Kookos (nyk. Piu)

Lisätty sivulle: 2016-05-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Kookos  (nyk. Piu)
3.6.2016 Kookos sai kodin Helsingistä toisen tyttökissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

4.6.2017 Vuosi sitten kotiutettiin meille tyttökissa Piu ja siitä lähtien elämämme on ollut täynnä kehräystä, puskemisesta, kiehnäämisestä, maukumisesta (paljon sitä) ja hepuleita. Piu on ollut kuin äiti Bellalle ja pitänyt hyvää huolta että hän käyttäytyy. Marraskuussa Piu sai seuraksensa toisen kissan, Furin, ja nyt hänellä on kaksi vauvaa joista hän pitää huolta (vaikka jälkimmäisen kanssa vielä selvästi enemmän läpsitään kun yritetään vielä löytää omaa paikkaa laumassa). Muuten kaikki on mennyt erittäin hyvin uuden tulokkaan kanssa.

Piun tullessa taloon, hän ei tykännyt yhtään sylissä olemisesta vaan yritti heti rimpuilla pois. Nyt Piu viihtyy jo pitempiä aikoja sylissä kun hänet siihen nostaa ja jaksaa odottaa ilman rimpuilua että hänet lasketaan sylistä. Ja nyt aivan lähiaikoina Piu on tullut sohvalla tai säkkituolilla istuessa jopa itse syliin ja jäänyt siihen kehräämään… mutta silloin ei saa koskea koska muuten tyttö lähtee nopeasti pois. Muuten hän tykkää kovasti silityksistä ja rapsutuksista ja pyytää niitä usein päivän. Yleisemmin ohi kävellessään kiehnää jalkaa pitkin ja jatkaa matkaa. Harjaamista harrastamme todella harvoin, koska sylissä oleminen ei ole tytölle se juttu mutta kynsien leikkaaminen onnistuu ongelmitta.

Ruoka maistuu todella hyvin ja Piu syö nykyään mitä vaan lautaselle laitetaan… paitsi jos ruoassa on rapua niin se jää syömättä. Piun lempileluja ovat rapisevat hiiret, joiden kanssa hän usein säntäilee pitkin asuntoa. Leikimme myös välillä noutoa, jolloin heitämme Piulle hiiren ja hän tuo sen suussaan takaisin meille. Joten hyvin menee!

23.9.2016 Piun ja Bellan yhteiselo sujuu mallikkaasti. Välillä läpsitään ja jahdataan toinen toistaan, välillä taas oleskellaan vierekkäin. Piu usein saattaa Bellaa hieman nuollakin vierekkäin ollessansa.

Piu on myös todella leikkisä ja edelleen sosiaalinen uusiakin ihmisiä kohtaan (ei ole vahtikissa materiaalia :D). Tyttö on kova kehräämään ja maukumasn, sylissä ei kauaa viihdy. Hänestä on myös kuoriutunut oikea tuholainen: lelut revitään nopeasti palasiksi ja kaikki mikä mahtuu suuhun pitää syödä. Myöskin maton liukuestettä on kiva repiä. Mutta onneksi lopettaa käskystä.

Edelleenkään ei ole ongelmia ruokailun kanssa. Tyttö syö hyvin. Ehkä liiankin hyvin. Harjaus on hieman hankalaa, kun tyttö ei pysy hetkeäkään paikallaan. Kynnet antaa suht hyvin leikata.

10.6.2016 Tässä hieman kuulumisia Kookoksesta (nykyisin Piu):
Viime viikonloppu meni siinä, kun Piu vietti aikaa toisella puolella kotia ja Bella toisella. Heti samasta illasta lähtien Piu tuntui ottavan meidät omakseen: puski ja kehräsi ja antoi ottaa syliin. Myöskin ruoka maistui heti ensimmäisestä illasta lähtien ja vessa löytyi nopeasti. Ja koska meillä oli ovi auki myös vaatehuoneeseen, löysi Piu myös nopeasti tiensä hyllyille… alas pääseminen oli sitten vähän hankalampaa kun oltiin niin korkealla. Lopulta oli vain alimmilla hyllyillä. Oli kyllä aikamoista pitää häntä eristettynä, kun hän oli niin utelias siitä mitä toisella puolella on. Pääsi pari kertaa pujahtamaan oven raosta ja sitten sai jahdata tyttöä että saatiin takaisin omalle puolelle. Piu kävi maanantaina ottamassa rokotteen ja ei ollut siitä pahoillaan. Oli vain huutanut koko matkan eläinlääkärille.
Tällä viikolla annoimme myös Bellan ja Piun tavata muutaman kerran – ensin oli hieman pelkoa, sähinää, hyökkäyksiä ja karkuun juoksemista. Nyt olemme antaneet tyttöjen olla yhdessä pari yötä ja alkavat jo hieman tottua toisiinsa (kuva liitteenä kun pistin tytöt vierekkäin). Vielä on selvästi jännitettä ilmassa mutta eiköhän tässä pikkuhiljaa rauhoituta.
Piu syö vieläkin, mutta ei ole kelpuuttanut Applaws-märkäruokia eikä roskaruokaa. Nyt on siis ollut pelkällä kuivaruoka ruokavaliolla. Pitää varmaan kokeilla mikä märkä maistuisi.
Enemmän tuntuu olevan kiinnostunut mitä meidän lautasella on.
Mutta täällä siis asiat on oikein hyvin. Piu viihtyy meidän sängyllä (sekä päivällä että yöllä) ja nauttii parvekkeella olosta. Leikattiin myös neidin kynnet mikä meni suhteellisen hyvin. Harjaus vaatii vielä totuttelua (ts. tytön pitää oppia pysymään paikoillaan).

***

Leikattu naaras, noin 2 v. Kotihoidossa Helsingissä

17.5.2016 Kookos on pikkiriikkinen tyttökissa, joka luovutettiin kodista rekuille uutta kotia etsimään. Kookos on hyvin reipas ja ihmisystävällinen, ja tulee mielellään syliin rapsutettavaksi. Se on myös kova tyttö kehräämään. Kookoksen lempipuuhiin kuuluu kiipeily erikoisissa paikoissa, mm. kotihoitajan vaatekaapissa. Kookos on hieman nirso ruokien suhteen, joten siihen on hyvä kiinnittää huomiota uudessa kodissa. Kookos on elänyt ainoana kissana edellisessä kodissaan, mutta voisi tykätä myös toisesta naaraskissasta kaverinaan.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.