Kronos

Lisätty sivulle: 2013-09-24

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Kronos
20.12.2014 Kronos löysi uuden kodin veljensä Dionysoksen kanssa Helsingistä.

***

Leikattu uros, syntynyt 16.7.2013, kotihoidossa Helsingissä.

20.10.2014 Kronos on veljeään Dionysosta suurikokoisempi. Se on rohkea ja innokas nuori kissaherra, joka haluaisi osallistua aivan kaikkeen. Ensiujostelun jälkeen se rientää häntä pystyssä hankaamaan kaunista, kiiltävänmustaa vartaloaan ihmisen sääriin sekä innostuttuaan tekee myös hyppypuskuja. Silityksistä ja rapsutuksista Kronos nauttii aivan valtavasti. Syliin nostettuna kissaherra rentoutuu ja alkaa hurista onnellisena.

Kronos todella rakastaa ruokaa ja syö kaiken, mitä sille tarjotaan. Tähän mennessä ovat sekä naksut että raakaruoka maistuneet todella hyvin. Pienten herkkujen toivossa Kronos on myös valmis tekemään paljon.

Ensiujostelun ja uuteen paikkaan totuttelun jälkeen Kronos tulee takuulla ihastumaan omaan rakkaaseen ihmiseensä. Tämä kissanuorukainen on fiksu, vilkas ja leikkisä ja tarjoaa takuulla jollekulle onnekkaalle tilaisuuden nauttia todella rakastavan ja kauniin lemmikin seurasta.

Nykyisin Kronos nauttii myös yö- ja miksei päiväunistakin rakkaan ihmisen jaloissa kellien.

Toivottavasti näille murusille löytyisi hyvä loppuelämän koti.

14.9.2014 Veljekset Kronos ja Dionysos ovat päässeet tutustumaan hoitopaikan omiin kissoihin ja molemmat suorastaan palvovat hoitopaikan isoa kollipoikaa. Kissat istuvat keittiön lattialla ja kääntelevät päätään samassa tahdissa Yoda-kollin kanssa, ja ovat alkaneet hyppypuskea ja “hymyillä” täsmälleen samalla tavoin – ihailtua kollia pitää matkia ihan kaikessa. Tytöt veljeksiä eivät ole hurmanneet yhtä lailla. Leluista pojat eivät ole kauheasti kiinnostuneet vaan tykkäävät leikkiä enemmän muiden kissojen kanssa.

Pojat ovat rakastavia otuksia ja helliä ihmiselle. Ne rentoutuvat sylissä, eivät ne kauaa viihdy, mutta alkavat kehrätä, kun ne nostaa syliin. Raakaruoka on pienten petojen herkkua, kivipiiroja ne ahmivat niin että rouske käy. Ehdollistaminen mihin tahansa ruoan avulla olisi varmaan aika helppoa.

Kronos on hyvin energinen ja kova juttelemaan. Se rakastaa olla korkealla ja kiipeää aina katonrajaan asti. Yöt se nukkuu pienessä pehmoisessa pesässä kaapin päällä ja aamulla hyppää sängylle tervehtimään. Dionysos syö melkein kaikkea ja mm. ravistelee myös pussiruoan kuoliaaksi söpösti muristen.

Uudella omistajalla tulee varmaan menemään vähän aikaa ennen kuin pojat uskaltautuvat lähestymään, kaksikko näyttää ehdottomasti parhaat ja rakastavimmat puolensa tutuille ihmisille. Ihanne olisi jos veljekset pääsisivät omaan kotiin yhdessä. Tämän kaksikon myötä kotona varmasti riittää virtaa.

25.7.2014 Dionysos ja Kronos ovat tähänastisesta tutustumisesta päätellen todella hurmaavia kissapoikia. Ne ovat hyvin siistejä ja käyttävät kissanvessaa moitteettomasti. Ruoka maistuu molemmille todella hyvin, namit poimitaan kädeltä hyvin sievästi ja kun namit loppuvat, pitää sormet vielä nuolla varmuuden vuoksi.

Dionysos ja Kronos saapuivat luokseni lauantaina 19.7. Muutto uuteen kotiin vieraiden hajujen ja äänten keskelle kesähelteellä oli pojille varmastikin uuvuttava kokemus. Aluksi jännitti ja pojat piiloutuivat sängyn alle, mutta jo sunnuntaiaamuna sain silitellä ihanaa kiiltävää mustaa turkkia löydettyäni poikien piilopaikan ja syliinkin sai ottaa ilman, että kumpikaan pani vastaan, vaikka olihan se pojista vähän pelottavaa.

Sen jälkeen olemme tutustuneet toisiimme vähitellen. Molemmat pojat rakastavat ruokaa, mikä on helpottanut tutustumistamme tuntuvasti. Erityisnamiksi kelpaa mainiosti kissan kuivaruoka, sitä pojat tulevat jo syömään kädestä. Dionysos on kaksikosta rohkeampi, se ei vaikuttaisi enää jännittävän minua niin kovasti, eilen jo vähän puskettiinkin kättäni. Kronosta sitä vastoin jännittää vielä, mutta saan jo silittää pojan syödessä.

Omat kissani ovat myös alkaneet kiinnostaa kaksikkoa. Poika viettääkin paljon aikaa hoitohuoneen oven takana kuunnellen ja tarkkaillen omien kissojeni ihmetellessä oven toisella puolella ja odottaessa tutustumista uusiin leikkikavereihin.

21.7.2014 Kronos ja Dionysos etsivät uutta kotia, veljekset lähtisivät mielellään omaan kotiin yhdessä. Pojat ovat hyvin leikkisiä ja energisiä vesseleitä, joskin hoitopaikkaan siirtyminen sai veljekset arkailemaan melkoisesti.

Entisen kodin kertomaa:

Poikien luonteesta: Molemmat pojat tykkäävät tulla syliin kehräämään ja puskemaan. Saattavat olla pitkiäkin aikoja sylissä ja nukahtaa mitä ihmeellisempiin asentoihin. Ovat hyvin vilkkaita, eloisia ja ruoka kuin ruoka maistuu molemmille. Eivät ole siis nirsoja minkään suhteen. Tykkäävät leikkiä, riehua ja jahdata toisiaan, kun sille päälle sattuvat. Eivät ole agressiivisia/ hyökkääviä. Tekevät hienosti tarpeensa omaan vessaan. Ikinä eivät ole tehneet minnekään muualle tarpeita, kuin sinne minne kuuluu.

Uusia ihmisiä kyllä vierastavat. Menevät sohvan alle piiloon ja tulevat esiin, vast kun vieras on lähtenyt. Tottuvat kyllä ihmisiin ja meihin tottuivat noin viikossa. Näistä pikku prinsseistä saa oivalliset lemmikit ja paljon seuraa, jos tykkää riehua ja leikkiä paljon. :D

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.

***

17.10.2013 Kronos muutti omaan kotiin Vantaalle yhdessä veljensä Dionysoksen kanssa.

***

Kuulumisia kodista:

24.10.2013 Pari ensimmäistä päivää pojat olivat hirveän ujoja, eivätkä uskaltaneet liikkua oikein minnekään, kun pääsivät pois kantokopasta. Heti alkuunsa laitoimme kissut varovasti uuteen vessaansa, jotta oppisivat oikean paikan minne tehdä tarpeensa. Vessassa viipyivätkin hyvän tovin, ennenkuin uskaltautuivat tutkimaan enemmän uutta kotiaan. Pari ensimmäistä yötä meni sohvan alla piilotellessa, eikä heitä saanut oikein millään sieltä pois. Olimme kuitenkin sinnikkäitä ja ruokimme heitä ja leikitimme joka päivä monta kertaa. Pikkuhiljaa veljekset alkoivat tulla ulos kuorestaan ja alkoivat tutkailemaan uutta ympäristöä.

Leikkiä jaksettaisiinkin nyt vaikka kuinka kauan ja tuntuu, että pikkuisia ei väsytä sitten mikään :D Ruoka maistuu ja molemmilla on normaali vatsojen toiminta. Eli ei siis ole ripulia, tai mitään muutakaan. Molemmat tulevat jo syliin kehräämään ja nukkumaan. Kronos on rohkeampi kuin Dio, mutta kyllä hänkin tulee syliin, kun näkee että veli uskaltaa, niin sitten tulee Dio myös perässä. Öisin onkin sitten aika vilkasta, kun veljekset juoksevat ja leikkivät kilpaa. :)

***

Leikattu urospentu, syntynyt 16.7.2013, kotihoidossa Helsingissä.

Kuulumisia kotihoidosta:

24.9.2013 Kronos on komea musta pikkukolli, joka rakastaa peuhata sisarustensa kanssa. Kronos on kiltti pikkuinen, joka ei vielä liiemmälti ihmisen huomiosta välitä, sillä kaikki muu on paljon kiinnostavampaa kuin ihmisen seura. Kronos etsii kotia, jossa on kissakaveri seurana tai muuttaisi oikein mielellään jonkun veljensä kanssa yhteiseen kotiin.

Pikkuiset olivat hoitoon tullessaan kovin alipainoisia ja kärsivät rajusta ripulista, johon syöivät pari antibioottikuuria. Tämä sairastelu rasitti pentujen suolistoa, joten uuden kodin on hyvä panostaa laadukkaaseen ruokintaan.

Hera, Kronos, Dionysos, Uranos ja Apollon ovat sisaruksia, jotka saapuivat yhdessä Nyks-emonsa kanssa yhdistykselle kotihoitoon 16.8.2013. Samassa hoitopaikassa ovat myös Gaia-emo pentujensa Afrodite, Pandora ja Demeter kanssa sekä orposiskokset Athene ja Aramis. Nämä suloisuudet ovat lähtöisin samasta kodista Satakunnasta.