Krotida (nyk. Nano)

09/2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.6.2018 Krotida muutti omaan loppuelämän kotiinsa.

 

06.10.2018 Kuulumisia kodista:

“Hei!

Ajattelin hieman päivittää Nanon(Krotida) kuulumisia, joka tuli meille toukokuun lopussa. Otimme Nanon toisen kissamme Bitin(1,5v) kaveriksi, joka kaipasi leikkiseuraa toisesta kollista ja Nanonkin oli todettu ensimmäisessä sijaiskodissaan olevan todennäköisesti hyvää painiseuraa. Nano oli tullessaan 7kk, aika luisevassa kunnossa ja melko arka.

Aluksi pidimme kissoja erillään: Nanolla oli omassa huoneessaan pesä, johon se saattoi luikahtaa piiloon halutessaan. Ruuan perässä sen sai kuitenkin aina houkuteltua lähelle. Bitin naukaisut oven toiselta puolelta tuntuivat rohkaisevan Nanoa, ja se naukui takaisin ja meni nuuskimaan ovea. Jossain vaiheessa annoimme poikien nuuskia toisiaan ovenraosta, Bitti aloitti sähinällä mutta sitä ei kestänyt kauaa.

Kun päästimme kissat kunnolla tutustumaan toisiinsa, oven avautuessa Bitti sujahti äkkiä Nanon ohi nuuskimaan huonetta. Pientä sähinää oli aluksi ilmassa, mutta ei mennyt kauaakaan kun pojat aloittivat painileikit. Nano oli edelleen hieman arka ja juoksi kovia ääniä turvaan omaan pesäänsä, mutta Bitin läsnäolo rohkaisi sitä.

Aluksi huoletti Nanon löysällä ollut vatsa, ja tuntui ettei sitä saanut millään ruokavaliolla kuntoon. Se meni ajan myötä paremmaksi, mutta ei parantumut täysin. Noin kuukausi sitten tajusimme kuitenkin alkaa antaa Nanolle pelkkää raakaruokaa, ja se tepsi.

Nano rohkaistui onneksi nopeasti. Ei mennyt kauaa kun se jo nukkui makuuhuoneessa sängyssä kanssamme, lisäksi se kiipeää oma-aloitteisesti syliin ja tykkää myös olla sylissä, ja on selvästi vielä sosiaalisempi kuin Bitti. Laser-hiiri on Nanon lempilelu. Nano ja Bitti on pakko ruokkia eri huoneissa, koska muuten Nano söisi varmasti kaiken ruuan. Bitin kanssa painitaan päivittäin ja pesuhetkiäkin vietetään joskus. Bitti ei enää sähise, mutta joskus jos Nano on tarpeeksi ärsyttävä, se saattaa antaa vähän kovemman näykkäisyn.

Nano on nyt vähän yli vuoden ja sen paino on noussut alun 2,9:stä 4,2:een.
Ehdimme myös muuttaa uuteen asuntoon kesällä ja kaikki sujui hyvin.
Nyt pojilla on parveke josta katsella maailmam menoa. 😼

Terveisin
Sara
Nano ja Bitti”

 

****

Krotida on hieno nuori tiikeriherra. Se kaipaisi omaa ihmistä ja erityisesti kaveria, joka ymmärtäisi kunnon painileikin päälle.

20.5.2018

Krotida syntyi sisarustensa Mavrosin,Farosin ja Alikon kanssa eteläsavolaiselle maatilalle, jossa kissamäärä oli päässyt kasvamaan liian isoksi. Kissat eivät olleet tottuneet ihmisen läsnäoloon, joten alkuun Krotida oli hyvin arka ja läpsi terävillä kynsillään lähestyvää kättä ja saattoi napata jopa hampailla kiinni ja paeta paikalta.

Krotida pääsi muuttamaan ainoaksi hoitokissaksi uuteen hoitopaikkaan, jossa se alkoikin reipastumaan nopeaa tahtia. Nyt Krotida tulee itse silitelväksi ja puskee niin kovaa, että ei jää epäselväksi että herra nauttii huomioista ja hellyydestä.

Krotidan kanssa harjoitellaan nyt syliin nostamista ja siinäkin on jo hienosti edistytty. Korvia saa tutkia ja suuhunkin saa kurkata, mutta tassuihin jos koskee niin silloin se vielä läpsäsee eikä esimerkiksi kynsien leikkuu vielä onnistu, mutta harjoitukset jatkuu.

Krotida pelkää hieman kovia ääniä ja pakenee niitä turvapaikkaansa, josta se kumminkin taas hetken päästä kuikulee ja kurisee.

Kun Krotida pääsi muuttamaan samaan tilaan hoitajan omien kissojen kanssa se rentoutui huomattavasti. Kaverit ovat siis tämän pojan henkisen hyvinvoinnin kannalta ehdottoman tärkeä asia. Krotida etsii kotia rauhallisesta aikuiskodista, jossa on ainakin yksi reipas ja leikkisä kissapoika kaverina paini – ajojahtileikkeihin. Uuden kodin on hyvä ymmärtää ujomman kissan sielunelämää ja jatkaa hoitotoimenpiteisiin totuttelua positiivisin keinoin .