Kaffa

11.8.2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.2.2021 Kaffa pääsi omaan kotiin yhdessä siskonsa Illyn kanssa. 

15.2.2021 kuulumisia kodista:

Tytöillä on lähtenyt kotiutuminen käytiin tosi kivasti! Päivät koostuu leikkimisestä, syömisestä ja päiväunista, ja välillä tullaan viekkuun rapsuille tai kainaloon. Sylissäkin tytöt viihtyy jonkun aikaa, mutta ei kovin pitkään, koska on kiire seikkailla ja leikkiä. Erityisesti Illy rakastaa tulla viereen nukkumaan, mutta Kaffakin välillä yllättää parkeeraamalla itsensä ihan kylkeen kiinni

Vähän on ollut aivastelua, mutta sekin alkaa mennä ohi. Lempipuuhiin kuuluu ehdottomasti raapimispuun päällä kelliminen, ulos ikkunasta tähystäminen, siskosten kilpajuoksut ja saalistusleikit.

***

Kaffa on maailman kaunein pieni kissaneiti, joka etsii aktiivista kotia siskonsa Illyn kanssa.

31.1.2021

Kaffa on peräisin isommasta kissapopulaatiosta, josta hän saapui Rekuille lokakuussa sisaruksiensa Illyn, Intenson, Libericon, Javan, Baristan ja Moccamasterin kanssa.

Kaffa on alusta asti ollut utelias ja rohkea pentu ja ihmiseen onkin jo kotihoidossa totuttu. Hän saattaa tulla jopa syliin nukkumaan ja rakastaa paijauksia, koko tyttö menee rapsuttelusta ihan littanaksi pöriseväksi pannukakuksi. Käsittely ja nostaminen on kuitenkin vielä tämän pienen tytön mielestä epäilyttävää ja vaatiikin lisää totuttelua. Kynsiä ja hampaita ei kuitenkaan kauheasti käytetä, mutta rimpuilua esiintyy sitäkin enemmän. Uudelta kodilta toivotaan siis kärsivällisyyttä ja ymmärrystä että kyseessä ei ole (ainakaan heti alkuun) mikään sylikissa (vaikka hän syliin saattaa tullakin, omilla ehdoillaan).

Kaffa on hyvin aktiivinen ja kaipaa paljon virikkeitä ja tilaa riehua. Paras painikaveri on ehdottomasti sisko Illy, jonka kanssa Kaffa etsiikin yhteistä kotia. Painiottelut eivät kuitenkaan tälle kaksikolle tule olemaan tarpeeksi, vaan tytöt tulevat tarvitsemaan paljon aktivointia kaksijalkaisilta perheenjäseniltään. Kaikki lelut ovat kiinnostavia, hiiristä huiskiin ja palloratoihin. Verhoissa on myös kiva roikkua, sälekaihtimia on kiva säädellä ja sohva saa kyytiä, kun siihen on kiva upottaa kynnet ja liukua pitkin lattiaa vauhdikkaasti.

Ihan pienten lasten perheeseen emme tätä parivaljakkoa suosittele, mutta vanhemmat lapset olisivat varmasti ok, kunhan ymmärtävät antaa kissalle omaa tilaa. Koiria nämä pennut ovat nähneet ovenraosta ja niistä ollaan oltu todella kiinnostuneita, joten koiraystävät voisivat varmasti toimia näiden siskosten kanssa, kunhan tutustuttaminen tehdään hitaasti ja eläinten ehdoilla.

Näillä pennuilla on ollut hyvin sitkeää virusperäistä flunssaa, joka aiheuttaa vielä muutamia aivastuksia silloin tällöin, sekä silmien pientä rähmimistä tai räkää. Tämä saattaa myös hieman pahentua muuton aiheuttaman stressin takia, mutta pitäisi rauhoittua suht nopeasti kotiutumisen jälkeen.