Jimi (nyk. Rico)

Lisätty sivulle: 2008-09-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jimi (nyk. Rico)
10/2008 Jimi sai kodin Rovanimeltä.

***

Kuulumisia kodista:

Ajattelin taas ilmoitella Ricon kuulumisia lyhyesti, varsinaisesti mitään uutta kun ei ole tapahtunut. Suurimmat muutokset ovat varmaankin olleet Tampereelle muutto ja uuden kissakaverin tulo perheeseen. Eli nykyään Rico asustelee kaksiossa Tampereella, vaikka asunto hieman pieneni, tuli Ricolle ja muille kissoille lisätilaa parvekkeesta täällä. Edellisessä asunnossahan parvekkeelle meno oli tiukasti kielletty kissoilta, koska parveketta ei saanut verkottaa siellä. Täällä sain luvan parvekkeen verkottamiseen ja tuntuukin, että nykyään kissat käyvät sisällä vain syömässä, muuten ollaan aina parvekkeella päivystämässä maailman menoa :D

Lisäksi kissat saivat tosiaan uuden kissakaverin Tampereelle muuttoni yhteydessä, alunperin uuden kissan piti tulla vain hoitoon minulle, mutta Milli päättikin jäädä tänne:) Kyse on siis ystäväni kissasta, joka oli lopetusuhan alla koska pissaili edellisessä kodissaan kaikki paikat. Lupauduin ottamaan kissan väliaikaiseen hoitoon, mutta täällä ei ole pissailua ollut ja Milli tulee muutenkin hyvin juttuun muiden eläinten kanssa, joten ystäväni oli sitä mieltä että mielellään antaisi Millin kokonaan minulle. Rico ei tosiaan kyllä yhtään pahastunut kun sai taas uuden “morsiamen” taloon ;) Muutenkin Ricolla on mennyt hyvin, terveenä on pysynyt ja poika alkaa muutenkin jo olemaan komean aikuisen kollin näköinen. Amputoidusta tassusta ei ole ollut ongelmia Ricolle, poika pärjää sen kanssa erittäin hyvin. Aluksi vähän pelkäsin että miten tuo liikkuminen sujuu kolmella tassulla, kun Rico kerää itselleen täyden kollinkoon ja painon, mutta hyvinhän tuo pärjää:) Muistaakseni Ricolla on rokotuksetkin nyt alkutalvesta, ja silloin tietysti eläinlääkäri saa samalla tehdä yleisen tarkistuksen Ricolle. Mutta ainakaan päällepäin Rico ei näytä/käyttäydy niin että mitään olisi vialla:)

-Sari

2.7.2009 Ajattelin taas laittaa Ricon kuulumisia pitkästä aikaa, kun vastikään oli nuo herran 1v synttäritkin. Rico se vaan jatkaa kasvamista, “minimies” painaa nyt hippasen yli 5kg ja takajaloillaan seisoessaan ylettyy esimerkiksi varastamaan ruokaa tiskipöydän reunalta:D Kuukausi sitten kokeiltiin ulkoiluakin Ricon kanssa kun alkoi lämpimät kesäilmat, ja Rico viihtyi paremmin kuin hyvin valjaissa pihalla! Rico rouskutteli ruohoa, makoili nurmikolla selällään, otti aurinkoa ja metsästi ötököitä, valjaat ei häirinneet ollenkaan, joten kesäisistä valjasulkoiluista taitaa tulla tämän kissan kanssa vakituinen tapa.

Mitään ongelmia ei Ricon kanssa ole missään vaiheessa ollut (lukuunottamatta ihan ensimmäisten päivien mahatauti epidemiaa), on pysynyt terveenä ja sopeutunut hyvin perheeseen. Älyttömän utelias tapaus vieläkin, nenä on pakko tunkea aina joka paikkaan. Samaten pitkät hiukset on Ricolle nykyään mielenkiinnon kohde, jos hiukset on sattuneet jäämään auki, niin ei mene kauaa kun Rico jostain hyppää hiuksiin kiinni, yrittäen syödä ne ja lähteä viemään niitä mukanaan suussaan! Se onkin sitten iha oma operaationsa saada Rico irroitettua hiuksista, kun se kerran on tassunsa niihin kiinni saanut:D

-Sari

Mukana vielä pari kuvaa taas Ricosta, ensimmäinen kuva on otettu
varmaankin maalis/huhtikuussa, eli on jo muutamia kuukausia vanha kuva. Toinen kuva on Ricon ensimmäiseltä ulkoilukerralta, eli on n. kuukauden
vanha kuva:)

17.2.09 Kuulumisia kodista: Pari viikkoa sitten käytiin siellä leikkautuksessa ja meni hyvin. Rico on ihan lellikki eläinlääkärissä, taas siellä kerääntyi päivystyksenkin naiset rapsuttelemaan ja höpöttämään Ricolle:D Mutta Ricoa tälläinen jättimäinen suosio ei näytä haittaavan kyllä yhtään;) Leikkauksesta toivuttiin tosi nopeasti, parin tunnin päästä Rico oli jo yrittämässä leikkimään muitten kissojen kanssa! Yritettiin pari päivää vähän hillitä tuota herran menoa, mutta kyllä se jo toisen päivän iltana oli aika selvää että Rico on parantunut leikkauksesta, ja turha se on yrittää enää estää kun toinen haluaa leikkiä! Tuosta meidän Lily kissasta (jonka kanssa Rico oli niissä kuvissakin joita viimeksi lähetin) on tullut ihan ehdoton “bestis” Ricolle. Nää kaks on ihan erottamattomia, ne nukkuu yhessä, leikkii yhessä, kiusaa muita yhessä, pesee toisensa ja tuhoaa paikat yhessä:D Aina jos jotain on jossain tuhottu, se on 100% varma että Lily ja Rico siellä istuu tuhon keskellä kaksin viattoman näkösenä. Mutta jotenki ne kumpikin on vähän sen näkösiä, ettei niille voi olla ees vihanen vaikka ne silppuais mitä, ne osaa kyllä niin taitavasti ton “en mä tahallani..” koiranpentu ilmeen :D

Rico myös kasvaa ihan järjetöntä vauhtia, sillon kun Rico tuli meille, se painoi eläinlääkärin punnituksessa alle kilon verran. Nyt kun punnitsimme Ricon, niin paino oli vähän yli 4kg!! Ja kaikki täyttä lihasta;D Ja loppua ei vielä näy tuolle kasvulle.. Rico ei ole läheskään täysi kasvuinen vielä, ja silti on jo nyt isompi kuin meidän aikuiset tyttökissat!

Tuota amputoitua raajaansa Rico on oppinut käyttämään tosi hyvin avukseen. Alussa oli hetkiä kun huomasi että se mahdollisesti jopa vähän ärsyttää Ricoa, kun se vaan oli tiellä kun yritti laittaa makaamaan jne. Myös hiekkalaatikossa käynti oli vähän ongelmallista Ricolle aluksi. Nyt poika on oppinut jo monta konstia miten amputoitua tassua voi hyödyntää. Mm. hiekkalaatikolla Rico nostaa amputoidun tassun reunalle, ja nojailee siihen, jolloin toinen tassu jää apaaksi peittämistä varten. Samaten leikkiessä tassulle on löytynyt hyödyllinen tarkoitus: Rico hyökkää amputoitu tassu edellä (se toimii vähän niinkuin panssarina) ja kaatuu se edellä Lilyn päälle. Jolloin Lily taas jää auttamattomasti Ricon alle ja Rico on heti niskanpäällä:D Ihan mahtava tapaus kaikinpuolin.. Joka päivä Rico kyllä keksii jotain uutta, sen voin tosiaan vannoa että yksikään päivä ei tylsä ole Ricon kanssa!

Myös ruokailut on jo vähän tasoittuneet, alussa poika hotki kaiken mikä nenän eteen kannettiin ja yritti samantien päästä syömään kavereittenkin ruuat. Nyt ihan tässä viimeisen kuukauden aikana Rico on ilmeisesti oppinut ettei siltä kukaan sitä ruokaa siitä nenän edestä pois vie, ja syö jo vähän rauhallisemmin oman annoksensa, ja odottaa jopa nätisti vieressä että muut ovat syöneet omilta lautasiltaan sen minkä jaksavat ennenkuin ryntää jämille!

Kaikinpuolin on siis hyvin mennyt. Lempilelukin on Ricolle löytynyt: toisen koiramme häntä! Onneksi kyseinen koirakaveri on harvinaisen pitkähermoinen tapaus, ja tyytyy mulkoilemaan kulmienalta kun Rico roikkuu hännässä kiinni:D

-Sari

6.12.2008 Uusia kuvia kodista lisätty:)

17.10.2008 Lisätty Ricolle kuvia kodista.

****

UROS, noin 3-4 kk

18.9.2008 Jimi on osottautunut kotihoidossa energiseksi ja sosiaaliseksi kissanpennuksi ja se tulee hyvin toimeen myös hoitopaikan koirien kanssa.

14.9.2008 Jimi on suloinen ja energinen kissanpentu. Jimin vasen etujalka on onnettomuuden seurauksena jouduttu amputoimaan, mutta se ei ole pojan menoa lainkaan hidastanut:). Jimi tulee toimeen vallan mainiosti kolmellakin jalalla ja nauttii elämästä kuin kuka tahansa muukin kissanpentu.

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.