Leonardo da Viiksi

1.1.2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

7.8.2021

Leo löysi ikioman kodin, jossa se nyt viettää kissanpäiviä.

19.7.2021

Leo ehti muuttaa omaan kotiin mutta palasi takaisin Rekuille kodinetsintään itsestään riippumattomista syistä.

 

Leonardo da Viiksi eli ”Leo” on hurmaava ja lempeä uroskissa.

9.6.2021

Leo pitää hellistä silityksistä, ajoittaisesta sylissä olemisesta ja jutustelutuokioista ihmisten kanssa. Usein se kurnahtaa lempeästi takaisin, kun ihmiset juttelevat sille. Erityisen paljon Leo pitää siitä, että sen kanssa menee lattialle laiskottelemaan. Se on muutenkin monissa arjen touhuissa mukana ja pitää kovasti ihmisten seurasta. Leo tarvitseekin kodin, jossa se saa tarpeeksi huomiota. Myös turkin harjailu on Leon mieleen.

Leo leikkii paljon, ja pitää keppilelujen lisäksi erityisesti sulkia, höyheniä ja kissanminttua sisältävistä leluista. Sijaiskodissa asuessaan Leo on saanut kuivaruokaa aktivointipallosta. Kaupan päällisiksi Leo taiteilee myös WC-paperirullat hienoksi silpuksi esimerkiksi olohuoneen lattialle!

Leo menee mallikkaasti koppaan, ja se on ehtinyt hurmata lääkärireissuillaan eläinlääkäriasemankin väen lempeällä luonteellaan. Leolla on tällä hetkellä hieman ientulehdusta, joten tulevan kodin olisi hyvä harjata Leon hampaita ja tarvittaessa viedä kissa eläinlääkäriin. Hampaiden harjausta on jo harjoiteltu sijaiskodissa. Myös kynsiä on leikattu, mikä onkin tarpeellista, sillä sopivan tilaisuuden tullen Leo innostuu leikkimään myös ihmisen käsien kanssa. Kun Leo löydettiin, sillä oli paha korvapunkkitartunta. Muistoksi katukolliajoista Leolle onkin jäänyt luppakorva, joka on herkkä kutinalle ja tulehduksille. Korvat edellyttävät päivittäistä seurantaa ja tarvittaessa myös lääkitystä. Tämän vuoksi Leo annetaan kotiin, jossa on jo vankkaa kokemusta kissojen hoidosta. Lisäksi Leon polkuanturat olivat aluksi melko kuivat, joten Leo on saanut niihin sijaiskodissa Nutrolin-öljyä, se on tehonnut oikein hyvin.

Leolla ei ole vielä kokemusta toisten eläinten kanssa asumisesta mutta se voisi mahdollisesti sopia toisen kiltin poikakissan kaveriksi.

Summary in English

19.7.2021

Leo did move to his own home but returned back to Rekku Rescue for home search for reasons not depending on him.

 

Leonardo da Viiksi, aka ”Leo” is an adorable male cat who likes cares and sometimes comes to sit on a lap.

9.6.2021

Leo likes to chat with people, but especially Leo likes it when a person comes to lay and relax on the floor with him. All in all, Leo likes to be with people, so he needs a home where people have enough time for him.Leo likes to play with people and by himself. Especially, he likes toys with feathers and catnip. He also likes different kinds of sticks, and Leo has been eating dry food from an activation ball. Leo walks into a box easily before going to see a vet. Right now, Leo has little bit of gum inflammation, so new owner should take care of his dental health and ensure regular vet check ups. Leo has been practicing brushing teeth.

When Leo was found, he had a very bad ear mite infection. As a memory of street cat life, Leo has loupe ear. It gets infected very easily, so the owner has to follow the ear’s condition every day. The ear might need medication in the future. Because of the ears, we give Leo only to a home with a lot of cat experience. Leo has also been given Nutrolin-oil, because his pads were dry before.

Leo does not have experience of living with other pets but he might like company of another nice male cat.