Lennu

10.6.2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

22.12.2019 Lupu ja Lennu saivat yhteisen kodin Helsingistä.

30.12.2019

Ensimmäisen viikon kuulumisia uudesta kodista:

“Lupu ja Lennu ovat nyt olleet meillä viikon verran, ja kaikki on sujunut oikein hyvin! Molemmat ovat sopeutuneet loistavasti. Lupun stressipissailua ei ole ilmennyt, eikä Lupu vaikuta muutenkaan stressaantuneelta. Molemmat viihtyvät sylissä ja leikkivät innokkaasti uusilla leluilla. Korkea kiipeilypuu, jonka avulla pääsee myös kirjahyllyn päälle, on ollut iso hitti ja kissat myös nukkuvat siellä usein. Lupu ja Lennu ovat suhtautuneet hyvin myös muihin ihmisiin, jotka ovat meillä käyneet. Jopa Lupu on uskaltautunut ventovieraiden syliin.

Kissat vaikuttavat tyytyäisiltä ja reippailta, ja olemme kiintyneet heihin kovasti. :)”

***

Reipas rakkauspakkaus Lennu rakastaa huomiota ja tykkää olla siellä missä ihmisetkin, mukana kaikissa huushollin puuhissa. Lennu myös pitää leikkimisestä paljon, niin sisarensa Lupun kanssa kuin myös ihmisen leikittämänä. Vauhdikkaan päivän päätteeksi ihmisen syli on Lennun mielestä paras paikka rauhoittua. Lennu ja Lupu ovat erottamaton parivaljakko jotka haluavat ehdottomasti jatkossakin elellä yhdessä.

8.12.2019

Lupu ja Lennu tulivat syyskuun alussa Rekku Rescuen sijaiskotiin yhdessä veljensä Leevin kanssa. Luonnosta löydetty pentukolmikko oli tullessaan arkoja ja jännittivät kaikkea uutta. Reippaasti kaikki kolme kuitenkin alkoivat tehdä tuttavuutta sijaishoitajien kanssa ja opetella kotikissan tavoille. Leevi ehti saada oman kodin jo jonkin aikaa sitten, mutta tytöt joutuivat stressiperäisten sisäsiisteysongelmien sekä vatsavaivojen vuoksi olemaan sijaiskodissa hieman pidempään. Nyt vessakäynnit hoidetaan mallikkaasti oikeaan paikkaan ja sopiva ruokavaliokin on löydetty, joten tyttöjen kodinetsintä voi alkaa. Koska Lupu ja Lennu ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa, etsimme heille yhteistä kotia.

Lennu on sisaruksista aktiivisempi ja uteliaampi. Hän pyrkii olemaan aina hereillä, kun hänen ihmisetkin ovat ja hän hakeutuu päivittäin rapsutettavaksi sekä syliin otettavaksi. Lennua kiinnostavat yleisesti kaikki lelut sekä myös kaikki muukin mikä on uutta ja jännää. Tällä hetkellä suosikiksi ovat muodostuneet huiskalelut, raapimapuut ja pienet pehmeät pallolelut. Lennua kiinnostaa suunnattomasti myös ihmisten kokkailut ja ruoka, eritoten uuni, joten sen kanssa on oltava varovainen. Lennu on kaiken kaikkiaan ihmisrakas kissa joka vaatii paljon huomiota ja aktivointia. Lennu tykkää jutella ihmiselle ja myöskin sylissä nukkuminen Lupun kanssa tai erikseen on hänen mielestään hyvin mukavaa.

Rohkeana tyttönä Lennu on ensimmäisenä tutkimassa uudet lelut ja hakemassa ihmisten huomiota, jolloin siskonsa Lupu saattaa jäädä hieman paitsioon, elleivät ihmiset tähän erityisesti kiinnitä huomiota. Niinpä uudessa kodissa tulisi löytyä herkkyyttä ja osaamista tasapainoilla Lennun huomionkipeyden ja Lupun ujouden kanssa, jotta molemmat saisivat tasavertaisesti huomiota, rakkautta ja virikkeitä. Samaan aikaan tytöt kuitenkin ovat toisilleen hyvin tärkeitä ja erityisesti Lupu saa Lennulta paljon rohkaisua ja tukea.

Lennulla oli sijaiskodissa pitkään ilmavaivoja, mutta asia korjaantui hypoallergeenisella erityisruokavaliolla. Lennun kohdalla tulisi jatkossakin panostaa viljattomiin, herkälle vatsalle sopiviin ruokiin. Kerromme tästä mielellään lisää yhteydenottolomakkeen kautta.

Lupu ja Lennu etsivät yhdessä kotia, jossa olisi tilaa temmeltää ja ainakin kaksi ihmistä, jotta molemmilla olisi halutessaan oma syli ja leikittäjä. Pikkulapsiperheeseen nämä tytöt eivät sovi, mutta kouluikästen lasten kanssa voisivat tulla toimeen, kunhan lapset osaavat antaa kissoille tilaa ja ymmärtävät miten toimia ajoittain hieman arastelevan Lupun kanssa.