Kisu Pikkukuu

Lisätty sivulle: 2012-10-24

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Kisu Pikkukuu
7.11.2012 KISU PIKKUKUU MUUTTI OMAAN KOTIIN ESPOOSEEN

***

Kuulumisia kodista:

9.11.2012 Kisulin ensimmäinen ilta/ yö oli todella jännittävät ja pientä kaipuutakin saattoi olla ilmassa. Kun pääsimme kotiin, ei pikkuinen meinannut lainkaan uskaltaa tulla matkustuskopistaan ulos, vaan jouduimme tunnin odottelun jälkeen avittaa häntä ja otimme kanssamme sohvalle ihmettelemään. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä sekä todella jännittävää. Selkeästi hänestä kuitenkin huomasi että ympäristö oli se jännittävin asia. Meidän läheisyydessä olo oli kuitenkin suht. turvallista. Nukkumaan mennessämme otimme hiekkalaatikon, kisun oman pedin ja ruokakupit maakuuhuoneeseen ja kisun kanssamme sänkyyn. Jonkin aikaa kisu oli mielellään sängyssä ja nautti rapsutuksista ja läheisyydestä. Yöllä kuitenkin heräsimme siihen kun hän “itki” olohuoneessa yksinään. Yritimme hakea häntä vähän väliä sänkyyn kanssamme ja pidimme seuraa, mutta ikävä ja ihmetys tuntui olevan suuri. Ensimmäinen yö menikin meillä kaikilla hyvin pitkälti nukkumatta.

Aamu koitti ja herätyskello soi, mitä kisu tietysti pelästyi ja juoksi kiireen vilkkaa sängyn alle piiloon. Minä jäin itse kotiin tekemään etäpäivää kisun seuraksi. Menikin monta tuntia ennen kuin hän uskalsi varovasti tulla sängyn alta esiin. otin hänet ruokapöydälle missä tein itse töitä omaan koriinsa ihmettelemään. Kisu tuntui olevan todella väsynyt, mutta ei kuitenkaan rauhoittunut kunnolla nukkumaan eikä ruokakaan tuntunut maistuvan. Jossakin kohtaa hän rohkaistui ja tuli omatoimisesti syliini sekä kierteli pöydällä.

Illalla lähdin käsityökurssille ja palattuani kotiin oli suuri edistys tapahtunut ja kisu oli alkanut leikkimään, syönyt, ja alkanut seurallisemmaksi. Loppuilta menikin sohvalla leikkiessä ja peuhatessa. Nyt tuntui että pikkuinen oli ensimmäistä kertaa hieman vapautuneempi ja selkeästi luotti meihin. Viime yökin meni jo paremmin, vaikka itku tulikin heti kun suljimme valot. Mietin että voiko hän pelätä pimeää ja itkee siksi. Sytytin eteisen valon joka valaisee vähän myös makuuhuoneeseen, ja kuinka ollakaan itku loppui heti. Aamulla herätessämme kisu oli muina miehinä kanssamme sängyssä ja alkoi heti kehrätä ja leikkiä kanssamme.

Vaikka Pikkukuun alku uudessa kodissa olikin todella jännittävää, uskon että hän on nyt menossa oikeaan suuntaan ja kotiutuminen edistyy hetki hetkeltä. En meinannut millään aamulla raaskia lähteä töihin, kun toinen oli niin hyvällä tuulella!

20.11.2012 Meillä on tapahtunut jo TODELLA paljon edistystä. Kisuli ei enää pelkää vieraitakaan lähes lainkaan eikä myöskään ääniä. Hän on ihan mahdoton kehrääjä ja huomion kerääjä, koko ajan kaipaa rapsutuksia ja pyörii jaloissa mukana minne sitten menemmekin. Ruokahalu on kasvanut hurjasti ja välillä tuntuu että neiti voisi syödä jatkuvalla syötöllä:) Muutama yö ollaan menty aika vähäisillä unilla, kun pikkuista on leikittänyt niin paljon, mutta siinä valvoessamme on hän oppinut jo kuljettamaan lelua takaisin heittäjälle :)

Tuntuu välillä että hän on ihan eri kissa kuin alkuun, eikä aikaa ole kuitenkaan kulunut kuin alle kaksi viikkoa. Hänen lempiasentonsa muuten on maata selällään etu ja takatassut pitkin pituuttaan, ihan mahtavan näköinen.

***

NAARASPENTU, noin 3kk (lokakuussa 2012), kotihoidossa Vantaalla

24.10.2012 Pikkuiset pörrökissat Miuku Manteli, Kisu Pikkukuu, Miiru Mustikka sekä eri pentueesta oleva “isoveli” Otto-Veikka Töppönen saatiin syksyn tullen talteen kun heidät pihallaan havainnut perhe huolestui ulkona juoksevista pikkukisuista ja otti operaatiokseen loukuttaa pennut pois talven tieltä. Niin saatiin kiinni kaikki pihamaalla vilahdelleet pörröturkit sekä yllätyksenä myös rohkaisevan isoveljen roolin saanut herra Töppönen.

Kaikki pikkukissat olivat alkuun melko kauhuissaan suuresta elämänmuutoksesta, olivathan ne saaneet juosta ulkona ilman kovin läheisiä ihmiskontakteja. Ihana neiti Kisu Pikkukuu on näistä pitkäkarvaisista sisaruksista ollut se joka ensimmäisenä uskalsi tulla luokse ja osaakin jo kovasti hakea huomiota ja kaivata silityksiä. Hoitohuoneeseen mennessä Kisu on Otto-Veikan kanssa ensimmäisenä jaloissa ja hurina lähtee hyvin helpolla käyntiin :) vieraille Kisukin kuitenkin ujostelee joten parhaat puolet näytetään ehdottomasti tutulle ihmiselle.

Lapsiperheisiin pentuja ei suositella sillä vaikka kaikki ovat ystävällisiä ja ajan kanssa varmasti reipastuvat vielä lisää, ovat pikkuiset äkkinäisille liikkeille ja koville äänille hieman säikkyjä joten lapsiperheen meno olisi tälle porukalle turhan stressaavaa. Rauhallisempi koti jossa pikkuiset saavat reipastua ja rakastua omiin ihmisiinsä olisi näille suloisuuksille se paras.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 120€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.