Kertu

Lisätty sivulle: 2011-08-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kertu
2.12.2011 Kertu sai kodin Lempäälästä poikakissan kaverina.

***

29.10.2012 Grisli ja Kertu osallistuivat Vuoden Rescue 2012 -kilpailuun. Tarinat voi lukea täältä.

30.1.2012 KUULUMISIA omasta kodista: Kuvia kodista Grisli siskon ja Taavi kollin kera.

11.12.2011 Kuulumisia ja kuvia Kertusta Taavin kaverina lisätty kodista: Neiti on kotiutunut todella hienosti, heti kun perjantaina kuljetuskopasta pääsi ulos, lähti kiertelemään ja tutustumaan taloon, ja on ollut siitä lähtien kuin olisi aina meillä asunut. Hiekkalaatikon löysi myös saman tien, eikä senkään puoleen ole tullut mitään ongelmia.

Taavin kanssa tekevät aktiivisesti ja uteliaasti tuttavuutta toisiinsa, ovat aina samassa paikassa seurailemassa toistensa touhuja ja haistelevat paljon, useamman kerran ovat jo innostuneet leikkimäänkin yhdessä, jahtaavat toisiaan ja juoksevat pitkin taloa. Taavi vain on niin hidas ja rauhallinen, ettei oikein tuon vauhdikkaan neidin perässä pysy. Usein makaa keskellä lattiaa ja ihmettelee, kun Kertu pyörii ympäri taloa ja tutkii paikkoja. Usein yhteinen leikki päättyy siihen, että Taavi jää liian pitkäksi aikaa makoilemaan, jolloin Kertu kyllästyy ja vaihtaa maisemia. Epäilemättä kissoista tulee hyviä kaveruksia, sähinöitä ei ole alkuunkaan ollut juuri lainkaan ja sietävät toistensa lähellä oloa tosi hyvin. Ekana yönä nukkuivat heti jo molemmat meidän sängyssä, joten sänky muuttui sitten kertaheitolla perhepediksi. :)

Kertu on kyllä niin nopea ja vauhdikas neiti, että on jo useampaan kertaan meidän säikäyttänyt. Heti perjantaina onnistui kiipeämään portaiden päällä olevalle hyllylle ja yhtäkkiä putosi sieltä sitten pari metriä alaspäin. Onneksi ei kuinkaan käynyt, vaan meno jatkui hetken hämmennyksen jälkeen. Välillä Kertu kaahaa portaita niin lujaa alas, että luistelee tuon portaiden mutkan kyljellään. Ovien väliin Kertu meinaa jäädä joka välissä. Jos jompi kumpi meistä käy vessassa, tulee Kertu seisomaan ja odottamaan ihan oven taakse ja on tullut kerran jos toisenkin kopsautettua ovella, kun ei ole itse tottunut niin varomaan. Niin, ja löysihän Kertu mun ompeluhuoneestani, jossa kissat paljon viihtyvät, itselleen hurjan kiinnostavan leikkikalun – neulatyynyn. Aina, kun neulatyynyn näkee, käy käsiksi ja alkaa pureskella neulojen päitä, joten tarkka kyllä täytyy olla. Että koko ajan opetellaan uusia varotoimenpiteitä. :)

Että hurjan mukavasti on meidän kissaperhearki lähtenyt perheenlisäyksen jälkeen pyörimään. Kertu on kyllä uskomattoman sosiaalinen ja seurallinen otus, nytkin istuu sylissä ja yrittää lisätä omia kirjaimiaan näppäimistöä läpsimällä. Silmä ei minusta punota oikeastaan enää ollenkaan. Että seurailemme vielä.

Kiitoksia siis Kertusta, ihan täydellinen otus meille. :)

****

STERILOITU NAARAS (syntynyt 15.5.2010) Kotihoidossa Etelä-Pirkanmaalla

19.10.2011 Kerttu osaa pyörittää kaikki vieraatkin jo tassunsa ympärille, kerrassaan lumoava neiti, solakka säihkysääri. Kerttu tarvitsee paljon tilaa leikkiä ja kiipeillä, tuntuu olevan koko ajan uteliaana touhuamassa ja tutustumassa paikkoihin. Leikkien ja tutkimusretkien lomassa käy tuon tuosta hoitajaansa puskemassa ja pussaamassa ihanasti kehräten. Kertulla on myös hassu tapa osoittaa hellyyttä nakertamalla hoitajan pitkiä kynsiä.

13.9.2011 Kertusta on kehkeytynyt oikein pirteä ja leikkisä likka. Iloinen ja touhukas, järkeväksikin Kerttua kuvailen. Kiipeilypuu arkobatia ja tasapainottelu kapealla tasolla on Kertusta todella hauskaa ja kiipelypuun parissa tyttö kovasti viihtyykin. Kerttu leikkii mielellään yksin leluilla tai ihmisen kanssa kepissä roikkuvia leluja jahdaten. Leikkiessään Kertulla on hassu tapa loikkia paljon takajalkojensa varassa, aivan kuin kävelisi :D Kertu on aivan ihastuttava neiti, alun ujostelusta päästyään. Uusin ihmisiin Kertu suhtautuu hieman varauksella, mutta on hoitajansa kanssa jo ystävystynyt. Koirien touhuja seuraa myös todella uteliaana ikkunasta. Hellyydestä ja silittelyistäkin Kerttu kovasti nauttii, eikä tiedä aina mitenkä päin olisi ja mihin suuntaan kellahtelisi hurisemaan saamastaan huomiosta nauttien.

1.9.2011 Kertu matkusti suomeen kotihoitoon, Kertun sisar Grisli joutui jäämään tarhalle, vaikka kovasti yritti tunkeutua salamatkustajaksi sisarensa kuljetusboksiin. Kerttun voi tulla sovitusti tutustumaan kotihoitajan luokse Etelä-Pirkanmaalle.

5.8.2011 Kertu on todella reipas ja rohkea kissa, hyvin ystävällinen ja viihtyy hienosti toisten kissojen seurassa ja rakastaa kaikkea ja kaikkia. Kertu on syntynyt viime kesänä Valgan tarhalla ja sen sisar Grisli etsii myös kotia sivuillamme.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kats tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista on tehdään ilmoitus Eviralle.