Jytky (nyk. Mini)

Lisätty sivulle: 2012-09-12

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jytky (nyk. Mini)
4.2.2016 Mini sai uuden kodin Tampereelta.

***

Leikattu uros, noin 3,5 v. Mini asuu Hämeenlinnassa.

18.1.2016 Mini joutuu etsimään uutta kotia, sillä se kiusaa kodin tyttökissaa.

Mini, lempinimeltään Miau on noin 4-vuotias leikattu poikakissa. Mini muutti perheeseemme Rekku Rescuen kautta syksyllä 2012. Ulkonäkönsä perusteella on vahva epäilys, että Minissä on maatiaiskissan lisäksi siamialaiskissaa. Siamilainen perintö näkyy Minissä lähinnä värityksenä ja energisyytenä. Mini oli alkuun erittäin arka kissa, johon sai hyvällä tuurilla koskea. Pikkuhiljaa Ministä on kasvanut reipas perhekissa. Mini on luonteeltaan varsin leikkisä ja energinen tapaus. Mini ei ole sylikissa, mutta tykkää erityisesti iltaisin käpertyä viereen sohvalle rapsuteltavaksi.

Minillä on nykyisessä kodissaan kaverina koira ja kaksi kissaa. Minin elämässä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana paljon muutoksia, mikä on muuttanut Minin käytöstä perheen toisia eläimiä kohtaan. Mini on stressiherkkä kissa, ja esimerkiksi automatkat eläinlääkäriin ovat Minille kova koetus. Perheemme rakenteessa tapahtuneet muutokset ja muuttaminen laukaisivat Minissä epätoivottua käytöstä: Mini alkoi merkkailla sairaan pidätyskyvyttömän kissamme pissajälkiä ja kiusata perheen toisia kissoja sekä perusluonteeltaan arkaa koiraamme. Muuton jälkeen Minin merkkailu jäi onneksi kokonaan pois, mutta erityisesti tyttökissamme joutuu päivittäin Minin liian rajun leikin kohteeksi. Tilanne ei ole helpottanut feromonivalmisteilla tai muilla konsteilla, joten joudumme tekemään raskaan päätöksen ja etsimään Minille uutta kotia.

Mini tarvitsee kodin, jossa saa olla ehdottomasti ainoa kissa. Rauhallinen ja rohkea koirakaveri sen sijaan olisi kiva kaveri Minille uudessa kodissaan. Mini tarvitsee jämäkät mutta rauhalliset otteet hoitotoimenpiteisiin, esimerkiksi kynsien leikkaamiseen, madotukseen ja harjaamiseen. Mini tykkää ihailla ulkoilmaa verkotetulta parvekkeelta, mutta valjaisiin Mini ei ole tottunut. Uudelta omistajalta toivoisimme kokemusta kissoista ja niiden käsittelystä sekä aikaa leikkiä Minin kanssa. Mini on tottunut lapsiin, mutta poistuu mieluummin paikalta omaan rauhaansa.

KULUKORVAUS kodinvaihtajasta on 60 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.

***

25.11.2012 JYTKY MUUTTI OMAAN KOTIIN IKAALISIIN KISSAN JA KAHDEN KOIRAN KAVERIKSI

****

UROSPENTU, noin 5kk (marraskuussa 2012), kotihoidossa Helsingissä

17.11.2012 Jytky saapui Suomeen kotihoitoon. Kuulumisia tulossa, kunhan kotihoitaja ensin hieman tutustuu tähän komeaan pikkukolliin.

12.9.2012 Pentue Jepa, Jepu, Jomppu, Jonttu ja Jytky tahtoisivat muuttaa jo pian omaan kotiin.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 120€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpennulle on myös tehty sienitesti. Kissanpennulla on virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissanpentu on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Rekku Rescue järjestää kissan kuljetuksen Suomeen. Kissanpentu luovutetaan uudelle omistajalleen Suomessa.