Kiko

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

22.9.2023 Kiko muutti ikiomaan kotiinsa.

***

13.8.2023

Kiko on hyvin utelias ja rohkea kolli. Hän on seuranhaluinen ja viihtyy ihmisen kanssa samassa tilassa, muttei hakeudu iholle kovinkaan usein. Muutamia kertoja Kiko on sängyssä ja sohvalla tullut syliin leipomaan ja nauttimaan rapsutuksista, mutta useimmiten haluaa vain olla lähellä pitäen oman etäisyytensä.

Vaikka Kiko pitääkin ihmisen seurasta, häntä ei haittaa jäädä yksin. Kiko pitää leikkimisestä, mutta kepillisiä huiskuleluja hän pelkää. Hän osaa leikittää itse itseään erilaisilla palloilla, mutta pitää eniten ihmisen kanssa laserhiirellä leikkimisestä. Leikkiessä Kiko sulkeutuu ihan leikin maailmaan ja nopeat, äkkinäiset liikkeet saavat hänet säpsähtämään todellisuuteen. Kun todellisuuden taju palautuu, hän pinkaisee kauemmas, usein sohvan alle, vaikka leikki olisi vielä kesken. Hän myös pitää vaanimisleikeistä, jolloin mikä vain liikkuva on hänen saaliinsa. Tällöin jos esimerkiksi astuu liian lähelle, saattaa Kiko hyökätä jalan kimppuun. Tässä toimii sama logiikka kuin aiemmin, eli kun Kiko taas säpsähtää todellisuuteen, hän pinkaisee sohvan alle. Tämän takia Kiko etsiikin kotia, jossa ei olisi pieniä lapsia.

Uudet tuttavuudet stressaavat hieman Kikoa, joka näkyy ulospäin hännän heiluttamisella. Hän kuitenkin hakeutuu itse tutustumaan uusiin ihmisiin. Suuret määrät uusia ihmisiä saavat hänen stressitasonsa korkeammalle, ja tällöin saattaa ilmetä ohi pissaamisia. Märkäruuan kanssa Kiko on ollut aika nirso, vaikka syökin nälän kunnolla iskiessä melkein mitä vain märkäruokaa. Naksuja hän syö mielellään, eikä ole nirsoillut niiden kanssa. Suosittelemme kuitenkin kuivaruuasta pois opettelemiseen hammasongelmien välttämiseksi. Herkut eivät toimi motivaationa, sillä niidenkin kanssa Kiko on todella nirso. Naksut ovat toimineet hyvin palkkana uusien asioiden opettelussa.

Kiko kopittuu helposti, sillä hän kävelee itse koppiin kun sellaisen tuo lähelle. Häntä on myös helppo kantaa sylissä, sillä odottaa kiltisti, että hänet lasketaan alas eikä rimpuile itse irti ihmisen otteesta. Eläinlääkäri oli hänelle liian stressaava tilanne ja hänet jouduttiin rauhoittamaan pakkohäkissä. Tälläistä ei ole sijaiskodissa tapahtunut, mutta eläinlääkäriin mentäessä on hyvä varoittaa eläinlääkäriä. Kiko on arviolta 5-vuotias ja voisi viihtyä saman ikäisessä seurassa. Kissakaveri ei kuitenkaan ole pakollinen uudessa kodissa.