Jojo

2v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

13.9.2022 Jojo löysi kodin jossa on reippaasti tilaa temmeltää ja pari kissakaveria pitämässä seuraa.

***

Noin kaksivuotias uroskissa, Jojo saapui kodinvaihtaja sijaiskotiin kesäkuun alussa.

18.8.2022 Jojo lähti jo uuteen kotiin, mutta palautui yhdistykselle. Jojo etsii siis edelleen kotia, jossa oltaisiin valmiita panostamaan erittäin energisen ja uteliaan kissan aktivointiin ja leikittämiseen. Ulkotarha jossa saisi purkaa energiaa ei myöskään olisi pahitteeksi. Meillä ei ole tietoa, miten Jojo suhtautuu kissakavereihin, mutta kissakokenut koti jossa olisi Jojolle kaveriksi kissasosiaalinen kissakaveri ei myöskään ole poissuljettu, kunhan tutustuttaminen hoidetaan huolellisesti. Pissavaivoja Jojolla ei ole ilmennyt vaikka elämässä on nyt ollut muutoksia.

14.7.2022 Saapuessaan sijaiskotiin Jojo stressasi hieman kodinvaihtoa, joka mahdollisesti aiheutti sen että Jojo alkuun pissaili muualle kuin omaan hiekkalaatikkoon. Sijaiskodissa otettiin heti käyttöön Feliway haihdutin joka poistaa kissan stressiä sekä Cystaid kapselit joita käytetään ylläpitämään virtsarakon suojaavaa glykosaminoglykaanikerrosta. Näiden käytön aikana ei pissaongelmia ole enään ollut. Yleensä idiopaattinen kystiitti kuitenkin pysyy aisoissa sopivalla ruokavaliolla (hyvälaatuinen märkäruoka, ei kuivaruokaa), mahdollisimman stressittömällä elämällä ja tarvittaessa Cystaid-kuureilla.

Alun jälkeen Jojosta on kuoriutunut todella ihmisläheinen, energinen ja leikkejä rakastava kissa. Hänen rohkea luonteensakin on päässyt esiin ja ihmisten seuraa rakastavana hän onkin valloittanut jo monien ihmisten sydämet ja tykkää puuhastella omistajien mukana arkisissa askareissa. Leikkisän ja energisen luonteen omaavana hän toivookin että uudessa kodissa olisi aktiviteettiä, tilaa temmeltää ja aikaa hänelle. Hän mielellään ottaa välillä myös omaa aikaa ja silloin hänet löytääkin yleensä kylpyhuoneen lavuaarista nukkumasta, mistä on tullut yksi hänen lempipaikoista. Jojo olisi valmis muuttamaan loppuelämän kotiinsa rakastavaan perheeseen, missä riittäisi aikaa tehdä erilaisia aktiviteettejä hänen kanssaan, sillä leikkimieli ei tältä kissalta pääse helposti loppumaan. Stressaustaipumuksen vuoksi toiveena olisi kuitenkin että uudessa kodissa ei olisi muita eläimiä ja elämänmeno olisi kohtuullisen rauhaisaa eikä Jojon tarvitsisi esim. matkustella kovin paljon.