Kisu

01.01.2010

Alkuperä: Suomi

Kisu muutti omaan kotiin 20.11.2023

Herttainen 13-vuotias Kisu nauttii rapsutuksista ja arvostaa yhteisiä leikkihetkiä. Kisu etsii omaa kotia, jossa saisi olla ainoana kissana.

30.10.2023

Kisu on “kaikki käy” -tyyppiä, vaikka haluaa kokea tulevansa kuulluksi asioista, mistä hänellä on vahva mielipide. Kisu on todella tietoinen oikeudestaan märkäruokaan, eikä naksut oikein maistu. Hänen mahansa kestää kaikkea kokeiltua ruokaa ja nopeita muutoksia ruokavaliossa. Kannustamme kuitenkin pysymään samassa laadukkaassa märkäruuassa, sillä jatkuva ruuan vaihtuminen voi aiheuttaa kissalle lisästressiä.

Kisu on tottunut auki olevaan makuuhuoneen oveen, jolloin hän voi yön mittaan tulla tarkastamaan, josko ruuan tarjoilijat olisivat jo heränneet. Kisun tullessa sijaiskotiin, meitä varoitettiin öisin huutavasta kissasta. Mutta nyt kun makuuhuoneen ovi on ollut auki, hän on ollut hiljainen öisin. Vaikka makuuhuoneen ovi on auki, hän ei kuitenkaan herätä sängyssä nukkuvaa ihmistä ennen kuin oikeasti on kova nälkä. Tällöinkin hän tulee vain makaamaan viereen ja kehräämään. Kisu oppi tunnistamaan herätyksen viikon sisällä ja juoksikin heti sen kuultuaan makuuhuoneeseen kerjäämään ruokaa.

Vaikka Kisu onkin “kaikki käy” -tyyppiä, hän ei pidä kynsien leikkuusta ollenkaan. Sijaiskodissa ollaan harjoiteltu kynsienleikkuuta ja uuden kodin tulee sitoutua tätä jatkamaan Kisun ehtoja kunnioittaen. Kisulla on liikavarpaita ja täten myös lisäkynsiä, joita tulee leikata säännöllisesti.

Vieraista Kisu ei ota ollenkaan stressiä. Hyvä jos hän edes huomaa taloudessa olevan uusia ihmisiä, jos vierailu osuu hänen nukkumis aikaan. Häntä ei myöskään haittaa jäädä yksin kotiin, silloin on hyvä aika nukkua. Mutta takaisin kotiin tullessa, hän haluaa viettää aikaa vähintään yhtä paljon. Yleensä tämä meinaa silityksiä, rapsutuksia tai leikkimistä. Kisu ei myöskään tee tuhojaan yksin.

Kisu tarvitsee kodiltaan rapsutuksia niitä pyytäessä, mutta vain silloin kun hän itse haluaa. Myöskin leikittäminen on tärkeää, sillä vaikka Kisu on jo vanha kissa, hän leikkii melkein yhtä paljon kuin pennut. Hän leikkii mielellään erilaisilla palloilla sekä rapisevilla leluilla. Huiskalelut ovat myös olleet hänen mieleensä. Kisu ei ole sylikissa, mutta tykkää nauttia rapsutuksista ihmisen vierellä.

Kisulla on hammassyöpymäsairaus, lievää parodontiittia ja yksi katkennut hammas. Syöpymähampaat eivät ole vielä poistokuntoisia mutta todennäköisesti 1-5 vuoden aikana. Parodontiittimuutokset ovat lieviä ja niiden osalta riittää säännöllinen hampaiden puhdistus. Katkenneen hampaan juuri on tällä hetkellä rauhallinen, joten sitä ei ole poistettu. Tulevan kodin tulisi sitoutua käyttämään Kisua säännöllisesti eläinlääkärissä hampaiden tarkastuksessa ja röntgenissä, sekä muutenkin terveystarkastuksissa, jotta mahdolliset vanhuuden vaivat huomataan nopeasti.

Kisu tuli yhdistykselle kodinvaihtajana, koska hän ei tullut toimeen muiden kissojen -tai koirien- kanssa. Tämän takia hän etsiikin loppuelämän kotia, jossa hän saisi olla ainoa lemmikki. Kisun suhtautumisesta pieniin lapsiin ei ole tietoa.