Lambi

Lisätty sivulle: 2010-10-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Lambi
5.12.2010 EMBO JA LAMBI MUUTTIVAT YHDESSÄ KLAUKKALAAN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

31.3.2012 Lambi on aikuistunut ja pulleus on muuttunut notkeudeksi. Takajalat on edelleen vähän vinksallaan, mutta kipuja ei ole, eivätkä ne haittaa hänen menoaan. Terveenä Lambi on muutenkin pysynyt. Perheeseemme on viime kuulumisten jälkeen liittynyt Emilia-kisu. Lambi lämpesi tuttuun tapaan hieman hitaasti uudelle tulokkaalle, mutta nykyään Emilia on Lambille hyvin rakas ja he makoilevat usein sylikkäin. Lambi on aivan mahtava persoona, rakastaa ihmisten puskemista, kehräämistä ja syliin änkemistä. Hän on sellainen ihana pusuttelija, eikä siitä pusuttelusta voi saada tarpeekseen. Olen hyvin onnellinen Lambista, en voisi kuvitellakaan kotia ilman Lambia! Lambi lähettää paljon terkkuja kaikille tutuille!
t. Eija

3.7.2011 Moi, tässä vähän uusia kuvia Embosta ja Lambista ja samalla vähän kuulumisia. Nyt nämä ihanat kisulit ovat asuneet meillä jo yli puolen vuoden ajan. Aika on mennyt hurjan nopeasti! Pojut voivat erittäin hyvin tällä hetkellä.

Alkuvuodesta Lambilla alkoi hirveä ripuli, joka pitkittyessään johti eläinlääkärin tutkimuksiin ja antibioottikuuriin ym. Molemmilla todettiin kalikivirus, he pärskivät ja silmät vuotivat ja etenkin Lambilla oli paha ientulehdus. Hiljalleen stressin helpottaessa tilanne tasoittui, silmien vuotamiset loppuivat, eikä pärskintääkään enää ole ollut moneen kuukauteen ientulehduskin helpotti onneksi.

Pojut kastroitiin pari kuukautta sitten ja siitä he ovat parantuneet hyvin. Lambilla tosin leikkaushaava tulehtui, mutta nopeasti aloitetun antibioottikuurin jälkeen se parani nopeasti. Leikkaus aiheutti hieman stressiä, ja vatsat menivät pitkäksi aikaa taas aivan kuralle. Antibioottien ja maitohappobakteerien, sekä herkkävatsaisten ruoalla tilanne on nyt vihdoin normalisoitunut ja vatsat kiinteytyneet.

Pojat ovat aika pienikokoisia, johtuen varmasti siitä että on ollut niin paljon vatsaongelmaa ja varmasti myös elämän rajusta alusta. Nyt ovat viime viikkojen ajan kasvaneet oikein silmissä. Lambi on selkeästi kerännyt massaa ja niin on kyllä Embokin. Terveen näköiset nuoret kissat :)

Perheeseemme liittyi helmikuussa myös Rekkujen kautta tullut toinen koira, “Karri”. Embo hyväksyi samantien uuden koiran, Lambi oli odotetusti hitaammin lämpeävä. Parissa viikossa kaikki olivat jo kuitenkin kavereita
keskenään. Embo on täysin rakastunut Nasu-koiraan, ja tuntuu myös viihtyvän toisen koiran kanssa. Usein Embo hakeutuu nukkumaan koirien kylkeen. Lambi ei niinkään itse hakeudu koirien seuraan, mutta eipä tuo lähde pois vaikka koirat tulevat haistelemaan ja nuolemaan. Lambi on edelleen oikee sylivauva, lempipaikka on maata mun rintakehällä ja kehrätä.

Eipä meillä tähän hätään varmaan muuta nyt, kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa :)

t.Eija

11.12.2010 Embo ja Lambi pääsivät omaan kotiin 5.12.2010, eli vajaa viikko sitten. Kotimatka meni varsin mallikkaasti. Pojat olivat matkan ihan hissukseen, mitä nyt pienoinen kehräys kuului takapenkiltä! Kotiin päästyämme pojat lähtivät samantien tutkimaan ympäristöään varsin innokkaina. Kehrääminen, pusuttelu, puskeminen ja syliin kiipeäminen on kuulunut heti kuvioihin, ei pojat näköjään osaa ujostella! Nasu-koiraankin on jo pikkuhiljaa tutustuttu. Pojat ovat saaneet jaloitella koko asunnossa, omien halujen mukaan, ja vauhtia onkin riittänyt. Ruokahalua riittää vaikka muille jakaa. Sisäsiisteyskin on ollut alusta lähtien itsestäänselvyys. Leikkiminen on perusjuttu ja toistensa häntien jahtaaminenkin on mielekästä puuhaa.

Jännitin sitä, miten koiranpentu (11kk) ja kissat tulisivat toimeen ja olen hyvin yllättynyt, miten mutkattomasti tuntuu menevän! Embo ja Lambi ovat hyvin rohkeita ja positiivisia kissoja. Jos vain katsoo heihin päin, niin alkaa kehräys kuulumaan ja tulevat kiipeämään syliin. Television katsominen on nykyään varsin mukavaa, kun kisut kiipeävät päälle nukkumaan. Eilen makasin sohvalla päälläni kaksi kissaa ja yksi koira. Voiko parempaa enää olla?

Embo ja Lambi lähettävät muikeat pusut ja kehräykset kaikille tutuille! Suuri kiitos hyvästä hoidosta Jaanalle ja Rekku Rescuelle. En vaan voi ymmärtää, miten ihania nuo muruset ovat! Olemme hyvin onnellisia saadessamme antaa heille nyt oman kodin, jossa heitä tullaan rakastamaan hyvin paljon.

Terkuin, Eija, Antti, Embo, Lambi ja Nasu

****

UROS, noin 3,5kk (marraskuussa 2010) Vantaalla

24.11.2010 Embo ja Lambi ovat jokaisen kissanomistajan unelma, suloiset pennut jotka kiipeävät syliin ja ne saa vääntää vaikka solmuun kun pojat ovat niin rentoja. Toiset kissat ja koirat on alusta asti olleet ok ja “testilasten” leikkeihinkin tämä kaksikko osallistuu mieluusti. Kaikin puolin ihanat kissanpojat!

28.10.2010 Ihanaista ihanaisemmat kissaveljekset Embo ja Lambi päätyivät monen mutkan kautta ruohonleikkurin säiliöstä kotihoitoon Vantaalle. Nyt näistä pienokaisista on kasvanut jos niin isot pojat, että hoitotäti joutuu sydän sykyrällä etsimään kaksikolle oman kodin, kaikkia hoitolaisia kun ei vaan voi pitää itsellä.

Embo on veljeksistä se nokkelampi kaveri Lambi-veljen ollessa nätisti sanottuna vähän hitaampi. Embo oppi jo pienenä kiipeämään sohvalle, käymään hiekkalaatikolla ja syömään reippaasti. Lambilla kaikki on ollut vähän hitaampaa, mutta nyt kyllä se vessassakäynti alkoi harjoittelun jälkeen sujua ja sohvallekin hypätään nykyään jo ketterästi. Lambi on ehkä todella hieman kehityksessä jälkeenjäänyt ja sen takajalkojen lihakset eivät ole kehittyneet ihan normaalisti, mutta se ei tunnu menoa haittaavaan.

Embo ja Lambi lähtisivät mieluusti yhdessä omaan kotiin. Ne ovat hoitopaikassa tottuneet kissoihin, koiriin ja onpa pari lastakin tullut nähtyä.

Kulukorvaus kissapennusta on 100 euroa. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.