Leonardo da Viiksi

1.1.2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

7.8.2021

Leo löysi ikioman kodin, jossa se nyt viettää kissanpäiviä.

19.7.2021

Leo ehti muuttaa omaan kotiin mutta palasi takaisin Rekuille kodinetsintään itsestään riippumattomista syistä.

 

Leonardo da Viiksi eli ”Leo” on hurmaava ja lempeä uroskissa.

9.6.2021

Leo pitää hellistä silityksistä, ajoittaisesta sylissä olemisesta ja jutustelutuokioista ihmisten kanssa. Usein se kurnahtaa lempeästi takaisin, kun ihmiset juttelevat sille. Erityisen paljon Leo pitää siitä, että sen kanssa menee lattialle laiskottelemaan. Se on muutenkin monissa arjen touhuissa mukana ja pitää kovasti ihmisten seurasta. Leo tarvitseekin kodin, jossa se saa tarpeeksi huomiota. Myös turkin harjailu on Leon mieleen.

Leo leikkii paljon, ja pitää keppilelujen lisäksi erityisesti sulkia, höyheniä ja kissanminttua sisältävistä leluista. Sijaiskodissa asuessaan Leo on saanut kuivaruokaa aktivointipallosta. Kaupan päällisiksi Leo taiteilee myös WC-paperirullat hienoksi silpuksi esimerkiksi olohuoneen lattialle!

Leo menee mallikkaasti koppaan, ja se on ehtinyt hurmata lääkärireissuillaan eläinlääkäriasemankin väen lempeällä luonteellaan. Leolla on tällä hetkellä hieman ientulehdusta, joten tulevan kodin olisi hyvä harjata Leon hampaita ja tarvittaessa viedä kissa eläinlääkäriin. Hampaiden harjausta on jo harjoiteltu sijaiskodissa. Myös kynsiä on leikattu, mikä onkin tarpeellista, sillä sopivan tilaisuuden tullen Leo innostuu leikkimään myös ihmisen käsien kanssa. Kun Leo löydettiin, sillä oli paha korvapunkkitartunta. Muistoksi katukolliajoista Leolle onkin jäänyt luppakorva, joka on herkkä kutinalle ja tulehduksille. Korvat edellyttävät päivittäistä seurantaa ja tarvittaessa myös lääkitystä. Tämän vuoksi Leo annetaan kotiin, jossa on jo vankkaa kokemusta kissojen hoidosta. Lisäksi Leon polkuanturat olivat aluksi melko kuivat, joten Leo on saanut niihin sijaiskodissa Nutrolin-öljyä, se on tehonnut oikein hyvin.

Leolla ei ole vielä kokemusta toisten eläinten kanssa asumisesta mutta se voisi mahdollisesti sopia toisen kiltin poikakissan kaveriksi.