Joppe (nyk. Rufo)

Lisätty sivulle: 2007-12-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Joppe (nyk. Rufo)
26.1.2008 JOPPE MUUTTI OMAAN KOTIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

18.2.2008 Rufo tuli minulle 26.1 ja kaikki on mennyt todella hyvin! Rufolla on aivan mahtava luonne ja se on lumonnut minut ja kaikki läheiseni täydellisesti.

Ensimmäisenä iltana Rufo oppi heti vessan paikan,eikä vahinkoja ole sattunut kertaakaan. Luokseni se kotiutui hyvin saman tien. Ensimmäisen haistelukierroksen jälkeen se oli sängyn alla ehkä puoli tuntia ja sen jälkeen se tuli jo reippaasti leikkimään. Seuraavana päivänä perheeni tuli katsomaan sitä,eikä se arastellut ollenkaan. Ensimmäisestä yöstä alkaen se on oma-aloitteisesti tullut viereeni nukkumaan ja on syönyt melkein kaikkea ruokaa mitä olen sille antanut.On muutama eläinkaupan valmisruoka joista se ei niin välitä,mutta suurimmasta osasta se tykkää,mutta selvät lempiruoat ovat kanan ja naudan liha.

Rufo on todella seurallinen,leikkisä ja utelias pikku kullannuppu. Yleensä se seuraa kokoajan mitä puuhaan ja usein myös “osallistuu” tekemisiini. Ruoanlaitossa ja meikkauksessa se esimerkiksi on aina mukana. Silittelystä ja sylissäolosta se tykkää kovasti ja tulee useasti pyytämään silityksiä ja kehrää kovasti. Ainoa ongelman tapainen on ollut semmoinen,jonka Rufo aloitti noin viikko sitten. Se nimittäin imee päälläni olevia vaatteita ja polkee samalla etukäpälillä. Eläinlääkäri sanoi että semmoista käyttäytymistä voi esiintyä kissoilla,jotka on vieroitettu emoistaan liian aikaisin.Ei se ole muuten vaarallista kuin että pitää pitää huoli ettei se ime sellaista kangasta josta voisi irrota jotain joka voi tukkia sen suoliston.

Rufo on ollut monena päivänä työpaikalla mukanani ja se tykkää kovasti olla siellä. Tilaa siellä onkin noin 200m2 ja paljon kiipeilypaikkoja ja mielenkiintoisia koloja, eli oikea kissan paratiisi! Automatkatkin on mennyt hyvin.

Vähän yli viikko sitten Rufo sitten kävi kastroinnissa ja tehosterokotuksessa. Hyvin meni sekin, vaikka itse olinkin jännityksestä sekaisin. Oli se pikkuinen niin säälittävän näköinen,kun se oli vielä nukutuksessa ja silmät oli auki ja kieli ulkona suusta.Sitten sai jännittää herääkö se ollenkaan ja kun se heräsi pääsi pissat ja pieni oksennus ja se hoiperteli surkean näköisenä silmät puoli ummessa ja yritti syliin. Onneksi se toipui nopeasti ja on taas oma ihana itsensä.

Voin rehellisesti sanoa,että Rufon ottaminen kotiin oli yksi elämäni parhaita päätöksiä. Se tuo niin paljon iloa elämään!

****

UROS, noin 4,5kk (tammmikuussa 2008)

18.1.2008 Joppe odottaa kotiin pääsyä vaikkapa jonkun mukavan kissan kaveriksi. Joni veli pääsi jo omaan kotiin kaverinaan Jeremiah-kissa, mutta Joppe joutui jäämään odottamaan omaan kotiin pääsyä ientulehduksen takia. Joni ja Joppe oli siis erotettava pakon edessä toisistaan, mutta nyt Joppekin olisi valmiina muuttamaan omaan kotiin.

27.12.2007 Veljekset Joni ja Joppe odottavat yhdessä omaan kotiin pääsyä kotihoidossa.

Kertomus: “Noin 3,5kk veljekset/ Mustat tuuheaturkkiset “pikkukarhut” elivät maan alla lämpökeskuksen putkien päällä. Ne olivat niin likaiset että kotihoidossa menivät heti peseytymään ja -ihme kyllä!- olivat täysin tyydyväiset ja rauhalliset niin pesun kuin kuivauksen ja kampaamisen.

Veljekset ovat erottomattomat, erittäin ystävälliset ja kiintyneet toiseensa. Jos toinen “häviää” , toinen on kauhissaan, se itkee ja etsii kunnes löytää velin. Olisi todella hyvää jos ne saisivat yhteisen kotiin tai kotiin, missä olisi kissaseuralaisia.”

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.