Kasper

05/2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.7.2021 Usva ja Kasper muuttivat yhdessä loppuelämän kotiinsa.

7.8.2021

Kuulumisia uudesta kodista:

“Viikot ovat kuluneet nopeaan ja kisut pikkuhiljaa tottuvat täällä oloon. Kolme ensimmäistä päivää kyhjöttivät lähinnä huoneessaan kaapin ja sängyn alla. Mutta jahka rohkenivat lähtemään tutkimusretkelle ovat kyllä päivä päivältä reipastuneet ja rohkaistuneet . Usva ei kovin paljoa enää arkaile tai säiky, Kasper on vielä varautuneempi. Tytär saa jo silitellä Usvaa, mutta meidän muiden rapsutuksista ei ole vielä kiinnostunut. Leikkii kyllä ja herkkuja syö kädestä. Kasperkin leikkii tyttären kanssa ja herkut kelpaa, mutta muutoin Kasper
ei oikein vielä anna koskea, muutaman kerran sähissytkin jos on vahingossa liian lähelle mennyt. Tulee kuitenkin yhä useammin samaan huoneeseen hengailemaan eikä jatkuvasti pujahda karkuun jos joku
tulee lähelle.

Päivisin kisut tykkäävät torkkua yläkerran lämmössä, sohvalla, sen alla tai joskus tyttöjen sängyllä.
Öisin on alakerrassa välillä aika juoksuralli ja matot ihan vinossa aamulla, ikkunasta sisään tulleita kärpäsiä on myös pyydystelty ja napsittu jos on kiinni saatu. Meillä oli viime viikonlopun vieraita käymässä ja alkuarkailun jälkeen kissat uskaltautuivat samassa huoneessa heidänkin kanssaan olemaan.  Kaiken kaikkiaan ensipäivien
jälkeen on sujunut päivä päivältä paremmin ja kissat ovat aivan valloittavia persoonia ja söpöjä kuin mitkä!

Eilen Kasper nautti pitkään aurinkoisesta mattopaikasta ja Sofian rapsutuksista, taisi vähän kehrätäkin. Ihanasti kissojen erilaiset luonteetkin rupeavat selkeästi erottumaan. Usva leikkisänä pikku sähikäisenä ja Kasper rauhallisena nautiskelijana, aivan myytyjä ollaan näihin ihaniin kissoihinToki.  äkilliset liikkeet saattavat vielä välillä säikäyttää mutta aika lungisti nuo tuntuu jo olevan. Lasten lähiystäviäkään, jotka välillä käyvät kylässä, ei ainakaan niin paljoa arkailla, että olisi tarvetta piiloutua enää.”

***

Kasper on lutuinen, tempoltaan hieman verkkainen, kotileijona, joka on tehnyt huikean matkan arasta, piilossa lymyilevästä kissasta rapsutuksia ja herkkuja innokkaana vastaanottavaksi kotitontuksi.

15.6.2021

Usva ja Kasper odottavat yhä hartaasti ikiomaa kotiaan. Lämpimien säiden myötä kaksikko on muuttanut lähes kokonaan asumaan parvekkeelle, missä lempipuuhaa on köllöttely sohvilla.

Tämä kaksikko on täysin valloittanut hoitajiensa sydämet ja ovat kuulemma kaikista kilteimpiä hoitolaisia, mitä sijaiskodissa on tähän mennessä ollut. Usvasta ja Kasperista joku onnekas saa itselleen ihanat ja uskolliset perheenjäsenet.

18.5.2021

Kasper saapui Rekku Rescuelle kodinvaihtajana siskonsa Usvan kanssa kaksikon edellisen omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Usva ja Kasper ovat olleet koko tähänastisen elämänsä yhdessä ja ovat kiintyneitä toisiinsa, joten etsimme heille yhteistä loppuelämän kotia.

Sijaiskotiin saapuessaan Kasper oli arka ja erittäin peloissaan, sillä kissoja ei oltu kunnolla sosiaalistettu edellisessä kodissa. Rekkujen hoidossa kävi nopeasti myös ilmi, että suurin osa Kasperin hampaista oli mädäntyneitä tai syöpyneitä ja suussa oli paha tulehdustila. Pojan selässä myös oli isoja, kivuliaan oloisia takkuja. Eläinlääkärissä Kasperin hampaita hoidettiin ja poisteltiin kahteen otteeseen ja takut ajeltiin pois. Nyt Kasperin suu on kunnossa, joskin hampaita on jäljellä enää neljä. Hampaiden vähyys ei haittaa pojan menoa lainkaan. Toipuminen hampaiden poistoista oli nopeaa ja pian Kasper olikin jo kuin eri kissa. On selvää, että pojan suu oli ollut pitkään erittäin kipeä ja kun se saatiin kuntoon, myös arkuus alkoi väistyä.

Nykyään Kasper on tarkkaavainen ja rapsutuksia rakastava poika. Kasperin lempipuuhia ovat asunnossa juoksentelu siskonsa Usvan perässä sekä pienten kissanminttulelujen kanssa leikkiminen. Kasper on yöaikaan aktiivinen ja päivät menevät usein nukkuessa ja ihmisiä tarkkaillessa. Kasperille maistuu hyvin ruoka, ja ihmisen tulisikin vahtia, ettei hän syö myös siskonsa ruokia. Kasper myös rakastaa pieniä herkkuja ja on rohkaistunut niiden avulla paljon. Suosikkiherkut ovat nestemäisiä tai pehmeitä Kasperin suun kunnosta johtuen. Tämän vuoksi kaksikolle myös syötetään ainostaan märkäruokaa.

Kasper tykkää silityksistä todella paljon ja myös turkin harjaaminen onnistuu. Kasper on puhelias kissa ja varsinkin ilta-aikaan hän innostuu kutsumaan Usvaa leikkeihinsä. Usva ja Kasper ovat kummatkin sijaiskodin hoitajien kanssa seurallisia ja tykkäävät olla arjessa mukana touhuten ja tarkkaillen. Vieraita ihmisiä tämä kaksikko pelkää vielä todella paljon, mutta tulevat heti esiin vieraiden lähdettyä. 

Usvan ja Kasperin ihanteellinen koti olisi perhe, jolta löytyy paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä arkojen kissojen kanssa toimimiseen ja rauhalliseen, kissojen ehdoilla tapahtuvaan tutustumisprosessiin. Uudessa kodissa tulisi olla paljon tilaa juoksenteluun ja mahdollisuus ulkomaailman menon tarkkailuun lasitetulla parvekkeella tai ulkotarhassa. Kaksikko ei sovellu kotiin, jossa on, tai tulee joskus olemaan, pieniä lapsia tai muita lemmikkejä.

Summary in English

Kasper is a gentle souled male cat who enjoys a leisurely pace of life. He came to Rekku Rescue as a very timid and frightened cat. Kasper’s teeth were in an awful conditiion and he had to have almost all of his teeth removed, being now left with only four healthy ones. This, however, is not a problem and Kasper has become much more social and cheerful after his dental work. Nowadays Kasper enjoys scratches, food abd treats very much. He also loves playing with his sister Usva, whom he adores very much.

Usva and Kasper are looking for a home together where there are no other pets or small children. Their new owner will need to have a lot of time, patience and understanding on how to approach sensitive cats, especially in the get to know-period. Their new home should also have plenty of room to run around and either a glazed balcony or an outside enclosure, where the two can spend time with their favourite activity, observing the outside world.