Jusu

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

9.2. Pusu-Jusu muutti omaan kotiin Helsinkiin ja on kotiutunut oikein hyvin.

***

Jusu on reipas, leikkisä ja kiltti nuorehko kolli.

26.1.2019
Jusu on reipas, seurallinen, erittäin kiltti (ei kynsi huonekaluja tai tee mitään muutakaan epäsopivaa), rauhallinen ja leikkisä. Jusu rakastaa kaikkia ihmisiä suurella sydämellä eli on uteliaana kaikessa toiminnassa ihmisen mukana, puskee usein ja haluaa antaa pusuja. Rakastaa puuhailua ihmisen kanssa ja kiintyy hyvin äkkiä, välillä innostuu leikkimään palloilla ja hiirillä itsekin, mutta ehdottomasti parasta on ihmisen kanssa leikityt huiskaleikit.

Jusu on helppo käsiteltävä, kaikki hoitotoimenpiteet madotuksesta kuljetuskoppaan laittamiseen onnistuu hienosti. Ei ole varsinainen sylikissa, mutta viihtyy kuitenkin sylissä silloin kun siihen itse tulee esim. sohvalla. Ensimmäisestä yöstä alkaen on nukkunut ihmisen kainalossa.
Jusulla on ollut hieman ongelmia vatsan kanssa ja ne ovat ilmenneet löysinä tuotoksina hiekkalaatikolla. Kuitenkin sijaiskodissa vatsa on saatu pysymään kunnossa herkkävatsaisille tarkoitetulla, helposti sulavalla ruoalla, eläinkaupan märkä-/raakaruoalla ja keitetyllä seitillä. Syö pieniä annoksia neljä kertaa päivässä, kuivaruoka löysentää herkästi vatsan.

Jusu pelkää koiria ja pieniä lapsia, mutta kouluikäisistä tykkää jo paljon. Muita kissoja ei ole tavannut. Eli Jusu voisi hyvin sopia perheeseen jossa lapset ovat jo hieman isompia ja jos perheestä löytyy monta innokasta leikittäjää viihtyisi Jusu varmaan ainoanakin kissana.
Jusu ei juurikaan ärsyynny rutiinien vaihtelusta, tykkäsi heti jopa remonttimiehestä ja matkusti hienosti tuntemattoman kuskin kanssa lääkäriin.