Jolle

2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.3.2022 Jolle sai ikioman kodin 

27.3.2022 Kuulumisia kodista:

Jollen kanssa on sujunut oikein hyvin ja se on rentoutunut tosi paljon. Se tykkää nukkua vuorotellen minun ja kämppäkaverini vieressä. Jolle on viihtynyt luonamme hyvin ja saa öisiä, kuin myös päivisiä juoksukohtauksia. Leikkiminen on alkanut herraa kiinnostamaan. Sama ruokarytmi on jatkunut; vähemmän kuivaruokaa ja enemmän märkäruokaa.

***

17.10.2021

Jolle on hellyttävä ja ujohko (arviolta 6-vuotias) isokokoinen uroskissa, joka rakastaa ihmisen kanssa sängyssä löhöämistä. Se saapui Rekuille sijaiskotiin kodinvaihtajana lokakuussa ja sijoitetaan kissakokeneeseen kotiin.

Jollen varautuneen kuoren alla on kultainen ja läheisyydenhaluinen lempeä herra, joka pitää rauhallisesta elämästä ja yhdessä köllöttelystä. Sen harrastuksiin kuuluvat ahkera peilikuvansa ihailu, ulkomaailman seuraaminen ikkunalaudalta sekä satunnaiset öiset rallijuoksut. Jolle toivoo pääsevänsä kotiin, jossa saisi nukkua ihmisen kanssa sängyssä vierellä, päällä, jalkopäissä ja milloin missäkin. Aamuisin annetaan hyvän huomenen puskut.

Jollea kiinnostaa leikkiminen vaihtelevasti. Se on välillä leikkinyt oma-aloitteisesti mm. pallolla tai ihmisen kanssa esim. pompulalla. Raapimapuuta se ei osaa käyttää. Ruuan suhteen Jolle on nirso ja kelpuuttaisi lähinnä kuivaruuan, joten sijaiskodissa on tehty töitä märkäruuan syömisen opettelun kanssa. Herkkuja ottaa mielellään vastaan.

Perustoimenpiteet kuten nostamiset, koppaan meneminen ja lääkkeiden annot ovat olleet vielä toistaiseksi haastavamman puoleista, joten uudelta kodilta toivotaan kärsivällisyyttä ja aikaisempaa kokemusta. Jollea ei voi kantaa kauaa ennen kuin rimpuilu alkaa, mutta syliin nostettaessa se jää tavallisesti pidemmäksi aikaa makoilemaan ja ottamaan kehräten paijauksia vastaan. Jollella on myös ollut jonkin verran kroonisen kissaflunssan oireita, kuten silmien rähmimistä ja aivastelua, joten sille suositellaan vielä toistaiseksi lysiiniä sisältäviä valmisteita, kuten Enisyl-F tai Flumaxia, koska muuttostressi voi pahentaa oireilua hetkellisesti.

Jolle soveltuu parhaiten perheeseen, jossa arki on melko rauhallista ja jossa se saa ihmiseltä seuraa, rapsutuksia ja yhteisiä lepohetkiä. Jollella on aikaisempaa kokemusta koirakaverin kanssa yhteiselämisestä, mutta ei ole tietoa, miten suhtautuu toisiin kissoihin.