Klaus

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

9.9.2020 Klaus ja Frieda pääsivät yhteiseen kotiin, mistä heille löytyy monta rakastavaa ihmiskättä silittelijöiksi

17.9.2020 kuulumisia kodista:

Nyt on viikko katseltu yhteistä elämää, ja hyvin meillä menee! Pari ensimmäistä päivää Klaus ja Frieda olivat yhdessä huoneessa, mutta sitten alkoi jo kiinnostus olla niin kova oven toiselle puolelle, että avattiin pääsy muualle kotiimme. Ja aika pian K & F kyllä ottivat kodin haltuun, heti seuraavana yönä oli jo aikamoista ravia ja elämöintiä :) Kova kujerrus käy, kun nämä kyyhkyläiset lähtee liikkeelle. Välillä F käy ensin, ja hetken päästä tulee hakemaan K:n mukaan, ja välillä toisin päin. F on ollut kyllä ehdottomasti rohkeampi ja uteliaampi tutkimaan uusia paikkoja. Kovat äänet ja äkilliset liikkeet edelleen saavat molemmat vähän varuilleen, mutta eivät esim. juurikaan enää ole sängyn alla piilossa. Tässäkin F on jo vähän rennompi, K saattaa vielä äkillisiä liikkeitä säikähtää enempi.

On kyllä mielenkiintoista nähdä, miten tämä yhteiselo tästä etenee, kun viikossa jo yllättävänkin tutuksi on tultu.

***

Klaus on kolli, joka varastaa sydämen. Tai ei Klausin tarvitse varastaa, koska jokainen hänet tavannut luopuu vaikka kaikista elimistään ilomielin, kun Klaus katsoo vetoavasti. Klaus itse on menettänyt sydämensä Friedalle, jonka kanssa hän etsii yhteistä kotia.

24.8.2020

Noin kahden vuoden ikäinen Klaus saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin toisen yhdistyksen eläintalolta sydänystävänsä Friedan kanssa. Kaksikko on lähtöisin kissapopulaatiosta, joten yhteiselämään ihmislajin kanssa on totuteltu vasta muutama kuukausi. Taustaansa nähden molemmat ovat sopeutuneet hämmästyttävän hyvin kotikissan rooliin suhteellisen lyhyessä ajassa.

Tuttua ihmistä Klaus puskee ja melkein pussaakin. Ainakin, jos kyseinen henkilö vastaa ruokahuollosta. Klausilla ja Friedalla on molemmilla pohjaton ruokahalu. Ruokinnasta tekeekin haasteellista joka askeleella jalkojen ympärille kietoutuva pyörivä kissamassa.

Klaus on luonteeltaan lempeä ja hyväntahtoinen. Joissain tilanteissa hän on ehkä hiukan hidas, mutta kenties se johtuu vain kontrastista sähäkkään Friedaan. Klausilla on myös tapana käyttäytyä suojelevasti Friedaa kohtaan, mikä on kotihoitajan mielestä äärettömän suloista. Ei niin, että Frieda mitään suojelua tarvitsisi.

Kollin aiempi elämä näkyy vielä ajoittaisessa varautuneisuudessa sekä reagoinnissa kiinni pitämiseen ja hoitotoimenpiteisiin. Kertaakaan Klaus ei ole sijaiskodissa nostanut kynttä tai hammasta ihmistä vastaan, mutta kaikki muut keinot on kyllä otettu käyttöön esimerkiksi kuljetuskoppaa paetessa.

Se lienee tullut jo selväksi, että Klaus ja Frieda ovat yksi paketti. Näitä sydänkäpysiä ei eroteta. Kaksikko etsii kissakokemusta omaavaa aikuiskotia. Klaus ja Frieda tulisivat todennäköisesti hyvin toimeen myös muiden kissojen kanssa, jos uudessa kodissa sellaisia olisi, mutta heille riittää toisensa.