Kissy (nyk. Kinuski)

Lisätty sivulle: 2009-09-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kissy (nyk. Kinuski)
5.3.2010 KISSY MUUTTI OMAAN KOTIIN VANTAALLE COLA-KISSAN KAVERIKSI

****

KUULUMISIA omasta kodista:

20.5.2010 Kissy muutti meille maaliskuussa, ja siitä tuli Kinuski. Kotona oli odottamassa helmikuussa tullut Kola-kissa. Ensimmäisenä iltana Kinuski oli kovin, kovin peloissaan. Hän pääsi omaan huoneeseen, missä meni mahdollisimman piiloon. Vessassa ja syömässä hän kävi silloin, kun oli yksin. Välillä olin hänen seuranaan, ja jos menin lähelle, pikkuinen asetteli jalkojaan niin kuin yrittäisi kadota kokonaan. Kun menin huoneesta pois, alkoi jonkin ajan kuluttua kova miukuminen. Pikkuinen ei halunnut olla yksin. Vaikka koko paikka ja ihmiset olivat hurjan pelottavia, niin mieluummin kuitenkin seurassa kuin yksin. Toisena päivänä Kinuski oli keksinyt tien lapsen parvisängylle, ja ilmeisesti korkeuksissa oli sen verran turvallista, että saattoi antaa ihmisen silittää. Ja Kinuski kehräsi ja puski. Siitä se tutustuminen sitten lähti.

Kinuski on hyvin seurallinen ja utelias kissa. Missä vain olen, Kinuski on jossain lähettyvillä. Ei sylissä, eikä kosketusetäisyydellä, mutta lähellä. Kun minä vaihdan paikkaa, Kinuski tulee perässä. Kinuski oli alussa hyvin arka, säikkyi ohi kävelevää ihmistä, mutta pikku hiljaa tämä jäi pois. Mitään ei voi talossa tehdä ilman Kinuskia. :D Jos lakaisen, harjaa vaanii pieni peto. Kun kastelen kukkia, veden lirinä houkuttaa Kinuskia. Kun vaihdan hiekat ja pesen vessalaatikoita, Kinuski pyörii lähettyvillä tarkkailemassa. Heti kun laatikoihin on saatu uudet puhtaat hiekat, Kinuski käy tekemässä jotain niihin molempiin. Kinuski on todella aktiivinen ja leikkisä. Joka päivää sen puuhille saa nauraa. Kaikenlaiset lelut saavat kyytiä, ja niin saa Kolakin. Kinuski tosin voi leikkiä Kolan kanssa Kolan huomaamatta sitä ollenkaan. Kinuski vaanii ja hyökkää häntä pörhöllä ja menee niin kaukaa ohi ettei Kola edes huomaa. Nyt Kinuski on keksinyt, että peittojen ja lakanoiden alle sukeltelu on kivaa. Ja ihmisen on parasta pitää vaatteensa kaapissa, tai niitä tapetaan antaumuksella. Myös rapisevat paperit ja pahvilaatikot ovat ihania.

Kola ja Kinuski eivät ole ystävystyneet. Kinuski haluaisi kovasti, mutta Kola tuntuu pitävän Kinuskia ärsyttävänä tunkeilijana jolle kommunikoidaan vain sähinöillä ja murinoilla. Kinuskille Kola on tuntuu kuitenkin olevan tärkeä, luulen jotenkin että Kinuski olisi aika onneton ilman kissaseuraa. Kolasta taas on tullut sellainen tuntuma, että se on ihmissosiaalinen, mutta ei kissasosiaalinen.

Tänään Kinuski kävi ensimmäistä kertaa omasta halusta ulkona ja haisteli ja tutkaili ympäristöä. Ensimmäiset ulkoilukerrat olivat jo talvella, mutta Kinuski pelkäsi silminnähden niin kovasti, että ulkoilmaan tutustuttiin sen jälkeen ihan pieninä annoksina, takapihalla ja sylistä käsin, ja tähän päivään asti Kinuskilla ei ole ulkona ollut mitään muuta mielessä kuin sisälle ja ÄKKIÄ. Tänään sitten pikkuinen kuikuili takaovella ja ajattelin että kokeillaan. Laitettiin valjaat ja avasin oven ja hämmästyin kun kisu varovasti haistellen hiipi pihalle. Piha on pieni, mutta Kinuskille se oli uusi iso maailma. Hyvin hitaasti Kinuski hiiviskeli ympäriinsä, haisteli ja tarkkaili, söi ruohoa.

Kinuski on kerta kaikkiaan ihana pieni kissa.

****

NAARAS, noin 5,5kk (helmikuussa 2010)/Helsingissä

27.2.2010 Lisätty kuvia leikkisälle ja seuralliselle Kissy-kullanmurulle!

25.2.2010 Kaikki Kissyn siskot ovat jo matkanneet omiin koteihinsa, joten Kissynkin olisi kiva päästä omaan kotiin. Kissy kaipaa selvästi kissakavereitaan, joten mieluiten se muuttaisi sellaiseen kotiin, jossa sille olisi kissaseuraa.

Kissy on puhelias neiti. Aamuisin se selvästi pyytää aamupalaa ja iltaisin on kovasti juttua päivän tapahtumista (ja ehkä myös illallinen mielessä :)). Pikkuinen leikkii mielellään rapisevilla hiirillä, palloilla, onkileluilla jne. Välillä tyttönen tulee hakemaan hieman silityksiä.

Öisin Kissy hyppää hoitajan viereen sänkyyn nukkumaan. Ja voi sitä kehräämistä, kun tyttöstä silittää! :D

28.1.2010 Lisätty uusia kuvia.

19.1.2010 Kissy, Kuiskaus ja Kamomilla ovat samassa hoitopaikassa Pimukka-pennun kanssa (kaverusten aiempi hoitopaikka ei voinut niitä pitää ulkomaan
matkalle lähdön takia).

19.11.2009 Lisätty uusia kuvia. Kotihoitajan mukaan kaikki pentueen tytöt ovat oikein ystävällisiä ja rakastavia.

30.9.2009 Sisarukset Kissy, Kamomilla ja Kuiskaus meinasivat kokea kovan kohtalon, mutta ovat nyt onnellisesti kotihoitopaikassa Tallinnassa odottamassa omaan kotiin pääsyä. Huom. uuteen kotiin tämä pentue on valmis vasta marras/joulukuun vaihteen tuntumassa.

Kertomus Tallinnasta: Taloyhtiön kellarin ikkunat muurattiin kiinni ja sinne laitettiin rotanmyrkkyä. Joku kertoi, että yksi kissa-emo oli synnyttänyt pennut eikä ollut tullut ulos, joten sitä lähdettiin etsimään. Kauhukuva kohtasi etsijät: joka paikassa oli myrkytettyjä ruokia ja niiden vieressä pentujen ruumiita. Aikuiset kissat pääsivät kellarista pakoon, mutta pennut olivat jääneet kellariin nälissään ja syöneet.

Kukaan ei uskonut että yksikään olisi selvinnyt, mutta pimeässä piilossa oli emo-kissa ja 2 noin 2-viikkoista pentua. Ne olivat ainoat jotka selvisivät elossa, voi vaan miettiä kauanko olisi kestänyt ennen kun nekin olisivat menehtyneet? Seuraavana päivänä kellarin nurkasta löytyi vielä yksi pieni kissanpentu (Kuiskaus) ja nyt koko seurue on onnellisesti odottamassa omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen.

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.