Juha (nyk. Kibe)

Lisätty sivulle: 2015-10-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Juha (nyk. Kibe)
28.11.2015 Juha ja Jaajo saivat yhteisen kodin Espoosta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

10.1.2016 Tässä taas kuulumisia kissavaltakunnasta kuuden viikon jälkeen. Södestä (ent. Jaajo) on tullut todella rohkea kissa: se uskaltaa tulla oma-aloitteisesti ja ilman herkuilla houkuttelua sohvalla makoilevan ihmisen syliin kehräämään ja rapsuteltavaksi. Söde on sosialisoitunut hurjan paljon ja antaa esim. leikata kyntensä ja jopa vieraiden ihmisten rapsuttaa itseään.

Kibe (ent. Juha) on myöskin paljon rohkeampi kuin ensimmäisinä viikkoina ja alun ihmispelko näyttää kadonneen. Kibe uskaltaa nyt syödä kädestä ja ottaa vastaan silittelyt ja rapsutukset. Syliin Kibe ei kuitenkaan uskalla vielä tulla, enkä ole sitä väkisin edes yrittänyt. Seuraava projekti on houkutella Kibeä herkuilla jalkojen päälle ja sitten syliin. Toistaiseksi vieraat ihmiset kuitenkin vielä vähän pelottaa, ja silloin saattaa Kibe siirtyä sohvan takana olevaan turvapaikkaansa hetkeksi piilottelemaan. Kynsien leikkaus ei ole vielä pienestä arkuudesta johtuen onnistunut. Rapsuttelun aikana Kibe kääntyy useasti selälleen Söden tavoin, ja antaa rapsuttaa masusta. Rapsuttelun aikana molemmat kissat kehräävät kuin vanha Singer konsanaan.

Molempien kissojen ruokahalut ovat kohdillaan. Raakaa -ja keitettyä lihaa on tarjolla muutaman kerran viikossa, mutta myös eläinkaupan märkäruoka on suurta herkkua. Kuivaruokaa on jatkuvasti ollut tarjolla ja sitäkin kuluu suuria määriä. Kissat myös juovat paljon vesikupista, vaikka laitankin vähän extrana vettä märkäruokiin. Kissat tykkäävät painia keskenään ja juoksevat vuorotellen toistensa perässä. Myös laservalot ja lelukepit villiinnyttävät. Molemmat pojat tykkäävät myös pallotella erilaisilla palloilla, ja niistä tuntuukin olevan paljon viihdettä kummallekin silloin kun toista ei leikitytä.

6.12.2015 Ensimmäinen viikko takana. Tässä lyhyesti mitä kaikkea se on suurin piirtein sisältänyt. Arkuutta on viikonkin jälkeen vielä, mutta enää ei sännätä karkuun heti kun ihminen kävelee asunnossa, mutta melko lähelle uskaltavat tulla leikkimään. Molemmat ovat myös uskaltautuneet esim. sängylle illalla / yöllä hyppäämään, ja heräsinpä yksi aamu siihen että toinen oli jalkojen päällä ja toinen sylissä. Siitä tosin livistivät, kun huomasivat että olin hereillä.

Valveilla ollessa aika tuntuu menevän leikkiessä. Joko pallon perässä juosten tai sitten keskenään kisaillen. Erilaiset keppien päässä olevat lelut ja niillä leikittäminen maistuvat molemmille, ja noiden leikkien aikana uskalletaan tulla todella lähelle. Leikkien aikana ujous tuntuu ihmeellisesti katoavan. Syliin omatoimisesti ei ole kumminkaan kumpikaan vielä uskaltautunut, eikä vielä puhettakaan paijauksesta. Lähestyvä käsi on vielä erittäin pelottava juttu, vaikka Jaajo kerran kävikin herkkua kädestä nuuhkaisemassa. Ei kuitenkaan uskaltanut alkaa syömään.

Ruoka maistuu molemmille ja lihaa oon muutamana päivänä heille tämän viikon aikana syöttänyt. Ruokakipot ovat lähes aina olleet tyhjiä ennen ruoka-aikaa, eli hyvin tuntuu ruoka maistuvan pojille. Niin ja tosiaan, kissoille on annettu myös uudet nimet. Jaajo tottelee nykyään nimeä Söde ja Juha nimeä Kibe. Suurena jääkiekon ystävänä nimethän tulevat Helsingin IFK:n jääkiekkojoukkueen entisistä kapteeneista. Kissavaltakunnassa ensimmäisen viikon jälkeen kaikki hyvin.

***

Leikattu urospentu, synt. 7/2015, kotihoidossa Helsingissä.

9.11.2015 Pojat ovat kasvaneet ja ovat oikeita sydäntenmurskaajia. Juha ei ole kerännyt ihan yhtä paljon rohkeutta kuin veljensä vaikkakin on mielellään siellä missä tapahtuu. Juha tykkää myös olla talon muiden kissojen kanssa menossa mukana, mutta jossakin vaiheessa Juha lähtee nauttimaan yksinolosta. Ruokahalu on hyvä ja painoa on kertynyt kivasti. Veljiensä tavoin Juha on ihastunut lihaan, jota on annettu säännöllisesti. Lisätty uusi kuva Juhasta.

7.10.2015 Juha on se joka villitsee muita, eli on vilkkain kolmikosta. Lisäksi Juha on selkeästi se joka tykkää ruoasta, Juha nimittäin tulee syömään vaikka on ihmisiä lähistöllä, mitä veljensä eivät tee. Juha ja Anni ovat lähes identtiset. Ne erottaa toisistaan vain Juhan oikean kyljen laikusta. Veljiensä tavoin Juha tykkää toisista kissoista ja talon omat kissat otetaan tervetulleeksi. Ihmisiä kuitenkin vielä vähän aristellaan, mutta ei enää mennä heti piiloon, kun ihmisiä on lähistöllä. Hiekkalaatikolla on käyty alusta asti kiltisti ja tottuneesti, eli sisäsiisteys on näillekin kissanpennuille luontaista. Juha etsii kotia, jossa olisi reipas kollikissa seurana. Pentuja ei arkuutensa vuoksi luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Uudessa kodissa tulee jatkaa pennun totuttamista käsittelyyn.

Aamulypsyn Jaajo, Juha ja Anni ovat kotoisin Satakunnasta ja siirtyivät Helsinkiin kotihoitoon 27.9.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.