Kaneli

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Kaneli
20.12.2006 Kaneli ja Pippuri saivat yhteisen kodin Helsingistä.

***

Uros, joulukuussa 2006 noin 7kk

Kaneli kaunis punatabby kissa-herra odottelee sisarustensa Pippurin ja Chilin kanssa omaa pysyvää kotia kotihoidossa Järvenpäässä.

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA JOULUKUUN ALUSSA 2006: Kaneli saapui meille Järvenpäähän kotihoitoon 5.11.2006 yhdessä sisarustensa Pippurin ja Chilin (nyk. Iitu) kanssa.

Matka Tallinnasta oli ollut rankka ja Kaneli ottikin sen raskaasti. Muutama päivä meni saunan lauteiden alla kyyhöttäen ja hoitajalle kovasti sähisten. Kaneli ei kuitenkaan käyttäytynyt muuten aggressiivisesti, ei yrittänyt purra jos lähestyin sitä, vaan perääntyi. Neljäntenä päivänä silittelin ja sylittelin Chiliä (joka on sisaruksista pelottomin ja hellyydenkipeä alusta asti) ja Pippurikin tuli kerjäämään rapsutuksia. Hetken päästä Kanelikin uskaltautui paikalle, nuuhki kättä ja antoi lopulta koskea.

Siitä asti on Kaneli ollut kuin eri kissa. Arkuus on pikkuhiljaa, päivä päivältä vähentynyt, ja rapsutuksia ja hellyyttä Kaneli suorastaan kerjää. Pelästyy kuitenkin välillä kovia ääniä ja ihmisten yllättäviä liikkeitä, aattaa sähähtää ja sännätä karkuun. Nyt Kaneli on viettänyt pari viikkoa vapaana, eli hoitohuoneen ovi on koko ajan auki.

Aluksi Kaneli liikuskeli vasta lasten (2- ja 3vuotiaat) ollessa nukkumassa, nyt jo koko ajan ja vähän uskaltautuu hiirileikkeihin lastenkin kanssa. Sylikissa Kanelista tuskin koskaan tulee, ainakin vielä syliinottoharjoitukset on pahasti kesken, rimpuilee heti pois. Muiden kissojen kanssa tulee erinomaisesti toimeen, meillä on nyt yhteensä viisi kissaa kotona. Kaneli voisi mielellään ottaa Pippurin kaveriksi, ovat hyvät paini-halikaverit.

Kaneli varmasti arvostasi rauhallista kotia, ei ehkä koiraa kumppanina, lapsia kohtaan on vielä arka, ei kuitenkaan yhtään aggresiivinen. Kaneli on syönyt kaikkea tarjottua, seitä, possua, nautaa, purkkiruokia ja kuivamuonaa hyvällä ruokahalulla. Erittäin sisäsiistikin hän on, ei ole mihinkään muualle kuin hiekalle tehnyt tarpeitaan. Ja mielettömän kaunis halipoika on myös!