Kurttu-Kerttu (nyk. Vilda)

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

3.12.2020 Kurttu-Kerttu muutti omaan kotiin Helsinkiin.

8.12.2020  Kuulumisia uudesta kodista:

Yhteiselo Kertun (nykyisen Vildan) kanssa on lähtenyt täällä mukavasti käyntiin. Ruoka maistuu ja hiekkalaatikolla käynti sujuu ongelmitta. Lintuvideot on jännää katsottavaa ja muutenkin leikkituokiot on päivän kohokohtia! Neiti on rohkaistunut joka päivä enemmän ja enemmän. Hieman tosin vielä aristelee rappukäytävästä kuuluvia ääniä. Olemme niin onnellisia uudesta perheenjäsenestämme! 

Hyvää joulun odotusta!

*******

Kurttu-Kerttu on hellyttävä ja leikkisä, arviolta n. 6-10-vuotias kilpikonnaväritteinen kaunokainen, joka etsii kotia perheen ainoana kissana.

19.11.2020

Sijaiskotiin tullessaan Kerttu jaksoi ujostella muutaman tunnin, jonka jälkeen hän otti paikat ja uudet kämppikset haltuunsa. Kerttu on hyvin seurallinen ja tuleekin usein hakemaan hellyyttä ihmisiltä ihan syliin asti. Lukuisat päiväunetkin tullaan nukkumaan yleensä samaan huoneeseen, missä ihmisetkin ovat. Kaikenlainen nostelu sen sijaan on hänen mielestään aivan kamalaa, joten aivan täysin sylikissa hän ei ole.

Sijaiskotiin tullessaan Kerttu oli todella laihassa kunnossa. Sijaiskodissa on aloitettu lihotuskuuri ja sitä tulisi jatkaa tulevassa kodissa. Kertulta poistettiin viisi hammasta, joten hän syö pelkästään märkäruokaa. Sijaiskodissa huomattiin myös, että ruoka kannattaa tarjota mahdollisimman ”kieleen tarttuvassa” muodossa, sillä Kerttu ei ollenkaan haukkaa ruokaansa, vaan vain nuolee sitä ja toivoo, että jotain menisi suuhun asti. Neiti syö kuitenkin hyvällä ruokahalulla ja tekee kyllä kovaan ääneen selväksi, jos palveluskunta on myöhässä ruoka-aikataulusta. Eläinlääkärin mukaan hampaiden syöpymämuutoksia ja sitä myöden hampaiden poistoja tulee todennäköisesti vuosien varrella vielä lisää, joten on ehdottoman tärkeää tarkastuttaa Kertun hampaat vuosittain ja tarvittaessa myös röngenkuvin.

Hyvän ruuan lisäksi myös sisäkasvit tuntuvat Kertulle maistuvan, joten ne tulisi sijoittaa kissan ulottumattomiin. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä Kerttu ei kiipeile korkeisiin paikkoihin, vaan viihtyy ennemmin matalalla.

Hoitotoimenpiteet sujuvat Kertun kanssa pääosin ongelmitta. Kynsien leikkuu sujuu, kunhan leikkaaja hoitaa hommansa tarpeeksi nopeasti. Turkin harjaaminen on erityisen mukavaa. Kertun kaunista pitkäkarvaista turkkia pitää harjailla usein, jotta mahdolliset takut ja karvapallot pysyisivät poissa. Lääkkeet saa annettua helposti herkkujen seassa. Lisäksi Kerttu on sisäsiisti. Kantokoppaan menemistä on kuitenkin vielä harjoiteltava, sillä tällä hetkellä sinne ei mennä ilman vastalauseita.

Kerttu rakastaa leikkimistä. Varsinkin liikkuvien esineiden kaivamista peittojen ja mattojen alta hän voisi jatkaa tuntikausia. Myös perässä vedettävien lelujen jahtaaminen kiinnostaa kovasti. Kerttu tulee usein myös pyytämään leikkikaveriksi, joten tulevassa kodissa tulisi olla aikaa ja kiinnostusta leikittää ja muutenkin aktivoida Kerttua päivittäin. Vaikka Kerttu on seurallinen ja aktiivinen, hän arvostaa kuitenkin myös oma tilaa ja rauhaa. Kertulle tulisikin järjestää tulevassa kodissa omia koloja, joihin voisi aina vetäytyä, kun siltä tuntuu. Liian tungettelevia lähestymisyrityksiä juostaan karkuun. Tästä syystä Kertulle etsitään kotia perheestä, jossa ei ole pieniä lapsia.