Kipinä

07/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Kipinä on vallan mainio, tomera ja toimelias pieni energiapakkaus, joka on populaatiotaustastaan ja arkuudesta huolimatta lähtenyt ihailtavalla valloittajan asenteella tutkimaan kotikissana oloa.

22.1.2022

Yli 100 kissan populaatiosta sijaiskotiin lokakuun lopussa saapunut Kipinä on noin puolivuotias, perusluonteeltaan reipas ja leikkisä kissaneiti, jonka kanssa ei tule ikinä tylsää, sillä uteliaisuutta ja vauhtia riittää. Kipinän tullessa Rekkujen hoitoon ihminen oli hänelle vielä hyvin vieras käsite, mutta neiti on rohkeasti käynyt ottamaan kotikissan elämää haltuun.

Kipinän lemppileikkejä ovat mm. laservalon jahtaaminen, pallo- ja hiirileikit, mattojen haastaminen kaksintaisteluun ja lintujen katselu youtubesta taikka ikkunasta. Hän on myös jokseenkin perso ruoalle ja herkuille, joten esim. temppujen opettelu voisi häneltä sujua mainiosti. Herkut ovat myös se varmin tapa jatkaa Kipinän totuttamista ihmiseen, sillä oikein hyvän herkun perässä pikkuneiti on jo uskaltanut kiivetä hetkeksi tutun hoitajan syliin herkuttelemaan tai nuolemaan herkkutahnaa sormelta. Myös leikkiessä Kipinä rentoutuu ja saattaa antaa hieman hipaista. Rohkeudestaan huolimatta Kipinä on kuitenkin muuten vielä arka ihmiskosketukselle, joten tulevalla kodilla on oltava kärsivällisyyttä niin hoitotoimenpiteiden opettelussa kuin neidin totuttamisessa uuteen ympäristöön. Ihmisen sormia ja varpaita on kyllä kiinnostavaa haistella, mutta lähemmän tuttavuuden tekeminen saattaa ottaa aikansa.

Kipinä on aina mukana siellä missä tapahtuu ja energiaa olisi loputtomiin. Neiti kaipaa kipeästi toista kilttiä, kissasosiaalista ja reipasta tyttökissaa kaverikseen juoksuralleihin, muihin leikkeihin sekä hellyyshetkiin. Kipinä on muiden kissojen kanssa hyvin välitön ja olisi heti tekemässä ennakkoluulottomasti tuttavuutta. Niinpä hänen tulevalta kaveriltaan toivotaan vastaavaa innostusta kissaseuraan.

Kipinälle etsitään kissakokenutta aikuiskotia tai vaihtoehtoisesti perhettä, jossa lapset olisivat jo teini-ikäisiä ja rauhallisia. Kipinä voisi sopia yhden energisen kissan kaveriksi tai sitten useamman kissan laumaan, ja mahdollisesti jopa koiralliseen kotiin, mikäli koira itse olisi kissoihin tottunut ja kiltti.

Tämän populaation kissoilla on ollut keuhkomatoa, johon myös Kipinä on saanut asianmukaisen loishäädön. Keuhkomato saattaa kuitenkin osalla kissoista jättää keuhkoihin vaurioita sekä lisätä anestesian riskejä. Nämä seikat on omassa kodissa hyvä huomioda jatkossakin.

Summary in English

Kipinä is a young, playful and immensely energetic little cat who came to Rekku Rescue from a large cat population. Kipinä is still somewhat shy around humans and isn’t used to being touched or handled, so she will need training in this area. She does love treats and good food, so this is the best way to her good graces and she’s already been brave enough to eat some treats from her carer’s hand and even sit on the lap for a while eating treats.

Kipinä likes to participate in everything that happens in the home and if not given enough activities and playtime, will most likely find something interesting to do by herself, that may or may not be to her humans’ liking. She loves other cats and needs to have the company of another friendly, young and playful female cat in her new home.

Kipinä is not suited for a family with small children, but might do ok with calm teenagers. She might also get along with a kind dog who’s used to cats. Kipinä’s new owner needs to have previous experience with timid, unsocialized cats since even though Kipinä is quite brave in comparison to her background, she still has quite a bit of way to go before being completely socialized.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 300 €. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: vain sovittaessa / please fill out the inquiry form below, or contact me via e-mail

emmirekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Kipinä

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.

    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.