Kettu

05.10.2020

Alkuperä: Suomi

26.8.2021 Kettu ja Karhu muuttivat yhteiseen omaan kotiin.

***

 

Kettu on seurallinen ja leikkisä pikkuleijona, jolle maistuu monenlainen naposteltava. Ketun paras ystävä on sen veli Karhu.

17.7.2021

Kettu syntyi neljän sisaruksen pentueeseen. Noin viiden kuukauden ikäisinä poikue menetti emonsa hermostollisen vaivan seurauksena, mutta sisarukset ovat toistensa seurassa kasvaneet tasapainoisiksi nuoriksi kissoiksi. Kettu on viimeiset kuukaudet asunut erillään siskoistaan (Ilves ja Susi) veljensä Karhun kanssa, ja ne ovatkin keskenään ylimpiä ystävyksiä.

Kettu on tämän kaksikon ihmisrakkaampi osapuoli. Kun poikien hoitaja saapuu huoneeseen, seuraa Kettu jaloissa pyörien ihmisen puuhia, etenkin kun tämä on tuomassa ruokaa. Kettu rakastaa silityksiä, ja vaikka ei usein hakeudukaan itse syliin, alkaa se monesti kehräämään ja “leipomaan” tassuillaan, kun se nostetaan syliin. Kettu voisikin kuluttaa kaiken aikansa ihmisen huomion kohteena.

Kettu on loputtoman utelias ja leikkisä, kuten nuoren kissan kuuluukin. Kettu on tavannut muun muassa pieniä lapsia ja keskikokoisen koiran, ja kummatkin jännittivät sitä kovasti. Ajan kanssa se voisi kuitenkin tottua molempiin, kunhan vastapuoli osaa ottaa kissaan tutustumisen rauhallisesti. Jos tulevassa perheessä olisi lapsia tai koiria, niiden tulisi olla jo ennalta tottuneita kissojen kanssa oleiluun.

Kettu syö sijaiskodissa ainoastaan raakaruokaa sitkeiden vatsavaivojen vuoksi. Vatsavaivat ovat peräisin pitkään vaivanneista sisäloistartunnoista ja ovat helpottaneet sijaiskotielämän aikana, mutta pojan kanssa on erittäin suositeltavaa pysytellä herkkävatsaisille kissoille suunnitellussa ruoassa tai pelkässä raakaruoassa lisineen. Sijaiskoti kertoo mieluusti lisää raakaruokinnasta tarvittaessa.

Kettu muuttaa uuteen kotiinsa veljensä Karhun kanssa, sillä ne tukeutuvat paljon toisiinsa aina jännittävissä tilanteissa. Ideaalitilanteessa uudessa kodissa olisi jo valmiiksi reipas, nuorehko poikakissa, joka jaksaisi poikien temmellystä ja opettaisi niitä kotikissan eloon.