Kerttu

n. 8v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Varattu

23.10.2022 Kerttu löysi oman eläkekodin Espoosta.

***

Kerttu on jo vanhempi rouvakissa, joka etsii rauhaisaa eläkekotia.

7.10.2022 Kerttu on tehnyt pitkän uran maalaistalon pihapiirissä pentukoneena. Kun Kerttu saatiin Rekkujen hoiviin, oli hän huonossa kunnossa, nyhtänyt koko mahansa ja takajalat kaljuksi, polvessa todettiin vamma ja hampaat olivat kamalassa kunnossa. Pikkuhiljaa Kertun vointi on kuitenkin nyt parantunut ja hampaatkin on laitettu kuntoon.

Kerttu on erittäin kiltti kissa. On hieman arka, ja viihtyy paljon sohvan ja sängyn alla. Rakastaa kuitenkin rapsutuksia ylipaljon, ja tykkää olla hellittävänä. Välillä rapsutellaan, kun Kerttu makaa sängyn alla, mutta tulee myös usein rapsutettavaksi ihmisten ilmoille. Etenkin kun Kertun mielestä on ruoka-aika, silloin se purjehtii ympäri asuntoa, ja käy kaikki läpi, ilmoittaen että ruokaa pitäisi nyt jo taas saada. Ruokahalu sillä on todella hyvä.

Kerttu nukkui aiemmin yöt sohvalla, ja nyt on valinnut yöpaikakseen tytön atk-tuolin. Aiemmin lähti karkuun, jos liikuttiin yöllä asunnossa. Nykyään ei pelkää enää, ja vähän vain nostaa päätään, että mitä täällä herätellään keskellä yötä nukkuvaa kissaa. Kerttu rakastaa lasitettua parveketta. Lämpimällä ilmalla se tuijottelee pihan menoa, ja lepäilee auringonpaisteessa, vaikka koko päivän. Kylmempien ilmojen saavuttua, se halusi parvekkeelle, tuli sisälle, ja kun yritettiin laittaa ovea kiinni, se juoksi parvekkeelle heti taas. Sitten tuli istuskelemaan taas parvekkeen oven eteen matolle.

Kerttu ei ole kertaakaan kiipeillyt kiipeilypuihin, vaikka niitä on täällä kaksi kappaletta. Kiipeilyhaluihin varmasti vaikuttaa vasemmassa takajalassa todettu luksaatio, joka ei yleensä ole kivulias, mutta ajan myötä aiheuttaa nivelrikkoa. Sen sijaan se rakastaa tuijotella itseään kokovartalopeilistä. Kerttu on elänyt koko ikänsä sekalaisessa kissaporukassa, joten hän voisi tykätä rauhallisesta kissaseurasta, mutta toisaalta hän voisi myös arvostaa rauhaisia eläkepäiviä talouden ainoana kissana.