Kiira

Lisätty sivulle: 2013-08-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Kiira
18.8.2013 Kiira muutti omaan kotiin Masalaan siskojensa Inan ja Sirusen kanssa.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

13.9.2013 Kolmas viikko yhteiseloa meidän (tiikerin)pentujen Inan, Sirun ja Kiiran kanssa. Aikamoista hulinaa on ollut, vaikka toki nämä neidit osaavat myös rentoutua (kuva1).

Jouduttiin vaihtamaan sekä märkä- että kuivaruoka kerralla uusiin, mutta nyt tilanne on ruokapuolella hyvä, tytöt on tottunut uusiin ruokiin ja syövät hyvin. Ja kasvavat melkein silmissä ja sehän aukaisee uusia ulottuvuuksia kotona. Täällä ei kohta ole paikkaa mihin nämä sankarit ei pääsisi. Keittiön pöydät on varmasti koluttu läpi, kun meidän silmä välttää (ovat kisut jääneet rysän päältä kiinnikin).

Tytöille laitettiin hiekka-astiat meidän toiseen vessaan. Oveen asennettiin kissanluukku (jossa on vasta kehykset, ei vielä luukkua), josta tytöt on sutjakkaasti (aika vauhdillakin välillä), oppineet menemään. Vielä pitäisi laittaa luukku paikalleen ja katsoa miten sen jälkeen kulkeminen onnistuu. Ehkä se ainakin vähän hidastaa vauhtia.

Meillä on takapihan terassille ulko-oven lisäksi verkko-ovi, aika paljon ollaan pidetty ulko-ovea auki ja tuntuisi tytötkin tykkäävän. Koko kolmikko on samantien seuraamassa takapihan elämää, kun ovi aukeaa. Siinä sitä jaksetaankin sitten istua nököttää aika tovi (kuva2). Meillä totutellaan kyllä valjaisiin, että päästään isompana ulkoilemaan. Valjaat puetaan melkein päivittäin ja samalla käydään tutustumassa terassilla ulkoilmaan, ääniin ja tuoksuihin.
Siru ei tykkää valjaista ollenkaan, vaikka ulkona on kyllä mukavaa ja mielenkiintoista niin valjaat tuntuu vähän latistavan tunnelmaa. Ina ja Kiira sen sijaan uskaltavat tutkia rohkeasti paikkoja ja kummastella oman pihan ihmeitä myös valjaat päällä, mutta sisälle kun tullaan niin valjaat alkaa kummasti hiostamaan.

Hyvin on alkutaival alkanut, kolmikko on kotiutunut hyvin, ollaan tutustuttu ja totuttu toisiimme ja tilanne alkaa rutinoitumaan. Tytöille on varattu leikkausaika 24.9.

Terveisin
Ritva & Jarno ja Ina, Kiira ja Siru :)

***

Naaraspentu leikataan, noin 11 vkoa. Luovutus aikaisintaan vko 31 lopulla, kotihoidossa Helsingissä.

14.8.2013 Kiira on pieni vauhdikas, mutta myös sylissä viihtyvä karvapallo. Hieman siskojaan pienempi, minkä takia meinaakin välillä leikeissä jäädä vähän jalkoihin, kun siskot osaa jo kaikkea hurjaa. Tykkää leikkiä myös yksinään, mutta välillä varsinkin Inan kanssa painitaan. Sylissä Kiira on yleensä rauhallisena ja rentona. Kova kehrääminen alkaa heti kun nostetaa pennun syliin ja silmät alkaa menee kiinni kun masua rapsuttaa jonkin aikaa.

Ina, Sirunen ja Kiira ovat sisaruksia ja eläneet ensimmäiset elinviikkonsa Etelä-Savossa navettakissoina.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.