Kössi

12.06.2010

Alkuperä: Suomi

29.03.2020 Kössi hurmasi itselleen kodin Helsingistä.

***

Kössi on perusterve ja lempeä kissaherra, joka omasta itsestään johtumattomista syistä joutuu vaihtamaan kotia. Tämä viiksiniekka seurustelee hyvin mielellään palvelusväen kanssa, milloin ei nuku jalkopäässä tai vaatekaappien kätköissä.

19.03.2020

Kössistä on kuoriutunut kotihoidossa omatahtoinen ja hurmaavaa kissaherra, joka hyvin selvästi vaatii etätyötä tekevää päiväunille tai pyytää leikkimään. Kössi nukuttaa illalla uneen ja herättää aamulla; yöt kissa nukkuu sopivasti ihmistahtisesti. Kissa tulee reippaasti tervehtimään vieraita, tunnistaa kotihoitajien askelet jo rapusta ja on valmiiksi ovella vastassa. Kössi ei ole sylissä viihtyvää sorttia, mutta oleskelee mielellään vieressä seuraillen kotihoitajien puuhia. Kun aika on Kössille sopiva, kissa mielellään kellahtaa silitettäväksi ja palkitsee kehräämisellä. Uuden kodin on osattava lukea kissaa, sillä jos Kössiä yrittää silittää kissalle väärään aikaan, Kössi saattaa näpäyttää häiritsijää napakastikin.

28.02.2020

Kössi nauttii sijaiskodissa ikkunanäkymistä ja onkin aikaisemmassa elämässään ulkoillut vapaana omalla aidatulla pihalla sekä valjaissa. Kössi on perusluottavainen kissa, muttei sovi lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi kissaksi, sillä voi kissamaisesti näykkäistä varomatonta silittäjää kesken kaiken. Vaikka ruoka ei ole Kössin ykkösjuttu, on sillä helppo motivoida Kössiä oppimaan temppuja. Leikittäminen ja muu huomiointi myös auttaa, ettei Kössi kuljeskele levottomana öisin maukuen.

Kössi on elänyt pääosan elämästään ainoana kissana; muita kissoja se pelkää. Kössi on kerran kuitenkin melkein ystävystynyt toisen kissan kanssa, joten rauhallinen ja muihin kissoihin tottunut kissakaveri ei välttämättä ole mahdoton ajatus. Kärsivällisyyttä totutus kuitenkin vaatisi. Koirat ja kovat äänet kammottavat Kössiä. Kössin rokotukset ovat ajantasaiset ja hammaskivet poistettu. Vaikka Kössi on hyväkuntoinen ja toistaiseksi ilmeisesti vailla vanhenevan kissan ongelmia, on uuden kodin hyvä varautua vanhenevan kissan eläinlääkärinkuluihin.