Lieska

s. 8/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Lieska etsii omaa kotia yhdessä Liekin kanssa.

20.5.2022

Lieska ja sen kolme karvakamua saapuivat Rekku Rescuen sijaiskotiin 19.12. yli 100 kissan populaatiosta noin neljän kuukauden iässä. Kissojen sosiaalistaminen ei populaatiossa ole ollut mahdollista, joten ensimmäiset päivät sijaiskodissa jännittivät nelikkoa kovasti.

Heti ensimmäisten hoitopäivien aikana kissat pääsivät eläinlääkäriin tutkimuksiin, aliravitsemuksen, sisäloisten ja korvapunkkien lisäksi Lieskalla todettiin paha korvatulehdus. Lieska antoi nätisti puhdistaa ja lääkitä korvaa, mutta useamman viikon hoito ei tuntunut saavan tulehdusta kuriin. Kotihoitaja oli havainnut Lieskan myös kuulevan hieman huonosti ja lopulta korvasta löydettiin polyyppi, se selitti myös sen miksei tulehdus parane. Polyyppi poistettiin ja korva on parantunut hienosti ja kuulokin on korvaan palautunut., mutta ihan kaikkia ääniä ei Lieska tunnu kuulevan.

Kotihoitojakson edetessä kotihoitaja huomasi kissojen alkaneen yskiä ja lopulta niiltä löytyikin keuhkomato. Keuhkomato on nyt häädetty, mutta se on saattanut jättää keuhkoihin vaurioita. Kodin on hyvä varautua tutkituttamaan jossain kohtaa keuhkoja enemmän, jos ilmenee oireita.

Lieska on mitä suloisin kissaneiti, joka on pieni kooltaan, mutta sydän on täynnä rakkautta ihmistä kohtaan. Vieraita ihmisiä Lieska saattaa hetken aikaa tarkkailla kauempaa, mutta sitten sitä saa jo silitellä. Ja kun hellyyspuuska iskee, se kiipeää kotihoitajan syliin kehräämään, puskemaan ja joskus jopa saattaa innostuksissaan hieman näykätä. Hellyyskohtaus saattaa iskeä toisinaan keskellä yötä, joten joku saattaisi joskus sanoa Lieskaa jopa hieman rasittavaksi (mutta pelkästään rakastettavalla tavalla <3). Lieskalla on huono tapa hieman hammastella ihmisen käsiä, vaikka tätä tapaa on kovasti koetettu karsia pois. Lieska on taitava kerjäämään herkkuja narisevalla äänellä, joten hänen kanssaan uusi perhe saa olla varovainen, ettei Lieska pääse pyöristymään.

Lieska rakastaa hippaleikkejä sisarustensa kanssa ja välillä saa kotihoitaja hypätä alta pois, kun kaverukset vetävät iltarallejaan. Rallit johtavat usein hurjiin painileikkeihin ja sitten taas juostaan. Myös kaikenlaiset huiskaleikit ja leluhiiret saa Lieskan innostumaan.  Leikkien päätteeksi Lieska hakeutuu omiin oloihinsa tai kotihoitajan viereen nukkumaan. Vaikka ei Lieska ei kaipaakaan kissakaveri viereensä nukkumaan tai itseään pesemään niin silti se kaipaa kissaseuraa, kun on sellaiseen elämänsä alusta alkaen tottunut. Sijaiskodissa on kaksi aikuista kissaa, jotka Lieskaa kyllä kiinnostaa, mutta sen verran niitä edelleen arastelee, että pitää niihin kohtalaisen turvavälin.

Lieska etsiikin yhteistä kotia Liekin kanssa, sillä sisko on turvallisin vaihtoehto kissakaveriksi. Toki tulevassa kodissa voisi olla kiltti aikuinen kissa tätä kaksikkoa odottamassa. Lieska ja Liekki etsivät kissakokenutta rauhallista kotia, jossa osataan totuttaa Liekki sietämään ihmisen kosketusta ja käsittelyä.

Summary in English

Lieska is looking for a home together with Liekki.

20.5.2022

Lieska and her three friends arrived in their foster home in December out of a population of more than 100 cats at about four months of age. Socialization of cats in the population was possible, so the first days in the foster home were very exciting for the quartet. During the first days in foster care, the cats were examined by a veterinarian, and in addition to malnutrition, visceral and ear mites, a severe infection was found in Lieska’s ear. Her ears were cleaned, and she was given medication, but several weeks of treatment didn’t seem to control the inflammation. Lieska’s caretaker had also noticed that Lieska’s hearing was bad, and eventually a polyp was found in the ear. The polyp was removed, and the ear has healed nicely. Lieska’s hearing has improved since then, but she doesn’t seem to hear everything.

As the foster care period progressed, the caretaker noticed that the cats had started coughing and eventually a lungworm was found in the cats. The lungworm has now been evicted, but it may have left some damage to the lungs. It is a good idea for the home to be prepared to examine the lungs more if symptoms occur.

Lieska is a small cat with a heart full of love. She might observe strangers from afar for some time, but after a while she will let people pet her. Sometimes she will get a sudden need for affection, and she will climb on to her caretaker’s lap and demand attention. She has a bad habit of biting people’s hands when she is excited, even though her caretaker has been trying to get rid of this.  Lieska loves to play tag with her siblings and sometimes the caretaker has to jump out of the way when the siblings show off their speed. Running around often lead to wild wrestling games and then running around again. Lieska loves toy mice and other types of toys. When she is done playing, she will find a quiet place to sleep in or she will cuddle next to her caretaker. Even though she often prefers sleeping on her own and not next to other cats, she will definitely need a cat friend (one or more) because she has lived with other cats her entire life and that is what she is used to.

Lieska is looking for her forever home together with her sister Liekki, because she is the safest option as a cat friend. There could also be a nice adult cat waiting for this duo in their new home. Lieska and Liekki are looking for a cat-experienced peaceful home where they know how to get Liekki to tolerate human touch and handling.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 300 €. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Meri / 0452173930

Soittoajat: Sopimuksen mukaan

merirekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Lieska

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.
    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.