Liekki

s. 8/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Utelias Liekki etsii omaa kotia, mahdollisesti yhdessä Lieskan kanssa.

22.8.2022

Mainio Liekki etsii edelleen kotia. Liekki on reipastunut hurjasti ja kotihoitaja saakin sitä silitellä joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän. Ja kun Liekin raja silityksiin tulee vastaan, niin hän kertoo sen läppäisemällä tassullaan. Kynsiä ei vielä Liekiltä saa kunnolla leikattua, mutta kunhan se tottuu enemmän muuhun käsittelyyn niin eiköhän kynsiäkin saa napsittua.

Liekki leikkii siskonsa lisäksi paljon itsekseen ja lemppareita on pehmopallot ja niitä kannellessa saa nauttia Liekin äänekkäästä maukumisesta.

20.5.2022

Liekki ja sen kolme karvakamua saapuivat Rekku Rescuen sijaiskotiin 19.12. yli 100 kissan populaatiosta noin neljän kuukauden iässä. Kissojen sosiaalistaminen ei populaatiossa ole ollut mahdollista, joten ensimmäiset päivät sijaiskodissa jännittivät nelikkoa kovasti. Heti ensimmäisten hoitopäivien aikana kissat pääsivät eläinlääkäriin tutkimuksiin, aliravitsemuksen, sisäloisten ja korvapunkkien vuoksi. Liekki todettiin olevan hyvin alipainoinen ja se sai antibiootin hengitystieinfektioon. Liekin pitkähkö turkki oli myös hyvin takkuinen, joten turkki ajeltiin osittain pois.

Kotihoitojakson edetessä kotihoitaja huomasi kissojen alkaneen yskiä ja lopulta niiltä löytyikin keuhkomato. Keuhkomato on nyt häädetty, mutta se on saattanut jättää keuhkoihin vaurioita. Kodin on hyvä varautua tutkituttamaan jossain kohtaa keuhkoja enemmän, jos ilmenee oireita.

Liekki on varsin mainio pienikokoinen kissaneiti, joka on hyvin utelias luonteeltaan. Se hakeutuu ihmisen läheisyyteen, nuuskii ojennettua kättä ja pyörii jaloissa, mutta koskettaminen on sille vielä turhan jännää, joten se väistää lähestyvää kättä. Leikin ja herkkujen varjolla sitä saa kumminkin jo hieman sipaista. Liekki rakastaa hippaleikkejä sisarustensa kanssa ja välillä saa kotihoitaja hypätä alta pois, kun kaverukset vetävät iltarallejaan. Rallit johtavat usein hurjiin painileikkeihin ja sitten taas juostaan. Myös kaikenlaiset huiskaleikit ja leluhiiret saa Liekin innostumaan, mutta ihan parasta on leikkiä itsekseen pehmopallon kanssa.  Liekki arvostaa myös lasitettua parveketta, josta on kiva tarkkailla lintuja.

Liekki tykkää hoitopaikan aikuisista kissoista ja kiehnää ja kujertelee niille eikä luovuta, vaikka saakin vastaukseksi sähinää. Liekki etsii yhteistä kotia Lieskan kanssa eikä pitäisi pahitteeksi, jos uudessa kodissa olisi kiltti aikuinen kissakaverikin odottamassa. Liekki ja Lieska etsivät kissakokenutta rauhallista kotia, jossa osataan totuttaa Liekki sietämään ihmisen kosketusta ja käsittelyä.