Lavazza

s. 2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.7.2022 Lavazza sai kodin, jossa hänellä on kiltti tyttökissa kaverina.

***

Lavazza etsii rauhallista kotia, jossa olisi ennestään vähintään yksi kissa kaverina.

28.6.2022

Lavazza, tuttavallisemmin ZaZa tai Master Smål kissi, saapui sijaiskotiin alun perin isosta kissapopulaatiosta. Arka ZaZa asui vähän aikaa sijaiskodissa, kunnes se epäonnisesti karkasi ja oli karkuteillä kolmisen kuukautta. Alussa poika oli hyvin pelokas, mutta kuukausien myötä siitä on kuoriutunut mahdottoman utelias tapaus. Silityksiä ei vastaanoteta, mutta enää ZaZa ei pakene sitä lähestyttäessä, niin kauan kun siihen ei juurikaan kiinnitä suoraa huomiota. Tuijottelun sijaan hidas silmien sulkeminen on ZaZan kanssa tärkeää luottamuksen osoittamiseksi. Kylminä öinä se ottaa mielellään paikkansa ihmisen jalkojen välistä tai selän päältä, kunhan kyseinen makuualusta ei liiku liialti.

Zaza on täysin sisäsiisti ja tulee ruoka-aikaan paikalle poikkeuksetta. Kädestä ZaZa ottaa herkkuja, mikäli ihminen jaksaa istua tarpeeksi kauan paikallaan. Lääkitseminen onnistuu burritoimalla ja koppaan saaminen on haastavaa, vaikka ZaZa peloissaan jähmettyykin täysin. Uudessa kodissa täytyykin olla varmat otteet ja kokemusta arkojen kissojen käsittelystä.

Nuori herra ei ole nirso, mutta hän epäilee vahvasti mikäli kodin muut kissat saavat eri ruokaa kuin hän. Lavazza on hyvin arka nuori herra, joka tarvitsee rauhallisen ja ymmärtäväisen kodin, jolla on joko jo kokemusta aroista kissoista tai erittäin paljon kärsivällisyyttä opetella. ZaZa tarvitsee myös seurakseen reippaan kissakaverin, joka voi esimerkeillään näyttää ettei ihmisiä tarvitse pelätä. Nopeat liikkeet ja yhtäkkiset, kovat äänet pelottavat suuresti, joten ZaZa ei sovellu sellaiseen kotiin, jossa on pieniä lapsia.

Summary in English

Lavazza is looking for a peaceful home where there would be one or more cats who he could depend on and become friends with.

28.6.2022

Lavazza arrived at his foster home from a big cat population. He escaped but luckily he got back to foster care after being on the run for three months. At first he was very scared, but over the months he has turned into a very curious little cat. He still does not like to be touched but he no longer runs away from approaching hands. On cold nights he gladly comes to sleep next to or on top of his foster caretaker as long as the human mattress does not move too much.

Lavazza likes all kinds of food. He has been very shy but now he will take treats from people as long as the humans sit in the same position long enough. He is still pretty timid and his new owner has to have experience on how to handle shy cats. He is scared of sudden movements and loud noises so he is not suitable for a home with small children.