Kjetil (nyk. Bruno)

Lisätty sivulle: 2016-01-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Kjetil (nyk. Bruno)
4.3.2016 Kjetil sai kodin Hämeenlinnasta toisen kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

10.3.2017 Kjetilin nimi vaihtui Brunoksi, ja poika on nyt noin vuoden ja 4 kk ikäinen. Kaverina täällä on Persialainen kissa Borat, jonka hankimme samoihin aikoihin Brunon kanssa. Bruno otti uuden tulokkaan lähes heti ilolla vastaan, huomattuaan että Borat ei ole ollenkaan vihainen, turkki on vain pitkä. Pojista tulikin jo samana päivänä ihan kunnolla veljekset, ja niiden välinen suhde on vain parantunut vuoden aikana. Jos pojilla ei ole katsekontaktia vaan ne ovat eri huoneissa, alkaa heti kurnuttelu ja juttelu, ettei toinen vaan ole hukassa. Kissat myös leikkivät ja painivat paljon yhdessä, eikä Borat ole ollut Brunolle lainkaan liian laiska kaveri. Jos Boratia ei huvita leikkiä, Bruno härnää sitä niin kauan, että Borat hermostuu ja alkaa ralli ympäri asuntoa. Todella aktiivinen Bruno kyllä on, eikä se ole rauhoittunut pienen pennun ajoista ollenkaan, vaan on samanlainen hulivili kuin meille tullessaan. Poitsu on kuitenkin hyvin itsenäinen ja leikkiikin kaikkein mieluiten yksinään. Brunolla onkin kokoajan jotain “omia juttuja” menossa, oli se sitten uusien paikkojen tutkiskelu tai leluhiirien piilottaminen. Myös noutoleikeistä Bruno tykkää kovasti, ja lähes päivittäin tätä leikkiä saa sen kanssa harrastaa.

Bruno on todella todella utelias ja pieni riiviö, ja varsinkin pentuaikoina ei turvassa olleet huonekasvit eikä sähköjohdot. Näistä tavoista päästiin äkkiä eroon, mutta edelleen Brunosta on hauskaa tiputella tavaroita pöydiltä, ja syödä lattialta löytyviä karvoja ja pölypalloja. Poitsun kanssa saakin siis olla silmät selässäkin, mutta siitä huolimatta hyvin on mennyt! Vieraista ei Bruno niinkään välitä, vaan katselee mieluiten turvallisen matkan päästä. Se ei pelkää, on vain sen verran itsenäinen ja aina menossa, ettei “kerkeä jäädä paijattavaksi.” Omien ihmistensä sylissä kissa kuitenkin viihtyy, ja nukkuukin usein peiton alla sylissä telkkaria katsellessa. Bruno tulee myös veljensä kanssa aina ovelle vastaan kun tullaan kotiin, ja pitää meistä omistajista tosi paljon, vaikkei muista ihmisistä välitäkkään. Borat onneksi hoitaa sitten vieraspuolen, se kun ei saa huomiosta koskaan tarpeekseen. ;-) Kaikin puolin meille kuuluu tänne tosi hyvää, ja ollaan kiitollisia siitä, että saimme tarjota kauttanne Brunolle oman kodin. Kiitos arvokkaasta työstä jota teette, teidän ansiostanne meilläkin on rakas kissa juoksentelemassa jaloissa. ♥

***

Leikattu urospentu, synt. 11/2015, kotihoidossa Helsingissä.

17.2.2016 Lisätty Kjetilistä kuvia.

15.2.2016 Kjetilin sisarukset ovat kaikki jo löytäneet omat kodit, ja Kjetil on oikeastaan vasta yli-itsevarmojen pentujen lähdettyä kunnolla puhjennut kukkaan. Tuntuu siltä että alun varovaisuus on pikkuhiljaa katoamassa, tai ainakin muuttunut enemmän leikkimäiseksi hurjasteluksi jossa “säikytään” milloin mitäkin pikku-ukkoa.

Ilman hoitokavereita jäätyään Kjetil on päässyt tapaamaan hoitopaikan omia kissoja, ja se on hieronut tuttavuutta aikuisiin jörökölleihin oikein hienotunteisesti minkä nyt ryntäilyleikeiltään ja ihmisten liehittelyltään ehtii. Tavallisin näky Kjetilistä on kuitenkin hurjaa vauhtia lelun perässä kipittävä pikkuinen jonka häntä kaartuu iloisesti pitkälle selän yli melkein korviin asti ja jonka suusta kuuluu iloista pikkupiipitystä. Väsymyksen iskiessä kiivetään hoitotädin viereen tai päälle kehräämään.

Kjetil etsii kotia mieluiten toisen kiltin kollikissan kaverina.

26.1.2016 Superreipas pentukatras Kalla, Katla, Kirta, Kilmar, Kjetil, Krispin & Krook ovat Satakunnasta suurehkosta kissapopulaatiosta kotoisin olevia ihmisrakkaita vipeltäjiä. Pentujen huoneeseen mennessään hoitotäti saa yleensä ovella hurjasti kehräävän ja innoissaan puskevan vastaanoton, ja kunhan ei ole ihan se villein leikkivaihde päällä niin hetken kuluttua myös syliin, kainaloon tai olkapäälle hellyyttä hakevia hurisijoita. Kissakaveri uudessa kodissa on näille pennuille ehdoton vaatimus, ellei sitten oma sisko tai veli pääsisi mukaan. Muuten suurempia rajoituksia kodille ei ole, sillä ennakkoluulottomat tyypit sopisivat myös esimerkiksi lapsiperheen myllerrykseen.

Joulukuussa hoitoon tullessaan pikkuiset olivat heikossa hapessa ja sairastivat niin flunssaa kuin ripuliakin, ruoka ei maistunut ja korvatkin olivat täynnä punkkeja. Onneksi tehohoidolla kunto lähti lopulta todella nopeasti nousemaan, ja samalla pennut tottuivat kaikenlaiseen käsittelyyn niin että vieläkin kynsien leikkaaminen ja matolääkkeen antaminen ovat todella leppoisia toimituksia. Ruokapuolellla raksut eivät hirveästi innosta, mutta raaka liha ja teolliset märkäruoat maistuvat aikalailla laidasta laitaan.

Kjetil on pennuista varovaisin, ja haluaa mielellään tarkkailla uusia asioita vähän aikaa taka-alalta. Tavarat ja ulkoa kuuluvat äänet ovatkin Kjetilin mielestä enemmän epäilyttäviä kuin vieraat ihmiset, esimerkiksi väärään paikkaan ilmestynyt ruokapurkki saattaa aiheuttaa pikkuherrassa suurta ihmetystä. Varsinaisesti arka Kjetil ei kuitenkaan ole, mutta saattaisi arvostaa hieman hiljaisempaa menoa uudessa kodissaan.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.