Lieska (nyk. Lily)

s. 8/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

5.1.2023 Lieska muutti omaan kotiin. 

***

Lieska etsii omaa loppuelämän kotia.

20.12.2022

Lieska on nyt viettänyt sijaiskodissa vuoden ja neidin kotitoiveet on tänä aikana hieman muuttuneet.

Lieska sietää hoitopaikan kahta seniorikissaa sekä kahta uutta nuorta hoitokissaa muttei pahemmin välitä niiden seurasta. Lieska voisikin viihtyä hyvin ainoana kissana. Kodin tulisi kumminkin olla kiinnostunut aktivoimaan Lieskaa esim. opettamalla erilaisia temppuja. Lieska leikkii myös kotuhoitajan kanssa hippaa ja piilosta, ja huiskaleikit on ihan lemppareita. Neiti myös nauttii, kun saa parvekkeella tarkkailla ympäristöä. Lieska edelleen arastalee vieraita, mutta kun hetken tilannetta seuraillut turvallisesta paikasta hiipiin hän tutkailemaan tulijoita. Tällä hetkellä Lieska ei juurikaan hakeudu kotihoitajan viereen nukkumaan, mutta kaipaa edelleen hellyyttä ja huomiota useamman kerran päivässä.

Neljä ensimmäistä kuvaa ovat tuoreita kuvia Lieskasta, jälkimmäiset kuvat on otettu Lieskasta hieman nuorempana.

22.8.2022

Pumpulin pehmeä Lieska etsii edelleen kotia. Lieska on edelleen kovin hellyydenkipeä, mutta nykyään kotihoitaja saa nukkua yöt ilman kehräävää ja puskevaa kissaa vieressänsä. Aamuisin kun Lieska huomaa kotihoitajan heräävän, kipittää se toivottamaan huomenet. Ikävää hammastelua ei vielä ole saatu karsittua pois, mutta onneksi sitä ilmenee vain silloin kun neidillä menee hieman yli leikin tai silitysten kanssa ja ajan kanssa tapa toivottavasti jää unholaan.

Vieraita neiti menee edelleen alkuun piiloon, mutta oikean herkkujen avulla se hetken päästä tulee esiin ja varovasti tekee tuttavuutta uusiin ihmisiin.

Lieska toivoo, että uudessa kodissa olisi monta silittävää kättä ja syliä johon kiivetä kehräämään.

20.5.2022

Lieska ja sen kolme karvakamua saapuivat Rekku Rescuen sijaiskotiin 19.12. yli 100 kissan populaatiosta noin neljän kuukauden iässä. Kissojen sosiaalistaminen ei populaatiossa ole ollut mahdollista, joten ensimmäiset päivät sijaiskodissa jännittivät nelikkoa kovasti.

Heti ensimmäisten hoitopäivien aikana kissat pääsivät eläinlääkäriin tutkimuksiin, aliravitsemuksen, sisäloisten ja korvapunkkien lisäksi Lieskalla todettiin paha korvatulehdus. Lieska antoi nätisti puhdistaa ja lääkitä korvaa, mutta useamman viikon hoito ei tuntunut saavan tulehdusta kuriin. Kotihoitaja oli havainnut Lieskan myös kuulevan hieman huonosti ja lopulta korvasta löydettiin polyyppi, se selitti myös sen miksei tulehdus parane. Polyyppi poistettiin ja korva on parantunut hienosti ja kuulokin on korvaan palautunut., mutta ihan kaikkia ääniä ei Lieska tunnu kuulevan.

Kotihoitojakson edetessä kotihoitaja huomasi kissojen alkaneen yskiä ja lopulta niiltä löytyikin keuhkomato. Keuhkomato on nyt häädetty, mutta se on saattanut jättää keuhkoihin vaurioita. Kodin on hyvä varautua tutkituttamaan jossain kohtaa keuhkoja enemmän, jos ilmenee oireita.

Lieska on mitä suloisin kissaneiti, joka on pieni kooltaan, mutta sydän on täynnä rakkautta ihmistä kohtaan. Vieraita ihmisiä Lieska saattaa hetken aikaa tarkkailla kauempaa, mutta sitten sitä saa jo silitellä. Ja kun hellyyspuuska iskee, se kiipeää kotihoitajan syliin kehräämään, puskemaan ja joskus jopa saattaa innostuksissaan hieman näykätä. Hellyyskohtaus saattaa iskeä toisinaan keskellä yötä, joten joku saattaisi joskus sanoa Lieskaa jopa hieman rasittavaksi (mutta pelkästään rakastettavalla tavalla <3). Lieskalla on huono tapa hieman hammastella ihmisen käsiä, vaikka tätä tapaa on kovasti koetettu karsia pois. Lieska on taitava kerjäämään herkkuja narisevalla äänellä, joten hänen kanssaan uusi perhe saa olla varovainen, ettei Lieska pääse pyöristymään.

Lieska rakastaa hippaleikkejä sisarustensa kanssa ja välillä saa kotihoitaja hypätä alta pois, kun kaverukset vetävät iltarallejaan. Rallit johtavat usein hurjiin painileikkeihin ja sitten taas juostaan. Myös kaikenlaiset huiskaleikit ja leluhiiret saa Lieskan innostumaan.  Leikkien päätteeksi Lieska hakeutuu omiin oloihinsa tai kotihoitajan viereen nukkumaan. Vaikka ei Lieska ei kaipaakaan kissakaveri viereensä nukkumaan tai itseään pesemään niin silti se kaipaa kissaseuraa, kun on sellaiseen elämänsä alusta alkaen tottunut. Sijaiskodissa on kaksi aikuista kissaa, jotka Lieskaa kyllä kiinnostaa, mutta sen verran niitä edelleen arastelee, että pitää niihin kohtalaisen turvavälin.

Lieska etsii kissakokenutta ja rauhallista kotia, jossa olisi kiltti aikuinen kissa odottamassa.

Summary in English

Lieska is looking for a forever home.

20.12.2022

Lieska has now lived in her foster home for a year and some of her wishes for her new home have changed.

Lieska is okay with two senior cats and two young cats in her foster home but she is not very fond of their company. Lieska could potentially be very happy as an only cat but she needs to be activated by her new owner. Lieska loves to spend time on the balcony and look at the birds and the surroundings. Lieska is still a bit scared of strangers and she needs a bit of time to get adjusted to them. At the moment Lieska does not sleep next to her foster caretaker and she is not especially a lap cat but she does enjoy attention several times a day.

The four first pictures are new ones of Lieska, the last pictures are taken when Lieska was younger.

20.5.2022

Lieska and her three friends arrived in their foster home in December out of a population of more than 100 cats at about four months of age. Socialization of cats in the population was possible, so the first days in the foster home were very exciting for the quartet. During the first days in foster care, the cats were examined by a veterinarian, and in addition to malnutrition, visceral and ear mites, a severe infection was found in Lieska’s ear. Her ears were cleaned, and she was given medication, but several weeks of treatment didn’t seem to control the inflammation. Lieska’s caretaker had also noticed that Lieska’s hearing was bad, and eventually a polyp was found in the ear. The polyp was removed, and the ear has healed nicely. Lieska’s hearing has improved since then, but she doesn’t seem to hear everything.

As the foster care period progressed, the caretaker noticed that the cats had started coughing and eventually a lungworm was found in the cats. The lungworm has now been evicted, but it may have left some damage to the lungs. It is a good idea for the home to be prepared to examine the lungs more if symptoms occur.

Lieska is a small cat with a heart full of love. She might observe strangers from afar for some time, but after a while she will let people pet her. Sometimes she will get a sudden need for affection, and she will climb on to her caretaker’s lap and demand attention. She has a bad habit of biting people’s hands when she is excited, even though her caretaker has been trying to get rid of this.  Lieska loves to play tag with her siblings and sometimes the caretaker has to jump out of the way when the siblings show off their speed. Running around often lead to wild wrestling games and then running around again. Lieska loves toy mice and other types of toys. When she is done playing, she will find a quiet place to sleep in or she will cuddle next to her caretaker.