Leevi (nyk. Leevi “Esso” Von Virtanen)

Lisätty sivulle: 2012-09-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Leevi (nyk. Leevi
21.9.2012 Leevi sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

23.7.2013 Muutimme uuteen asuntoon ja muuton ajan Leevi oli mummilla hoidossa eli luxus- lomalla, joka sitten venyikin aiottua pidemmäksi kun oman uuden parvekkeen verkottaminen ei ollutkaan ihan yksinkertainen juttu… Mummi keskustelee hoitokattien kanssa niin puhumalla kuin tarpeen tullen maukumallakin, ruokatarjoilu pelaa nonstoppina ja verkotetulla parvekkeella saa ulkoilla 24/7. Leluja ja leikkiä on myös hänen hoitolassaan tarjolla hyvin paljon. Kissan viihtymisestä mummilassa kertonee paljon se, että lomailemaan lähti 4,7 kiloa kissaa. Kotiin palasi 5.4 kiloa elämäniloa kissannahkoissa. Eikä tuo mokoma näytä lihavalta siltikään. Kokoa on kyllä muuten tullut lisää eli poika on vielä kasvanut jonkinverran.

Kotiin tullessa sain mummilta ohjeen: tiskatessa pitää varata jotain kelluvaa altaaseen, koska Leevi osallistuu hommaan onkimalla kelluvia asioita paljusta. “Kalastus-harrastus” sai siis uusia ulottuvuuksia. Myös hanasta juoksevan veden ääni tuo kissan melko haipakkaa paikalle räpsimään tassullaan. Ja tiskiallas on ohjeistuksen mukaan nykyään kuivattava koska Leevi käy nukkumassa ihanan viileässä altaassa. Leevin mukana tuotiin kotiin laveri joka onkin nyt kiinnitetty parvekkeen seinälle, kuten kuvassa näkyy. Kissa viihtyy yöt parvekkeella, milloin nukkuu, milloin vahtaa yössä lentäviä ötököitä. Aamuyöstä saattaa tulla punkkaan torkkumaan mutta viimeistään lintujen aamulaulut saavat singahtamaan takaisin vahtihommiin. Parvekkeesta onkin muodostunut hänelle vallan oma paratiisi; siellä on tarjolla vaihdikkaan menon mukaista tasapainoilua, armotonta pihan vahtimista ja erittäin pitkiä unituokioita.

Mukavaa loppukesää meidän porukoilta :-)

2.4.2013 Leevin on hieman rahoittunut pahemmista hillumisistaan. Syynä taitaa ola tammikuinen käynti “pampuloiden” poistossa. Leevi ei tykännyt ollenkaan kuljetuskoppaan suljetun oven taakse joutumisesta, mellasti ja kieppui siellä niin reippaasti, että kopan kattoon tuli halkeama. Onneksi kantoripa kesti reissun sinne ja takaisin kun maltilla mentiin, eikä mitään ikävyyksiä tapahtunut. Fami hermostui myös. En tiedä oliko syynä Leevin mellastaminen kopassa vai Famin kokemukset kopan viemisestä jonnekkin kissalla täytettynä ja takaisin tuominen tyhjänä.

Kun tulimme takaisin kotiin, tuli Fami heti katsomaan onko Leevi kopassa ja yhdessä laitettiin koppa lattialle ja avasin luukun, mutta Leevi sai jäädä “koppiin” nukkumaan päätään selväksi. Fami kävi tiuhaan tahtiin tarkkailemassa heräämistä, nuuhki nukkuvaa ja varovasti tökki kuonolla. Heti kun Leevi alkoi osoittamaan heräämisen merkkejä, juoksi Fami ensin katsomaan kissaa ja sitten palasi kiireesti hakemaan ihmistä katsomaan tilannetta.

Harmittaa etten tajunnut etsiä kameraa käsiini, kun Leevi lähti hoippumaan kopasta vesikupille. Fami katseli pää kallellaan vierestä etenemistä, joka oli aika hidasta ja päätyi kyljelleen kellahtamiseen parin ristiaskeleen jälkeen. Seuraavalla kerralla kun Leevi yritti hoippua eteenpäin, meni Fami Leevin viereen ja hitaasti Leevin tahtiin käveli aivan kyljessä kiinni tukien kaveria ettei taas kaadu. Osasi mokoma valita juuri sen kyljen tuettavaksi jolle Leevi oli kaatunut. Ei kaatunut toista kertaa. Siitä olisi tullut melko hellyttävää videota, mutta kuten sanottu, en omalta vahtimiseltani älynnyt kameraa hakea.

Leevi toipui todella hyvin ja nopeasti, joskaan uusi kuljetuskoppa eikä pahvilaatikot enää kiinnosta…. Niin, ja komea kolli hänestä on kasvanut, tohtori punnitsi painoa liki viisi kiloa. Paino oli kyllä minulle yllätys, koska hän on niin sutjakka olemukseltaan, että itse arvioin vain parikiloiseksi.

Akvaarioharrastus on vakiintunut lähinna lampun päällä makoiluksi, se on lempipaikka. Kun kalat saavat ruokaa tulee Leevi-salama jaolle, hän on erityisen ihastunut levätabletteihin. No, levähän on vitamiinipitoista ja punaista väripigmenttiä tukevaa ruokaa. Famikin saa omansa. On kaksikolla b- vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti turvattu. Uutena ajanvietteenä on ompeluhommat. Aina kun olen ompelukoneella tulee Leevi joko syliin jossa vahtii työn laatua, tai vaihtoehtoisesti silityslaudan päähän.

Hieman on alkuajoista kaksikon välit viilenneet. Johtuu lähinnä Leevin innosta esitellä kynsiään Famin häntäkarvoissa. Samoille pahnoille mahtuvat toki yhä nukkumaan, mutta pienellä hajuraolla. Iltaisin kun ollaan Famin kanssa punkassa pötköllään saapuu Leevi jossain vaiheessa erittäin määrätietoisin kissanaskelin paikalle ja heittäytyy kuin pesäpallopelaaja viereen.

Ruuan suhteen on pojasta tullut niin nirso, ettei yksikään aikaisemmista viidestä kissasta ole samaan yltänyt. Lisäksi hänellä on hupaisa tapa syösä: ensin yksi raksu yhdestä kupista, sitten pieni suupala märkäruokaa toisesta kupista, taas yksi raksu, taas suupala. Jos ovat kahdestaan kotona, ruoka maistuu päivän mittaan hyvin. Jos olen itse kotona tulee Leevi hakemaan ruokaseuraksi. Asia ilmoitetaan kurisevalla maukumisella ja kinttuja puskemalla. Sävy on sellainen “äkkiä ruokaa, kuolen nälkään”. Sitten mennään yhdessä kupeille -joissa on ruokaa- ja Leevi vaatii silityksiä, jotta se ruoka sieltä kupista alkaa maistumaan.

Vesikupista onkii edelleen. Kun pelkkä märkä tassu saaliina kyllästyttää hakee Leevi jonkin lelun, jonka kellumismahdollisuuksia tutkii hartaasti ja usemman kerran. Kuppiin lelu, pois kupista, leikkiä, kuppiin lelu, pois kupista, tätä jatkuu hyvän aikaa. Suurta huvia näyttää tuottavan myös vesikupin kaataminen. Leeville, ei niinkään minulle…

Kaikenkaikkiaan Leevistä on tullut melko persoonalline kissa, ja hän käyttäytyy useimmiten siten, että todellakin käy selväksi se, että hän tietää edustavansa lajia jota faaraotkin aikanaan palvoivat… Terveisin Chrisse, Leevi ja Fami

19.10.2012 On ilmennyt että Leevissä on tasan kaksi vaihtoehtoa: on paikallaan jolloin nukkuu. Toinen on jatkuva liikkeessä olo joko leluilla leikkien, hepuli-juoksulla tai sitten hyvin määrätietoisen oloisella parkour-radalla jonka hän on kehittänyt itselleen. Kotihoitaja ei varmaankaan ylläty kun kerron parkour-radan ehdottoman huipennuksen olevan minne tahansa korkealle menon – verhokiipeily, hattuhylly eteisessä tai sitten olohuoneessa seinän vieressä makkariremontin vuoksi laidallaan olevan sängyn päälle kiipeily. (Onneksi laitoin akvaariokaapin tukemaan sänkyä, ei tarvitse pelätä sen kaatuvan). En tiedä onko Leevi entisessä elämässään ollut kenties kraatari. Vahvasti epäilen niin, sillä minun tehdessä tilkkutöitä on hänestä suunnattoman ihanaa pöyhiä tilkut ulos laatikosta, mielellään mahdollisimman laajalti lattiaa levittelee niitä. Vai haluaako Leevi vain esittää mielipiteensä tulevan tilkkutyön valikoimasta ja järjestyksestä…?

Ruokahalua ei voi mitenkään moittia. Suurinta herkkua on naudanpötsi-utaremössö, jota Famille ostan. Hyvin kestää vatsa kun antaa pienen hiiren verran kerrallaan. Oli pakko alkaa laittamaan Leeville oma annos kun haistoi Famin kupista tuon herkun, ei ymmärtänyt ollenkaan väistää vaikka muutoin peruuttaa oitis, jos Fami hammasriviään esittelee. Myös raaka paistijauheliha on herkkua, mutta vasta kakkosena. K-kaupan “Väiski” ystävällisesti laittoi pakettiin “vain kaksi silakkaa,kiitos”, nekin maistui, mutta yllättäin ei niin alkuunkaan yhtä hyvin kuin lihat. Nirsokin osaa mokoma olla. Märkäruokaa kun tarjoan, kelpuuttaa vain osan. Meillä oli täällä sellainen HESYn tapahtuma johon vein ne purkit joihin Leevi ei koske, ei mennyt ihan hukkaan ostokset. Raksuja pistelee pitkin päivää, mutta jos olen edes keittiöön päin menossa juoksee Leevi naukuen edelle vaatimaan kupintäydennystä. Famista on oppia ottanut kerjäämisen suhteen. Jos minä syön, istuu Fami lattialla kerjäämässä mutta Leevi tulee pöydälle ja käpälällään meinaa ronkkia ruuastani parhaat palat. Nyt olen oppinut hätistelemään Leevin pois, joskin se on siinä mielessä turhaa, että tulee salamannopeasti takaisin. Sähinä autaa pitämään käpälät loitolla. Famin puruluut kiinnostavat myös, etenkin jäniksenkorvat. Kuten kuvasta näkyy, Fami ei oikein tykännyt Leevin osallistumisesta korvan tuhoamiseen, mutta ei ottanut poiskaan.

Leevi viihdyttää itseään onkimalla vesikupista. Eihän sieltä koskaan muuta saalista tule kuin märkä tassu, mutta kovin on innokkaasti päivittäin kokeilemassa kalaonneaan. Ne myös leikkivät yhdessä. Leevi pelaa palloa ja heittää sen korkealle jolloin Fami nappaa pallon. Sitten Fami pyörittelee hetken ja Leevi vaanii sopivaa rakoa napata pallo itselleen.

Hulluilta päiviltä ostin sellaisen 30senttisen pehmokäärmeen. Siitäpä riemu syntyi; vetivät käärmettä kumpikin omasta päästään. Nyt on valitettavasti käärme yhteistuumin suolistettu ja se oli pakko haudata roskikseen. Erilaiset hiiret saavat saman kohtalon kuin pallo, vuorotellen leikkivät sillä. Yhteinen intohimo heillä on pesupallot! Yhteistyötä tekevät tässäkin. Leevi metsästää pallot ja vie olkkariin, jossa yhdessä leikkivät. On laitettava nykyään kaappiin piiloon moiset kapineet, jos meinaan ehjää pesupalloa pyykinpesussa käyttää.

Fami malttaa jo poistua tontilta ja tehdä kahden tunnin lenkkejä, ei ole enää kiire vahtimaan Leeviä. Nykyään Leevi tulee eteiseen vastaan kun kuulee oven käyvän. Kuonosuukkoja vaihtavat ja sen päälle Leevi puskee kehräten meidät molemmat. Vieraiden ihmisten meillä ollessa Leevi pysyttelee piiloissaan aika pitkään ennen kuin tulee näkyville. Lempipaikaksi on tullut parveke, siellä istuu pitkiä aikoja paikallaan ja vahtii pihaa. Jos naapurin koirat tulevat näkyviin singahtaa Leevi sisälle ikkunalaudalle Famin viereen katselemaan mokomia outoja otuksia.

Tänään tein akvaarioon osavedenvaihdon ja vasta nyt Leevi keksi kalat, kun unohdin lappo-ämpäri tuolin akvaarion eteen. Nyt hänellä on oma tv 24/7, jota on kohta neljä tuntia putkeen katsellut milloin lattialta, milloin vastapäätä olevalta pöydältä. Välillä venyy pitkäksi ja koittaa käpälällä napata lasin läpi kalan tai kaksi.

On meillä tukaliakin tilanteita jo syntynyt, ei kaikki ihan hyvin ole mennyt. Orava oli osannut tulla parvekkeelle kaiteen alta. Onneksi huomasin, olisi tullut hurjaa jälkeä jos Leevi olisi parvekkeelle päässyt. Ja onneksi orava löysi ominneuvoin parvekkeelta ulos. Muutaman kerran olen meinannut kaatua kun Leevi säntää edelleni keittiöön. Pientä stressiä synnyttää se , että Leevi saa iltahepulin kun me pötkähdetään yöpuulle Famin kanssa. Fami ei voi nukkua kun hepulia pitää seurata. Ja kurjinta on se, että iltahepulissaan Leevi käy kynsineen Famin karvoihin ja minun varpaisiin tai sormiin. Suihkupullo onkin osottautunut hyväksi aseeksi.

Tälläisiä kuulumisia tällä kertaa. Kissanristiäiset on pidetty, nimeksi tuli Leevi “Esso” Von Virtanen, koska kissa on useimmiten kuin energiajuomilla tankannut adhd-teini. Nyt odotellaan että kasvaa tarpeeksi jotta voimme käydä eläinlääkärin luona “pallit pois”-visiitillä ;-)

30.9.2012 Huomenta! Meillä oli aika herkistelevät unet eilen. Leevi on mielestäni oikein onnellisen oloinen meillä. Nukkuu meidän kanssa ja leikkii kovasti paljon. Familla on aina lenkiltä tullessa kova kiire katsomaan missä Leevi on. Useimmiten Leevi odottelee kaula pitkänä Famia jossain. Fami sietää Leevin puskemiset, mutta naaman pesu tuottaa edelleen hieman tyrmistyneen oloisen reaktion.

21.9.2012 Hei! En malttanut, oli aivan pakko laittaa jo tulemaan tämmönen “kuvakertomus”, jossa ovat samalla sohvalla. Koira vaihtoi 2 kertaa paikkaa vähän lähemmäs Leeviä, joskin otti uudelleen vähän välimatkaa kun Leevi alkoi kovin touhukkaana pesemään koiran naamaa. Melko kova ääninen kehräys herättää pientä kummastusta koirassa. Tämä oli niin hellyttävä tapahtumaketju, että en todella malttanut olla laittamatta.

***

Urospentu, noin 4kk (syyskuussa 2012), kotihoidossa Ulvilassa

9.9.2012 Leevi on ollut meillä kuusi päivää. Ensimmäiset pari päivää pientä poikaa jännitti tosi paljon, paikka oli outo ja ympärillä pyörivä määrä ihmisiä ja eläimiä oli yllättävän iso. Ne kaikki jonottivat häkin edessä ja tunkivat vuorotelleen omat kuonot ja tassut Leevin häkkiin ja yrittivät aktiivisesti tutustua ja se oli aika pelottava juttu. Mutta hyvä ruoka ja uudet lelut pelastivat tilannetta. Sitten pikku hiljaa Leevi lähti tutkimaan taloa ja totesi, että tästä paikasta löytyy paljon leikkikavereita. Ja niitä on niin paljon, että jos yksi kaveri väsyy leikkimään Leevin kanssa, niin hänen tilalle heti löytyy toinen jne ;)

Leevi tykkää koirista ja jopa hakee heidän vierestä turvapaikan, kun talon emäntä aloittaa imuroinnin. Pikkupoika uskaltaa tulla lasten syliin ja nukkumaan lasten sänkyyn, samalla kehrää kovasti. Aikuiset ihmiset pelottaa vielä jonkun verran, mutta se varmasti menee ohi. Leevi osaa hienosti käydä hiekkalaatikolla ja hänellä on loistava ruokahalu. Fiksu, nätti ja ongelmaton vesseli odottaa uutta kotia Ulvilassa.

2.9.2012 Leevi on oranssi-valkoinen 3-4- kuukauden ikäinen poikakissanpentu. Leevi on löydetty Kullaan Palukselta Porin läheltä. Leevi oli löydettäessä aika arka. Leevi toimitettiin Porin löytökissatalolle turvaan ja saamaan hoitoa. Leevi on hoidon myötä kesyyntynyt. Leevi käy eläinlääkärillä saamassa rokotuksen ja sirun ja suuntaa kotihoitoon Ulvilaan. Leevi saa myös matolääkitykset ja ulkoloishäädön ennen uuteen kotiin matkaamista.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 120€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.