Jon Nietos (nyk. Nairo)

Lisätty sivulle: 2016-01-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jon Nietos (nyk. Nairo)
3.2.2016 Jon sai kodin Helsingistä kahden kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

9.11.2016 Nairo on nyt hieman yli vuoden ikäinen ja siitä on kasvanut kaunis nuori kolli. Nairo asuu Debbien (4 v) kanssa ja onkin kunnostautunut erityisesti Debbien jahtaamisessa. Koko kasvuaikansa Nairo on testannut Debbieä, välillä rajustikin, mutta lähinnä leikkimielisesti. Nykyään kissakaverukset nukkuvat päiväunia yhdessä lampaantaljan päällä ja putsaavat toisiaan.

Olemme kouluttaneet Nairoa hieman ja koska se on edelleen kovin innoissaan ruuasta, on koulutus edennyt nopeasti. Nykyään Nairo osaa pyynnöstä istua, antaa tassua, koska eli nousta takajaloille ja koskettaa nyrkkiä etutassuilla sekä pussata eli laittaa kirsunsa kouluttajan nenää vasten. Nairo tekee asiat vapaaehtoisesti ja käytämme siis metodina positiivista vahvistamista. Nairo on innokas oppija ja se tulee paikalle heti kun kuulee kun otamme naksuttimen esiin. Nairosta on tullut hyvin ihmisrakas kissa, joka tykkää köllötellä kainalossa tai sylissä rapsuteltavana. Uusiin ihmisiin Nairo suhtautuu välillä varauksellisesti, mutta toisinaan parkkeeraa suoraan syliin.

11.2.2016 Hyvin on lähtenyt sujumaan! Jonin nimi on nykyään Nairo, kolumbialaisen pyöräilijän Nairo Quintanan mukaan. Nairo-kissallahan on hieno musta kypärä päässään! Nairo totutteli uuteen paikkaan, hajuihin ja ihmisiin kylpyhuoneessa. Jo tuloiltanaan Nairo kehräsi ja otti pesukoneen päältä itselleen turvapaikan. Muutaman päivän kuluttua päästimme Nairon tutustumaan eteiseen ja koska perheen muut kissat alkoivat olla hieman kärsimättömiä, pääsi Nairo tutustumaan myös heihin. Nairo ryntäsi heti kujertaen vanhempien kissojen luo, eikä lannistunut yhtään, vaikka vastaanotto ei ollut kovin innokas. Nairo fanittaa Debbie-kissaa todella paljon, seuraa sitä ja matkii kaikessa – niin hyvässä kuin pahassa. Debbie tykkää iltaisin tulla sänkyyn rapsutettavaksi, joten Nairo tuli Debbien esimerkin perässä myös sänkyyn makoilemaan ja puskemaan.

Eli hyvin on mennyt, Nairo ei todellakaan ole enää yhtään ujo ja tulee meidän ihmisten luokse kerjäämään rapsutuksia. Talouden vanhemmat kissat eivät ihan vielä lämpene pienelle innokkaalle Nairolle, mutta päivä päivältä kuitenkin enemmän. Juuri nyt Nairo nukkuu vieressäni lampaantaljan päällä. Tässä pari kuvaa!

***

Leikattu urospentu, synt. 9/2015, kotihoidossa Helsingissä.

25.1.2016 Sansa Stark, Rickon Stark ja Jon Nietos ovat tulleet Rekkujen hoitoon Somerniemen suunnalta ja ovat samaa pentuetta kuin Arya ja Aurora Stark.

Nietos on saanut lisänimen Liiska, koska silittäessä se liiskaantuu pitkin pituuttaan. Välillä kellahdetaan kyljelleenkin odottamaan maharapsutuksia, vaikka ei ihan itsekään vielä tiedetä miksi. Kehrääminen sujuu jo hienosti, vaikka vähän hämmentyneesti. Nietos ei vielä itse hakeudu ihmisseuraan (ellei tarjolla ole leikkimistä tai ruokaa), mutta ottaa silitykset vastaan jos on turvallinen hetki.

Pennut ovat kaikkiruokaisia ja helposti motivoitavissa ruoalla, joten kesytystyötä on helppo jatkaa uudessa kodissa herkkujen avulla. Parhaiten pennuille maistuu raakaruoka ja lihapitoinen märkäruoka, kuivaruoasta niillä menee vatsa sekaisin.

Nietos ei ole vielä valmis kotikissa, mutta se on kehityskelpoinen oppilas. Uudessa kodissa olisi hyvä olla reipas ja kesy kollikissa, joka voisi toimia Nietoksen mentorina ja painikaverina, sekä ihminen, jolla on motivaatiota ja aikaa jatkaa sen kesyttämistä. Lapsiperheeseen Nietos ei sovi, koirista ei ole kokemusta.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.