Leo

2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

2.4.2023 Leo muutti omaan kotiinsa.

Kiltti ja rauhallinen Leo on 3-vuotias kodinvaihtaja, joka etsii kotia rauhallisesta aikuiskodista, jossa riittää aikaa hellyyttä ja yhteisiä leikkejä rakastavalle kissalle.

19.3.2023

Leo saapui Rekku Rescuelle hoitoon tammikuun lopussa ja sijaiskotiin saapuminen selvästi jännitti Leoa ja parina ensimmäisenä päivänä Leo käyttäytyi hieman levottomasti huudellen. Pian Leo kuitenkin sopeutui uuteen ympäristöönsä ja hän on perusluonteeltaan oikein rauhallinen ja kiltti kotikissa. Leosta löytyy myös paljon uteliaisuuta ja hän tykkääkin availla tassuillaan kaappeja sekä tutkia laatikostot lävitse. Myös ovien avaaminen onnistuu Leolta kahvaan hyppäämällä. Päiväsaikaan Leo on lähes jakuvasti liikkeessä ja puuhastelisi mielellään koko ajan jotakin.

Ihmisen kanssa vietetyt leikkihetket ovat Leolle tärkeitä. Hänen suosikkejaan on ollut erilaiset onkilelut, joita vaania ja jahdata. Leo on pitänyt myös namien etsimisestä kissojen aktivointileluista sekä pahvilaatikoiden sisältä. Näytöissä ja tv:ssä näkyvä liike saa myös Leon huomion hyvin helposti ja lintuvideoiden katsominen onkin ollut hyvää viihdettä. Leo nauttisi varmasti myös valjasulkoulusta.

Iltaisin Leo on tullut kotihoitajan kylkeen nukkumaan, missä hän yleensä viettää koko yön. Myös syli on hänen lempipaikkojaan ja syliin tullaan kovan kurinan kera. Ihmiselle hän on kova juttelemaan, mutta muuten Leo on ollut hiljainen. Turkki on ollut helppohoitoinen ja Leo antaa harjata sekä käsitellä itseään nätisti. Vieraita Leo ei ole hirveästi arastellut vaan tulee melko pian uteliaana katsomaan.

Leo etsii kotia, jossa riittäisi hyvin aikaa ainoan kissan aktivoimiseen. Ruoan suhteen Leo on ollut monen kissan tapaan kaikkea uutta vieroksuva. Uusiin ruokiin ja ruoka-aineisiin totutteleminen on kestänyt pitkään ja saattaa vaatia uudelta kodilta kärsivällisyyttä.