Kion (nyk. Jiro)

15.11.2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.2.2021 Kion muutti omaan kotiin kiltin poikakissan kaveriksi

1.3.2021 

Kuulumisia uudesta kodista:

Ei ole kulunut ihan viikkoa, mutta en malta olla jo nyt kertomatta kuulumisia. Ensimmäinen ilta ja yö menivät pennulla luonnollisesti järkyttyneenä
piilotellen ja yö surkeana itkien ja perhettään etsien. Jiro osasi käydä hienosti yön aikana hiekkalaatikolla ja hyväksyi ilokseni suojakseen
pehmeän pesäpedin. Stressiltään se ei tietysti ensimmäisen vuorokauden aikana kyennyt syömään. Taki aloitti jo ensimmäisen yön aikana sille
rauhoittavasti juttelun, johon Jiro vastasi. Yö meni valvoessa ja jossain vaiheessa aloin heilutella väsyneenä huiskulelua. Ja kas kummaa tätä Jiro ei voinut vastustaa vaan hiipi leikkimään. Jää oli tällä murrettu, kävipä se nuuskimassa käsiänikin ja herätteli vaativasti naukuen jos yritin nukkua. Pahin stressi ilmeisesti laukesi, koska seuraavana päivänä se alkoi jo ahneesti syödä.

Taki ja Jiro tutustuivat toisiinsa liukuoven raosta nuuskien ja toisilleen alusta asti jutellen. Sähinää tai pelkoa ei ollut, mikä minua kummastutti. Lauantai aamuna Jiro vaati ovella ulospääsyä Takin säestäessä. Raotin hieman ovea jotta ne toisensa kunnolla näkisivät ja nämä kaksi poikaa nuuskivat toisiaan ystävällisesti ja innoissaan. Otin riskin ja avasin oven ja niin Jiro astui innokkaasti suureen maailmaan. Ne nuuskivat ja puskivat toisiaan kuin kauan erossa olleet ystävät eikä tämän jälkeen ole ollut pelkoa tulevatko ne toimeen keskenään.

Eli kissat ovat eläneet lauantaista asti samassa tilassa. Taki palvoo pikkuista ja seuraa sitä kaikkialle tai päinvastoin. Ne ovat osoittautuneet hyvin samanlaisiksi, leikit ovat rajuja ja kilpajuoksu on ykkösjuttu. Jiro kulkee häntä pystyssä kaikkea tutkien ja lelut ovat elämässä parhainta. Ainoastaan parvekkeelle se ei ole uskaltautunut vaikka Taki sitä kovasti sinne kutsuu. Minun lähelläni se on myös vaikka ihminen on vielä vähän hui hui. Silittääkin saa pennun niin halutessa. Se on kova juttelemaan kuten Takikin. Se on kaunis, huvittava ja erittäin leikkisä pentu, joka on tuonut ilon
minun ja Takin elämään.

 

Kion on riehakas kolli, jonka elämän tärkeimpiä asioita ovat leikkiminen ja luotettava kaveri. Vaikka ihminen on vähän jännittävä hänen mielestään, leikkii hän mielellään myös sellaisen kanssa.

9.2.2021

Kion on herättänyt runsaasti kiinnostusta, joten emme ota tällä hetkellä vastaan enempää kyselyitä.

8.2.2021

Kissaemo Akai saapui Rekkujen sijaiskotiin pentujensa Rowanin, Kionin ja Chisen kanssa vuoden 2021 ensimmäisinä kissoina. Akai on kodinvaihtaja, jonka omistaja luopui siitä terveydellisistä syistä. Sijaiskodissa hän on kasvattanut kärsivällisesti kolmesta pennustaan kunnon kissakansalaiset.

Kion on rasavilli pikkukolli, joka rakastaa painia ja juosta kilpaa. Ihmisiin hän suhtautuu varautuneesti, mutta tuttu ihminen saa kyllä silittää ja käsittely onnistuu, kunhan otteet pysyvät varmoina. Mikäli Kionille ei järjestä tekemistä, hän keksii sitä takuulla itse, ja hän tarvitsee ehdottomasti toisen energisen kollin kaverikseen, joka ei säikähdä rajumpiakaan vapaapainiotteita.

Kion tarvitsee kokeneen omistajan, joka rohkaisee häntä jatkossakin luottamaan ihmisiin enemmän. Lapsiperheeseen Kion ei sovi. Kion voi muuttaa myös veljensä Rowanin kanssa yhteiseen kotiin.

Summary in English

Kion is a sweet little boy who finds playing and a good friend the most important things in life. Kion is still a bit nervous in the company of people but does play with them too.

8.2.2021

Cat mother Akai arrived at Rekku foster home together with her kittens Rowan, Kion and Chise as the first cats in 2021.  Akai is a home changer whose owner gave her up for his own health reasons. In the foster home Akai has patiently raised three lovely kittens who are now ready to move to their own homes.

Kion loves to wrestle and run around wildly. He is cautious with people but when he gets to know and trust one, he can be handled. Kion is so energetic that he needs another similar male cat as a friend. Kion needs an experienced owner that will work with him so he learns to trust people more. He does not suit to a family with children. Kion could move together with this brother Rowan.