Juuso

Lisätty sivulle: 2008-01-31

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Juuso
13.3.2008 JUUSO MUUTTI OMAAN KOTIIN TURKUUN

****

KUUUMISIA omasta kdista:

6.5.2008 Juuso on ollut meillä nyt noin 1,5 kk ja kotiutuminen on sujunut mukavasti. Aluksi Juuso asusti muutaman päivän makkarissa kahden vanhemman kissani takia. Vain yhdessä huoneessa asustaminen alkoi pian turhauttaa poikaa, joten vähitellen se sai käydä tutustumassa myös muuhun asuntoon ja “isosiskoihinsa” Viivi- ja Veera-kissoihin. Aluksi piti katsoa tarkkaan, ettei synny tappelua, mutta onneksi mitään isompaa kahnausta ei syntynyt, vaan kissat osasivat itse pitää välimatkaa toisiinsa. Suhinoita ja muroinoita toki kuultiin, ja kuullaan edelleenkin silloin tällöin, lähinnä tyttöjen puolelta tosin.

Nyt kissat tulevat jo paremmin toimeen keskenään. Viikon pari Juuso piti vielä laittaa makuuhuoneeseen, kun emme olleet itse kotona, mutta sitten eristystä ei tarvinnut enää harrastaa. Juusoa tosin pitää leikittää (todella) paljon, että se antaa toisten kissojen olla rauhassa. Viivi on kuitenkin pysynyt meillä ehdottomana pomona, ja sitä Juuso ei juuri edes yritä höykyttää. Veera sen sijaan on vähän liian nössö, ja luulen, että Juuso tulee sijoittumaan “arvoasteikossa” keskimmäiseksi.

Olemme Juuson kanssa harjoitelleet kampaamista ja kynsien leikkuuta, namien kanssa lahjomalla se onnistuukin oikein hyvin. ;) Valjaitakin olemme harjoitelleet pitämään, ja pari kertaa olemme käyneet kokeilemassa ulkoilua, mutta se näyttää olevan vielä vähän liian jännittävää pojalle. Kiva olisi kuitenkin, jos tuosta saisi rohkeamman valjastelukaverin, eli harjoittelu jatkuu. Rohkea kaveri se on muuten, vieraitakaan Juuso ei arastele juuri lainkaan, eikä sisällä pelkää oikeastaan mitään muuta kuin imuria.

Juusolla on hellyyttävä tapa tunkea syliin usein ja missä milloinkin, ja se tosiaan antaa pusuja nenälle. Aamuisin se tulee herättämään antamalla pusun, aivan kuin Rekkujen sivuilla sanottiin! Juusolla on myös ihana tapa jutella “kurnuttamalla”.Vähän huvittavaa on myös se, että Juusolla on aika voimakas oma tahto, vai mahtaako olla murrosikäisen kapinaa. ;) Aikamoinen vekkulipoika on siis kyseessä, ja olemme iloisia, että saimme tarjota Juusolle kodin!

Terv. Jenni ja Juuso

****

UROS, noin 6kk (tammikuussa 2008)

31.1.2008 Juuso etsii omaa kotia.

Kertomus Tallinnasta: “Punainen komeus! Luonnolta erittäin rauhallinen, rakastava ja ystävällinen, tulisi syliin jokaisella mahdollisuudella. Aamuisin tulee herättämään ja antaa suukon. Tottunut koiriin- kotihoidossa on 3 pikku koiraa ja kaikki parhaat ystävät. Ihana lemmikki!”

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.