Kao

06/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

22.1.2022 Kao muutti omaan kotiin toisen kissan kaveriksi.

***

Kao harkitsee ennen kuin tekee. Oman ihmisensä syliin komea poika kuitenkin hiipii mielellään.

2.1.2022

Kaon kodin etsintä oli jonkin aikaa tauolla vatsaongelmien vuoksi. Tilanne on parantunut raakaruokavaliolla, jota pojan uuden kodin tulee olla valmis jatkamaan ainakin jonkin aikaa.

Veljesten, Kaon ja Ashin luonteiden erot ovat korostuneet poikien kasvaessa. Harkitsevainen ja tilanteita alkuun hieman etäämpää tarkkaileva Kao jää helposti rohkeamman ja niin ihmisiin kuin leluihin ja ruokaankin varsin omistushaluisesti suhtautuvan veljensä jalkoihin. Niinpä emme enää etsi pojille yhteistä kotia.

Kaolle etsimme rauhallista aikuiskotia, jossa olisi toinen kiltti kolli kaverina.

14.11.2021

Kao löydettiin loppukesällä emonsa ja kahden sisaruksensa kanssa. Pieni perhe vietti lakisääteisen 15 vuorokautta löytöeläintalossa, minkä jälkeen se siirtyi Rekku Rescuen sijaiskotiin valmistautumaan uuteen elämään. Emo ja pennut olivat tottumattomia ihmisiin ja ruokkivat toistensa arkuutta. Lokakuun alussa emo muutti toiseen sijaiskotiin, ja pian sen jälkeen pentujen kesyyntyminen pääsi vauhtiin.

Kao on hyvin tarkkaavainen ja harkitseva pentu. Tilannetta pidetään silmällä pitkään ennen kuin ollaan varmoja sen turvallisuudesta. Lähestyessään ihmistä Kao jää ensin istumaan pienen matkan päähän odottamaan. Silitykset saavat Kaon kuitenkin painautumaan tyytyväisenä kättä vasten. Ja jos paikka ei ole jo varattu, saattaa Kao vaivihkaa hiipiä syliin.

Kao ei ole tottunut vieraisiin, joten pelottavan vieraan tullessa sisään poika saattaa vetäytyä korkealle kiipeilypuuhun sähisemään. Kaon uudella kodilla onkin oltava kärsivällisyyttä kissan luottamuksen saavuttamiseen.

Uskomme, että Kaosta kasvaa komea ja letkeä smokkirontti, joka kruunaa kodin kuin kodin. Kao on tottunut veljensä Ashin seuraan ja tarvitsee jatkossakin toisen nuoren kollin kaverikseen.

Arkuutensa vuoksi Kao ei sovellu pienten lasten perheeseen.