Kya

2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Kya on noin 4-vuotias hurmaava tyttökissa, joka kaipaa ihmisen läheisyyttä omilla ehdoillaan.

 

28.5.2024

 

Kya sai nimensä Suon villi laulu -kirjan päähahmon mukaan. Koko perhe oli yksi kerrallaan hylännyt Kya-tytön, josta kasvoi siten villi ja vahva, hän oppi pärjäämään yksin. Hän kuitenkin kaipasi ihmisiä ja läheisyyttä jokaisella solullaan, ei vaan tiennyt kuinka heidän kanssaan pitäisi toimia ja keneen voisi luottaa. Myös Kya-kissa oli vieroitettu emostaan liian varhain eikä hän ilmeisesti saanut kunnon oppeja siitä, kuinka kissan tulee käyttäytyä. Hän päätyi Rekuille kodinvaihtajana aggressiivisen ja arvaamattoman käytöksen vuoksi.

 

Kya rakastaa läheisyyttä. Hän kiipeää usein syliin ja rinnalle kehräämään ja nukkuu yöt sängyssä. Aamuisin hän haluaa tulla peiton alle kainaloon hurisemaan ja hengittelee nenä ihmisen nenää vasten. Kyalla on kuitenkin nopeita mielialan vaihdoksia. Kehräys saattaa muuttua murinaksi ja sähinäksi. Välillä hän on myös hyökkäillyt jalkoihin ja käsiin. Taustasyitä on selvitetty kipututkimuksissa, joista ei löytynyt selittävää. Käytökseen haetaan uutta suuntaa nyt eläinkouluttajan avulla. Kyan käytöstä kuitenkin oppii lukemaan ja tilanteet ennakoimaan. Vaikka alkuun arvaamaton käytös loi alkuun haasteita, ei se tällä hetkellä sijaiskodin arkea rajoita, koska kissan eleistä ja tilanteista tietää, mitä on todennäköisesti tulossa.

 

Kya on nuori, elämästä nauttiva kissa, joka kaipaa aktivointia. Hän tykkää liikkua eri tasoissa, seurata elämää ikkunanraosta ja olla mukana arjen askareissa. Kya juoksee ovelle häntä pystyssä vastaanottamaan tulijan, on mukana keittiöpuuhissa ja tulee vessaan mukaan ihmettelemään suihkun lorinaa. Rapisevat pussit ja laatikot voittavat hienot aktivointilelut. Huiskuleikit ovat parasta varsinkin silloin kun saa jahdata jotain peiton tai maton alla menevää. Kya on valpas ulkomaailman äänille ja saattaa joskus käydä myös ovella murisemassa postiljoonille. Häneltä löytyy myös temperamenttia. Jos neitiä vaikkapa pitelee sylissä pidempään kun hän toivoisi, perästä kyllä kuuluu. Tilanteesta päästyään hän palaa takaisin läppäisemään tassulla, murisemaan tai näykkäisemään nilkasta tasatakseen tilit. Kissan ollessa hyvällä tuulella nostelu ja pienten hoitotoimien tekeminen kyllä onnistuu. Boksitusta ja kynsienleikkuuta vielä harjoitellaan. Kya tekee tarpeensa aina hiekkalaatikkoon.

 

Kya ei sovellu lapsiperheisiin tai ensimmäiseksi kissaksi. Hän etsii kotia, jossa on kärsivällisyyttä lukea kissan käytöstä ja harjoitella parempia toimintamalleja. Erittäin lempeä ja kärsivällinen kissa- tai koirakaveri saattaisi tehdä Kyalle hyvää, mutta ei ole varmaa tietoa, kuinka Kya muihin eläimiin suhtautuu. Nuorena kissana Kya tarvitsee paljon virikkeitä, tilaa ja leikitystä.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Rekku Rescue ry on rekisteröitynyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 17893077.

Tiedustelut

Emmi / 0452171719

Soittoajat: Sopimuksen mukaan

emmihrekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Kya

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.