Kastehelmi

03/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Kastehelmellä on usein metkut mielessä, joten sen oman ihmisen pitäisi olla huumorintajuinen kissaihminen! Sen kippurakorvat vaativat myös putsausta ja huolenpitoa.  Se on kuitenkin myös läheisyyttä rakastava ja kiltti, ihana kissatyttönen.

17.5.2020

Sijaiskotiin tulessaan Kastehelmi sähisi ja äksyili ensimmäisen viikon, jonka jälkeen hän kuitenkin rohkeasti lähti tutustumaan uuteen kotiin. Nyt hänen ihana persoonansa on hurmannut koko sijaisperheen. Hän on ollut ihana etätyökaveri, ja nauttii selvästi siitä, että kotona on ollut ihmiset paikalla. Vaikka hän ei sylissä viihdykään, tulee hän viereen kehräämään. Hän myös nukkuu mielellään vieressä, yleensä jalkojen päällä tai sängyn jalkopäässä. Kehräysmoottori surisee non-stop hänen ollessaan onnellinen.

Ruokailu on seikkailu sekä Kastehelmelle että ruokkijalle. Kastehelmi on epäluuloinen uuden ruuan suhteen, ja vaatii kärsivällisen totuttelun uusiin ruokiin. Hänen opettamisensa pöytätavoille on ollut yllätyksellistä ja haastavaa, sillä hän repii pöydälle jääneitä leipäpaketteja ja käy ihmisten lautasiltakin varastelemassa.

Suloiset kippurakorvat ovat ahtaat sisältä eivätkä puhdistu ilman ihmisen apua. Korvia tulee varautua puhdistamaan pari kertaa viikossa, voi olla että tulevaisuudessa korvien avarrusleikkaus on ainoa tapa saada korvat pysymään kunnossa.

Kastehelmi voi äksyillä oman perheen ulkopuolisille ja hermostuu, jos vieraita on useampi. Perheen omille jäsenille hän kuitenkin on varsin kärsivällinen ja rakastava. Kastehelmi sietää myös sijaiskodin pikkuihmisen rakkaudenosoitukset. Alkuun hänelle laitettiin korkealle omia piilo/lepopaikkoja, mutta lempipaikat on nykyään keskellä käytävää tai muuten vaan keskellä kaikkea.

Kastehelmi pitää sähköjohtojen pureskelusta. Asiaan on koetettu puuttua johtojen chililvoitelulla, mutta loppujen lopuksi vain johtojen piilottaminen on auttanut. Kun johtoja tai sallittavaa järsittävää ei ole saatavilla, hän järsii esimerkiksi barbien kenkiä… Eli sallittavaa järsittävää (esim. eläinkaupan koiraosastolta kuivattuja herkkuja) on suositeltavaa tälle pikku termiitille hankkia! Myös viherkasvit olisi tältä jekkuilijalta suositeltavaa piilottaa.

Kastehelmi rakastaa pyykinpesua, ja kraanan avaaminen ja veden valuttaminen on hänestä loputtoman kiehtovaa, eikä pieni kastuminenkaan haittaa. Pesukoneen pyörimistä hän katselisi loputtomasti. WC:n kansi pitää kuitenkin hänen kanssaan muistaa sulkea, muuten hän menee sinne juomaan.Suljetuista ovista Kastehelmi ei pidä, ja ne pitää avata välittömästi. Onneksi hän ei sentään osaa ulko-ovea takalukosta avata!

Kastehelmi tulee ovelle vastaan kun kuulee avaimen rapisevan, hän rakastaa vieressä nukkumista ja hyökkäilee jalkoihin piiloistaan. Parvekkeella hän tykkää katsella lintuja ja kärpäsiä, ja lasitettu parveke olisi Kastehelmen mielestä hirmu kiva juttu uudessa kodissa.

Kastehelmi siis tarvitsee kodin, jossa sitä jaksetaan aktivoida ja jossa sille jaksetaan keksiä sallittavaa puuhaa metkujen tilalle. Korviin uudessa kodissa pitää pystyä panostamaan, ja varautua tulevaisuudessa mahdolliseen leikkaukseen. Lasten kanssa Kastehelmi pärjää hienosti! Kissakavereista emme ole ihan varma, koska sijaiskodissa kissakaveria ei ole. Jos Kastelmen uudessa kodissa kissakaveri on, sen pitäisi olla kiltti ja kärsivällinen, ja tutustuttamiseen pitää ihmisten panostaa ajan kanssa.

 

Kastehelmeä ei ole FIV-/FeLV-testattu.

Summary in English

Kastehelmi is a funny little cat who loves attention and is a kind girl who loves love. She also chews on electric cables and plays other kind of tricks as well, so she needs a home from someone with a sense of humour and patience. She needs regular help with cleaning her ears, and she may need surgery on her ears in the future. Kastehelmi is used to living with children. We don’t know how she would react to other cats. Kastehelmi isn’t FIV-/Felv-tested.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 160 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Tiedustelut

Tiina / 045 221 2535

Soittoajat: Sovittaessa

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Kastehelmi

Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.