Jeltsin

pari vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

2.3.2022 Pikku-Jeltsin sai äkillisen kovan tulehdusreaktion johon lääkitykset ja sijaiskodin sinnikkäät hoitoyritykset eivät tehonneet ja Jeltsin vaipui ikiuneen.

***

Jeltsin on nuori, pienikokoinen kolli joka etsii kotia jossa ymmärretään arkaa kissaa ja josta löytyy rohkea ja kiltti kissakaveri tai kissakavereita.

28.2.2022 Jeltsin saapui sijaiskotiin syksyllä -21 isosta kissapopulaatiosta. Pikkuherran lämpeneminen ihmisiin on ollut hidasta mutta edistystä on kuitenkin hyvin jo tapahtunut. Tullessaan Jeltsinillä oli flunssaa ja sisäloisia, mutta nyt ne on selätetty ja herra on hyvävointinen.

Perustoimenpiteet, kuten matolääkkeen antaminen, ovat sujuneet hyvin ruoan mukana ja Jeltsin sietää nykyään aika hyvin jo käsittelyä ja nosteluakin. Koppaan meneminen sujuu kuin itsestään, sillä kantokopat ovat Jeltsinin yksi turvapaikoista, joihin hän meneekin mielellään. Oman tilan kontrolloiminen on hänelle tärkeää. Syliin nostettaessa Jeltsin on monesti siihen jäänyt hengaamaan, jos on kiva peitto/viltti jalkojen ja hänen välissä, jossa on kiva ottaa silityksiä sekä herkkuja vastaan. Kiltti kissakaveri olisi Jeltsinin jatkorohkaistumisen kanssa olennainen, sillä ihmisiinkin lämpeneminen alkoi pikkuhiljaa vasta, kun hän sai ottaa kontaktia sijaiskodin muihin kissoihin. Talon rohkeampaa kissaa, joka uskalsi ottaa lähempää kontaktia, olisi Jeltsin ollut heti puskemassa.

Toistaiseksi Jeltsin on tykännyt leikkiä itsekseen katseilta piilossa palloilla sekä pallon mallisella lelulla, josta tippuu herkkuja, kun sitä pyörittää. Uskallusta ei tältä arkapyllyltä ole vielä löytynyt ihmisen kanssa leikkimiseen. Hiekkalaatikkoa Jeltsin on käyttänyt moitteettomasti ja purkkiruoat sekä pateet ovat tämän pikkukissin mieleen. Kastiketyyppisistä sapuskoista hän ei ole niinkään välittänyt. Kinkku ja jotkin kuivat herkut, kuten kanansydän ovat maistuneet hänelle hyvin. Ensimmäisen palan hän yleensä ottaa muualta kuin kädestä mutta sitten kelpaa ottaa sieltäkin.

Jeltsinille tärkeitä ovat piilot ja se, että hänelle antaa paljon, paljon aikaa. Silityksistä hän myös pitää, kun uskaltaa vain ottaa niitä vastaan. Näin käydessä, takaisin tulee pieni pään pusku ja kova purina. Kun hän on sillä fiiliksellä, joka puolelta saa silitellä. Jeltsin vaikuttaa hurmaavalta tapaukselta, jonka tulisi päästä ulos kuorestaan, näyttämään koko potentiaalinsa!

Jeltsinille etsitään omaa kotia, jossa on arkaa kissaa puhuva ihminen, paljon piiloja sekä yksi tai useampi kiva kiltti ja leikkisä kissakaveri. Hän tarvitsee vielä aikaa ja rakkautta jotta uskaltautuu esiin kuorestaan ja oppii olemaan rennosti ihmisten kanssa. Pienten lasten perheeseen Jeltsin ei sovi (kovat äänet ja hän saattaa säikkyä yllättäviä liikkeitä) mutta isompia lapsia voi perheessä mahdollisesti olla, jotka myöskin ymmärtävät tämän arkalaisen rajat.