Kastehelmi

03/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.8.2020 Kastehelmi sai oman kodin, missä se saa nauttia rakkaudesta ja huolenpidosta perheen ainoana kissana. 

24.8.2020 kuulumisia kodista:

Kotiutuminen etenee ja kehräyksen volyymi kasvaa. Korvia on päässyt mukavasti putsaamaan eikä siitä tule enää palautetta. Ylipäätään sähinä ja tassulla läpsiminen on jäänyt kokonaan pois. Vieraita tervehditään, mutta heidän seurastaan ei välttämättä niin välitetä ja parin rapsutuksen jälkeen Kastis antaa viestin että nyt riittää (naukaisee, nostaa tassua tai lähtee vain pois). Kastehelmi haluaa kovasti olla siellä missä ihminen on ja välillä onkin hankala päättää onko päivisin minulla työhuoneessa assistenttina vai miehen sohvaseurana jos hän on vapaalla, joten paras paikka vahtia onkin portaikko josta näkee laajasti koko asuntoon. Kastis on kyllä varmasti aina siellä missä tapahtuu. Olemme kyllä onnellisia ja ylpeitä kiltistä ja rohkeasta kisusta!

 

***

Kastehelmi on hauska tyttökissa, joka tekee pikku kepposia ja rakastaa rakkautta. Sen kippurakorvat vaativat myös ja huolenpitoa.  Se on läheisyyttä rakastava, ihana kissatyttönen.

30.6.2020

Kastehelmi on edelleen kotia vailla. Kesän aikana Kastehelmestä on huomattu, että ihmiselle äksyily on jäänyt vähemmälle ja se on jo erittäin harvinaista. Ennemminkin Kastehelmi seuraa kodissa käyviä vieraita ja kiehnäten kerjää rakkautta. Kastehelmen lempileikki on pallojen perässä juoksentelu!

17.5.2020

Sijaiskotiin tulessaan Kastehelmi sähisi ja äksyili ensimmäisen viikon, jonka jälkeen hän kuitenkin rohkeasti lähti tutustumaan uuteen kotiin. Nyt hänen ihana persoonansa on hurmannut koko sijaisperheen. Hän on ollut ihana etätyökaveri, ja nauttii selvästi siitä, että kotona on ollut ihmiset paikalla. Vaikka hän ei sylissä viihdykään, tulee hän viereen kehräämään. Hän myös nukkuu mielellään vieressä, yleensä jalkojen päällä tai sängyn jalkopäässä. Kehräysmoottori surisee non-stop hänen ollessaan onnellinen.

Suloiset kippurakorvat ovat ahtaat sisältä eivätkä puhdistu ilman ihmisen apua. Korvia tulee varautua puhdistamaan pari kertaa viikossa, voi olla että tulevaisuudessa korvien avarrusleikkaus on ainoa tapa saada korvat pysymään kunnossa.

Kastehelmi voi äksyillä oman perheen ulkopuolisille ja hermostuu, jos vieraita on useampi. Perheen omille jäsenille hän kuitenkin on varsin kärsivällinen ja rakastava. Kastehelmi sietää myös sijaiskodin pikkuihmisen rakkaudenosoitukset, vaikkei ne olekaan Kastehelmen lemppariasia. Alkuun hänelle laitettiin korkealle omia piilo/lepopaikkoja, mutta lempipaikat on nykyään keskellä käytävää tai muuten vaan keskellä kaikkea.

Kastehelmi rakastaa pyykinpesua, ja kraanan avaaminen ja veden valuttaminen on hänestä loputtoman kiehtovaa, eikä pieni kastuminenkaan haittaa. Pesukoneen pyörimistä hän katselisi loputtomasti. Hänellä on myös tapana tehdä pikku jekkuja, kuten järsiä sähköjohtoja, avata suljettuja ovia tai varastella ruokaa ihmiltä. Lisäksi hän on pikku puutarhuri, joten viherkasvit piiloon Kastehelmen tieltä!

Kastehelmi tulee ovelle vastaan kun kuulee avaimen rapisevan, hän rakastaa vieressä nukkumista ja hyökkäilee jalkoihin piiloistaan. Parvekkeella hän tykkää katsella lintuja ja kärpäsiä, ja lasitettu parveke olisi Kastehelmen mielestä hirmu kiva juttu uudessa kodissa.

Kastehelmi siis tarvitsee kodin, jossa sitä jaksetaan aktivoida ja jossa sille jaksetaan keksiä sallittavaa puuhaa metkujen tilalle. Korviin uudessa kodissa pitää pystyä panostamaan, ja varautua tulevaisuudessa mahdolliseen leikkaukseen. Lasten kanssa Kastehelmi pärjää, kunhan lapsi ymmärtää kissaa ja osaa antaa tilaa tarvittaessa. Kissakavereista emme ole ihan varma, koska sijaiskodissa kissakaveria ei ole. Jos Kastelmen uudessa kodissa kissakaveri on, sen pitäisi olla kiltti ja kärsivällinen, ja tutustuttamiseen pitää ihmisten panostaa ajan kanssa.

 

Kastehelmeä ei ole FIV-/FeLV-testattu.