Kirre

Lisätty sivulle: 2007-08-12

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Kirre
8.3.2010 KIRRE SAI VIRALLISESTI KODIN HOITOPAIKASTAAN ESPOOSTA

****

LEIKATTU UROS, noin 1,5v talvella 2009/Espoossa

26.2.2009 Kuulumisia:Ihana raitapaita. Vieläkin hieman arka, mutta kyllä saa siliteltyä aina välillä tätä pientä puutarhuria, joka tykkää maistella viherkasveja ohi mennessään. Ruoka maistuu hyvin, ja parveke kiinnostaa nuorta herraa. Äänet ovat tällekin kaverille liikaa, joten pienikin ylimääräinen ääni ja sitten mennään vauhdilla sisälle turvaan.

Kia ja Kirre ovat tulleet todella hyvin toimeen meidän omien kissojen kanssa. Mitään ongelmaa ei ole ollut. Pojilla (Kirre ja oma kisu) ehkä joskus pientä kinaa siitä, kuka on keittiön kuningas. Mutta hyvinpä nuo ruokailussa syövät sulassa sovussa. Kilttejä kisuja, mutta ei mitään sylikissoja, ainakaan vielä. Pienin askelin eteenpäin ja opetellaan kisujen arkea ja elämää. Kirre varsinkin tykkää raapimapuista ja raaputtelee usein siellä. Kia lähinnä hyppelee hyllyille istumaan ja tutkailemaan tilanteita.

13.10.2008 Tämä arkajalka on saanut hieman jo rohkeutta lisää. On siskoaan arempi tapaus, mutta hyvin sujuu Kirreltäkin kehrääminen, naukuminen, puskeminen. Tosin näitä Kirre harrastaa vain ruoka-aikoina. Mutta silloin Kirreä pääsee myös silittelemään.

Sekä Kialla että Kirrellä on edelleen pelko ihmisestä, eli kumpaakaan ei pääse lähestymään, jos on kumartumassa niiden puoleen. Mutta jos menee istumaan lattialle, niin molemmilta lähtee suurin pelko sillä pois, kun ihminen on lähempänä heidän korkeuttaan. Kirre ei enää juokse viimeiseen nurkkaan saunaan oleskelemaan. Herra nukkuu jo sohvalla, tosin toisessa päässä sohvaa, kun siskonsa. Ja eräänä aamuna herätti metsästämällä peiton läpi jalkaa… Eli Kirrekin tulee jo lähelle ihmistä ihan oma-aloitteisesti.

Jos Kirre tuntee olonsa uhatuksi tms., niin tämä herra painelee piiloon kovaa vauhtia. Katsoo siis parhaimmaksi poistua paikalta eikä edes kokeile puremista, niin kuin siskonsa.

26.8.2008 Kirre on vielä aika varauksella ihmisen lähellä. Tulee kyllä syömään ja sitä saa ihan vähän silitettyä, mutta menee nopsaa kyllä karkuunkin. Välillä Kirre on pieni poika, joka kulkee meidän oman kollin perässä ja matkii kaikessa. Silloin lähtee kukista lehtiä ja välillä mennään peräkanaa ympäriinsä. Poikia on mukava katsoa, kun viihtyvät ainakin keskenään tosi hyvin.

Kirre tulee leikkimään, jos perässä vetää lelua, mutta jos tekee yhtään nopeamman liikkeen, niin johan juostaan kauheeta vauhtia saunaan piiloon. Parvekkeella Kirre viihtyy hyvin, mutta tulee kiltisti sisälle muiden mukana. Ruoka-aikana Kirre on ekana naukumassa ja kiehnäämässä jaloissa. Silloin varmaan
unohtaa, että on ihmisen lähellä, koska on hyvin hellyydenkipeä. Purkaa sen sitten puskemalla muita kissoja ja pyörimällä maassa.

27.7.2008 Kuulumisia ja kuvia:”Kia ja Kirre on edelleen hieman arkoja. Kirre on huomattavasti siskoaan rohkeampi. Palvoo meidän kollia toden teolla, polkee lattiaa ja puskee. Ruoka-aikoina aamulla ja illalla on keittiössä kuhina, kun kaikki kisut tulee syömään. Kirre tulee yleensä naukuen paikalle ja Kia perässä. Ruoka maistuu molemmille hyvin.”

21.7.2008 Kuulumisia: “Nyt kun olen seurannut noita kisuja muutaman päivän, niin Kirre on meillä se rohkeempi tapaus. Se tulee naukumaan ja polkee jalkaa lattiaan, kun syö parvekkeella meidän orvokkeja… =) Kia pysyttelee enemmän piilossa ja lähtee nopsaa karkuun.

Uskoisin, että nämä saattaisi jopa sopeutua erikseen, jos seurana vain olisi
muita kissoja. Kirre on enemmän kiinnostunut muista ja utelias, mutta Kia
kulkee perässä ja jää pikkasen Kirren varjoon koko ajan.”

20.7.2008 Kia ja Kirre muuttivat hoitopaikkaan Espooseen, jossa on omia kissoja ja tyttölapsi.

16.6.2008 Kia ja Kirre etsivät uutta yhteistä kotia. Nykyisen kodin kertomaa:
“Kia ja Kirre ovat molemmat hyvin arkoja ja säikkyjä kissoja, mutta kuitenkin hirmu suloisia! He ovat kilttejä kisuja, eivätkä tee pahojaan. Keskenään he ovat hyvin leikkisiä; suosikkileluja ovat leikkihiiret ja erilaiset pomppivat pallot, ne saavatkin kovaa kyytiä kissojen kynsissä! Kia ja Kirre leikkivät mielellään myös hippaa, ja juoksevat melkoista rallia ympäri taloa toistensa perässä.

Kia on veljeään rohkeampi ja sosiaalisempi, hän tulee nuuskimaan käden hajuja, mutta silittää ei tätä äärettömän suloista kissaneitiä saa. Kirre on varautunut ja totinen poika, ja ilmeisesti Kirren ensikosketus ihmisiin on ollut karmaiseva, sillä poika pelkää edelleen kovasti meitä ihmisasukkaita. Myöskään Kirreä ei saa silittää lainkaan.

Kia ja Kirre ovat molemmat leikattuja kissoja. He ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa, joten heidän olisi hyvä saada yhteinen uusi koti.

Meidän taitomme ei riitä kissoja kesyttämään. Olemme tilanteeseen melkoisen turhautuneita, ja pitkään asiaa mietittyämme tulleet siihen tulokseen että kissoille olisi löydyttävä uusi koti. Meidän arviomme on, että kissojen uuden omistajan olisi hyvä olla joku ns. kissaharrastaja, jolla olisi kokemusta aroista kissoista.

Kia ja Kirre ovat molemmat sisäsiistejä ja heidät on leikattu tammikuussa -08. He ovat nyt oletettavasti vähän yli vuoden ikäisiä (passin mukaan ovat syntyneet
10.4.07).”

****

8.12.2007 KIRRE JA KIA MUUTTIVAT OMAAN YHTEISEEN KOTIIN

****

UROS, noin 6kk (marraskuussa 2007) / Helsingissä

6.11.2007 Nyt olisi jo kiire saada Kialle ja Kirrelle oma koti, sillä ovat olleet jo pitkään kotihoidossa ja kaipaavat kovasti omaan kotiin.

10.9.2007 Kuulumisia: Muutto on ensi viikon lopulla, joten alkaa olaa hätä löytää kotia kolmelle kisulle. Kia alkaa jo uteliaaksi: käden hajut kiinnostavat, mutta ei uskaltaudu vielä kokonaan silitettäväksi. Kirre on erittäin puhelias (murinaa ja ärinää kuuluu) ja murisee samalla kun syö (luulee vissiin, että ruoka juoksee karkuun). Kiti leikkii vanhempien kissojen kanssa, mutta on aika arka vielä. Kia ja Kirre leikkivät paljon keskenään, joten toivon heidän saavan yhteisen kodin. Kiti mieluiten sellaiseen, jossa olisi leikkikaveri tai useampi.

30.8.2007 Kiti, Kirre ja Kiia ovat hyvin soputuneet omien kissojeni kanssa. Trio on sen verran nuorta kantaa, että kaikki pitää tutkia ja tarvittaessa avata. Kiti on alkanut jo aika uteliaaksi ja pitää ihmisten katselemisesta. Kirre on kaikista vilkkain ja uteliain, jopa talouspaperirullat tuntuvat erittäin mielenkiintoisilta. Kiia on hieman säikky ja turvautuu näin ollen Kirreen. Olisi toivottavaa, että Kiia ja Kirre pääsisivät samaan kotiin. Kiti tulisi hyvin toimeen sisarustensa kanssa, mutta on jo melkein löytänyt oman polkunsa eikä näin ollen tarvitse sisarustensa tukea. Kaikki kolme ovat vielä hyvin arkoja kissoja, mutta esimerkiksi jos Kirren saa kiinni ja otetuua syliin, niin hetken hän rimpuilee mutta sitten alkaa jo pitämään rapsuttelusta. Olisi erittäin tärkeää, että kissat saisivat mahd. pian oman kodin, sillä nyt he elkavat tarvita ympärilleen sitä henkilöä joka heistä tulee jatkossa huolehtimaan. Siten voisimme turvata sen, että kissat alkaisivat taas luottamaan ihmisiin.

12.8.2007 Kissakolmikko Kia, Kiti ja Kirre odottavat omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen. Pennut on pelastettu pahamaineiselta Rottermannin alueelta jossa nuoriso ja huumeidenkäyttäjät kiusaavat kissoja, nyt kolmikko on turvallisesti hoidossa, vai oma koti puuttuu.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 115€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.