Kauno (nyk. Zenyatta)

Lisätty sivulle: 2017-07-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Kauno (nyk. Zenyatta)
11.8.2017 Kauno sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista;

1.12.2017 Kauno sai meille muuttaessaan uudeksi nimekseen Zenyatta, ja jo ensimmäisenä yönä kissa tuli viereen nukkumaan. Kissalla oli korvatippakuuri meille saapuessaan ja korvat ovat olleet hyvässä kunnossa kuurin jälkeen. Zenin herkän vatsan takia olemme olleet varovaisia kokeillessamme uusia ruokia, mutta vatsa on toiminut yleisesti ottaen kuitenkin hyvin. Kissa oppi jopa juomaan vettä päivittäin. Ironisesti ihan kaikki ruuaksi sopiva ja sopimaton olisi heti silmän välttäessä menossa tämän riiviön suuhun. Kaikkea pitäisi päästä maistamaan.

Pian Zenyatan jälkeen meille saapui Rekku rescuelta toinen kissa, joka sai nimekseen Mondatta. Uuden kaverinsa Zenyatta otti vastaan uteliaana haistellen, ja nykyään kaverukset painivat ja leikkivät hippaa mielellään. Myös anopin kultainennoutaja on kaveri, jonka kuonoa on kiva puskea.

Rohkeaa kollia ei tunnu pelottavan oikein mikään. Imuri ja muu meteli ei haittaa, mutta suuret pehmolelut saavat karvat pystyyn. Käydessämme edustamassa Rekku rescueta Elma-messuilla, Zenyatta nukkui suurimman osan kahdesta messupäivästä, eikä antanut rapsutusten ja silitysten häiritä unia. Zeni rakastaa kovasti valjasulkoilua ja pihalle ovat muodostuneet tietyt reitit, mitkä täytyy kulkea läpi. Myös junassa matkustaminen käy kuin vanhalta tekijältä, eikä kulu kauaakaan kun kissa jo torkkuu viereisellä penkillä.

Zenyatta on kaunis kissa, jota rakastaa koko sydämestään sen hölmöistä tavoista huolimatta. Sillä on vahva persoona, sosiaalinen luonne ja runsaasti lisää metkuja takataskuissaan. Lempipuuhaa tuntuu olevan perheen ylös saaminen sängystä kuudelta aamulla, minkä jälkeen on hyvä itse mennä torkuille hyvän työn jälkeen.

***

Leikattu uros, noin 1 v, kotihoidossa Helsingissä.

1.7.2017 Kauno muutti toukokuussa Rekku Rescuen kotihoitopaikkaan Kiikoisista. Se on peräisin kymmenen kissan laumasta ja edellinen omistaja luovutti sen yhdistykselle etsimään uutta kotia. Se on aikaisemmassa kodissaan tottunut koiriin.

Kauno on sosiaalinen ja reipas nuori kolli. Kaunon saapuessa hoitopaikkaan se ei kauaa ujostellut, vaan tuli ensimmäisen yön miettimisen jälkeen heti toisena yönä hoitajan viereen nukkumaan ja viihtyykin lähes aina yöt unikaverina. Kauno rakastaa nuorten kollien tavoin leikkimistä, ja tarvitseekin aika paljon aktivointia pysyäkseen yöt rauhallisena ja tyytyväisenä. Jos Kaunoa ei leikitä melko ahkerasti, saattaa se joskus hieman huudella ja olla levoton. Parhaiten Kauno sopisi kotiin, jossa se saisi paljon huomiota, sillä se tykkää kovasti ihmisistä ja haluaa olla seurassa ja mukana touhuissa. Kauno tulee usein esimerkiksi syliin, kun hoitaja istuu tietokoneella.

Kaunon turkki oli Rekku Rescuelle saapuessa hyvin takkuinen, joten sen takapää ajeltiin kokonaan eläinlääkärikäynnillä, jotta tilalle kasvaisi uusi hyvä turkki. Kauno olikin melko hassun näköinen tällöin ja sai lempinimekseen “Resupekka”, mutta nyt Kauno on nimensä mukaisesti jo todella hurmaavan näköinen pitkäturkkinen kollipoika ja turkki on hyvässä kunnossa. Kaunolla on hieman herkkä vatsa, joka tulevan kodin on hyvä ottaa ruokavaliossa huomioon. Pitkää turkkia tulee jonkun verran harjailla tulevassa kodissa. Kauno on kokeillut valjasulkoilua ja oli oikein reipas ja innostunut ulkoilija!

Kauno sopisi ainoaksi kissaksi, jos kodilla on aikaa aktivoida aktiivista nuorta kissaa tai sitten kiltin kissan kaveriksi. Kauno siirrettiin aiemmasta hoitopaikasta toiseen, sillä muut kollit kiusasivat sitä, joten se ei sovi kovin raisujen kollien kaveriksi.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.