Kiti

Lisätty sivulle: 2007-08-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kiti
15.9.2007 Kiti muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

8.7.2008 Kiti on asunut kanssamme nyt kymmenen kuukautta. Kiti oli steriloitavana helmikuussa. Touhukkaana tyttönä Kiti oli herännyt nopeasti ja repinyt kaulurin pois jo kliniikalla loukaten samalla vähän silmäänsä. Silmässä oli vain pieni verenpurkauma, ja se parani onneksi nopeasti. Mutta kyllä sydän hypähti kurkkuun kun hoitaja sanoi että oli ollut pieni ongelma. Huh.

Muuten lakupätkämme on pärjäillyt hyvin. Syliin Kiti tulee mielellään kunhan saa itse tulla. Erityisesti sen kirjan päällä, jota on juuri lukemassa, taitaa olla paras paikka koko asunnossa. Ruokailu on Kitille päivän ykköstapahtuma. Kooltaan Kiti alkaa olla kaksivuotiasta kissaamme Beaa juuri ja juuri isompi, ja todella voimakas. Saa nähdä jääkö Bea pian leikkimisessä alakynteen.

12.11.2007 Kiti on asustellut kanssamme kohta jo pari kuukautta. Aluksi Kiti oli aika pelokas ja uusi koti jännittävä. Viikossa Kitistä ja vanhemmasta kissastamme tuli jo kavereita. Meihin ihmisiin tottuminen kesti vähän kauemmin. Nykyään Kiti tulee jo syliin silitettäväksi ja saa vatsastakin rapsuttaa. Kiti on aika leikkisä ja hellyydenkipeä tyyppi. Silitystä ei ole ikinä liikaa, ja se osoitetaan tassuilla leipomisella ja kehräyksellä, joka kuuluu kauas.

****

NAARAS, noin 4kk (syyskuussa 2007) / Helsingissä / Kitin, Kirren ja Kiian kotihoitaja on muutamassa joten kisujen olisi mukavaa päästä omaan kotiin ennen muuttomylläkkää.

10.9.2007: Kuulumisia: Muutto on ensi viikon lopulla, joten alkaa olaa hätä löytää kotia kolmelle kisulle. Kia alkaa jo uteliaaksi: käden hajut kiinnostavat, mutta ei uskaltaudu vielä kokonaan silitettäväksi. Kirre on erittäin puhelias (murinaa ja ärinää kuuluu) ja murisee samalla kun syö (luulee vissiin, että ruoka juoksee karkuun). Kiti leikkii vanhempien kissojen kanssa, mutta on aika arka vielä. Kia ja Kirre leikkivät paljon keskenään, joten toivon heidän saavan yhteisen kodin. Kiti mieluiten sellaiseen, jossa olisi leikkikaveri tai useampi.

30.8.2007 kuulumisia: Kiti, Kirre ja Kiia ovat hyvin soputuneet omien kissojeni kanssa. Trio on sen verran nuorta kantaa, että kaikki pitää tutkia ja tarvittaessa avata. Kiti on alkanut jo aika uteliaaksi ja pitää ihmisten katselemisesta. Kirre on kaikista vilkkain ja uteliain, jopa talouspaperirullat tuntuvat erittäin mielenkiintoisilta. Kiia on hieman säikky ja turvautuu näin ollen Kirreen. Olisi toivottavaa, että Kiia ja Kirre pääsisivät samaan kotiin. Kiti tulisi hyvin toimeen sisarustensa kanssa, mutta on jo melkein löytänyt oman polkunsa eikä näin ollen tarvitse sisarustensa tukea. Kaikki kolme ovat vielä hyvin arkoja kissoja, mutta esimerkiksi jos Kirren saa kiinni ja otetuua syliin, niin hetken hän rimpuilee mutta sitten alkaa jo pitämään rapsuttelusta. Olisi erittäin tärkeää, että kissat saisivat mahd. pian oman kodin, sillä nyt he elkavat tarvita ympärilleen sitä henkilöä joka heistä tulee jatkossa huolehtimaan. Siten voisimme turvata sen, että kissat alkaisivat taas luottamaan ihmisiin.

12.8.2007 Kissakolmikko Kia, Kiti ja Kirre odottavat omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen. Pennut on pelastettu pahamaineiselta Rottermannin alueelta jossa nuoriso ja huumeidenkäyttäjät kiusaavat kissoja, nyt kolmikko on rurvallisesti hoidossa, vai oma koti puuttuu.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.