä rapsutuksiakin luvassa. Oma petipaikka olisi hakusessa, koska kissatalossa on niin paljon kissoja ja vaikka muista kovasti tykkäänkin, olisi oma koti ihan paras. Lisätietoja minusta saa mieluusti kysellä. Toivon, että joku pitäisi luonteestani, koska ulkonäöllä minua ei ole kaunistettu vaan näytän tavallistakin tavallisemmalta kotiskissiltä. Ikää minulla on kolmisen vuotta.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 115€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.